Opuchnutá noha a kŕč v lýtku v 34. týždni

martullina
15. mar 2016

Ahojte.... Prave som v 34tt a 4 dni dozadu som mala neskutocny krc v lavom lytku... Hodinu som sa od bolesti valala po zemi a par hodin nebolo mozne sa ani len pokusit postavit na tu nohu.... Na lytku sa mi spravila modrina cez cele lytko a bolela dva dni.... Vcera bolest vymizla a Aj ma to prestalo boliet ale dnes znova opuch a citim ako by mi Tam nieco "zavadzalo" alebo co.... Zacinam sa bat ci by som Tam nemohla mat zrazeninu? Zazili ste niekto nieco podobne? A da sa vobec zistit zrazenina podla nejakych priznakov?

olinka166
15. mar 2016

@martullina odorúčam zájsť na angiologické vyšetrenie

jakanaka
15. mar 2016

Hned na vyšetrenie nečakať! Pokial tam je zrazenina, môže sa šíriť a dostať do pluc alebo do placenty a to už nie je sranda, Možno je poranený sval lýtka- natrhnutý, aj ked Ste necvičili..vtedy býva prudká bolesť, opuch, modrina, nemožno stúpiť na nohu, pri trombóze by Ste mali teplú končatinu a od upchatia smerom dulu bledú končatinu, zvýšenú teplotu celkovú, bolestivosť v priebehu žíl na nohe... Netreba tu čakať na rady ale bežať k lekárovi, hned na pohotovosť, pošlú Vás na Doppler- sono žíl, vyšetria manuálne a urobia testy z krvi.

katuliena82
15. mar 2016

@martullina ihned od nemocnice!!!!!! Na pohotovost, bez srandy. To vyzera ako tromboza. A prepac ak ta strasim, ale tak to vyzera.

moni244
15. mar 2016

@martullina a cakas naco? Na rady cudzich zien? Toto je cisty hazard

martullina
autor
15. mar 2016

Ja zijem v UK a tu Aj ked som si zavolala k lekarovi tak vysetrenie za tyzden tehotna netehotna.... A na pohotovost to po telefone zhodnotili pokial to bolo oka vcera nech pockam ci bude horsie.... Preto sa pytam tu....

sardinka335
15. mar 2016

no a ešte nech niekto povie niečo zle na naše zdravotníctvo....to je ten super zapad, ktorý akoze mame obdivovat.
Ja by som asi osobne isla na pohotovost a aj to priklašlila...ze ma ta modrina boli. Proste sadnut si na pohotovosti na zadok a čakat kedy pridem na rad,katastrofa takyto pristup...mozeš zgegnut a nikoho to nezaujima.

janickadr
15. mar 2016

@martullina No kedze si v takej zdravotnicky "vyspelej" krajine.. Pravdepodobne ti v lytku pri tom krci praskla nejaka mensia zilka a krv sa ti rozliala do lytka. Preto ta bolest a ta velka modrina. Pokial je krv rozliata mimo cievy, co sa zda ze je, bezprostredne by nejaka zrazenina v cieve, ktora je nebezpecna, nemala byt pritomna. Tech opuch je mozno (a snad) len dosledok toho predchadzajuceho, co sa stalo. Preto, mala by si si lytko natriet nejaku mastou, ktora sa dava na modriny a moze sa v tehotenstve (u nas napr. Heparoid). Potom by si si mala lytko zabandazovat elastickym obvazom, a to od koncekov prstov na nohe az po koleno a malo by to takto byt cely den, odkedy rano vstanes z postele az do vecera. A mala by si si nohu co najviac vykladat. A mala by si pit dostatok tekutin. A viac uz potom spravit nemozes, kedze UK zdravotnictvo nezmenis.

katuliena82
15. mar 2016

@martullina hej, tam su velke tupela...poradili ti Paracetamol? No nepamatam si ako to uz chodi, ale nemozes ist na pohotovost len tak? Ja som rada ze zijem tu..

martullina
autor
15. mar 2016

Tak sa mi podarilo objednat na zajtra aspon Ku mojmu lekarovi.... Ratam ze odidem s paracetamolom... Ale mam krem rumalaya zo slovenska tak manzel povinne natiera a snazim sa nechodit.... A dakujem za rady.... Zajtra napisem co mi na to povedal "odbornik"

moni244
15. mar 2016

@sardinka335 presne, nech si toto prečítajú tie, čo furt pindajú na slovenské zdravotníctvo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre