Svrbenie a výtok v tehotenstve

simona1493
19. aug 2014

Ahojte som v 38. týždni tehotenstva a mám bielo-žltý výtok z pošvy, je ho dosť veľa. Zo začiatku bez svrbenie, no teraz začalo aj to. Do poradne som objednaná az o necelý týždeň. Čo to môže byť? Máte s tým niektorá skúsenosti? Alebo čo mi na to zaberie a nemôže to poškodiť malé? Vopred ďakujem za múdre rady 🙂

grundia
19. aug 2014

A preco s tym nejdes k doktorovi?Da ti nejake cipky alebo nieco a o chvilu sa ti ulavi.

leamax
19. aug 2014

aj ja som taky teraz mala. ked zacal svrbiet, skocila som radsej k dr. urobil mi ster a nieco tam vyslo, neviem, co, ale vyfasovala som na 8dni ATB, ze je lepsie to preliecit.

simona1493
autor
19. aug 2014

grundia pojdem k lekarovi ale zaujíma ma ci sa s tym niekto nestretol....

cackaa
19. aug 2014

Ja sa vždy dobre vyšpliecham takou vlažnou až studenšou sprchou (už vtedy sa mi trochu uľaví) a nakvapkám si na intímku 3-4 kvapky tea-tree olejčeka. Dá sa nakvapkať aj na tampón. Mne to celkom zaberá, hlavne to treba podchytiť na začiatku. Potom už len doktor....vie to byť poriadne nepríjemné.

simona1493
autor
19. aug 2014

A ja ani neviem k akemu lekarovi mam ist kedze moj ma uz poslal ze mam chodit do nemocnice a tam ma vzdy iny sluzbu ked idem do poradne aj na CTG......

leamax
19. aug 2014

@simona1493 k svojmu

zuzi79
19. aug 2014

pravdepodobne to bude kvasinková infekcia, dajú ti na to čípky na zavádzanie do pošvy, treba to rozhodne pred pôrodom preliečiť, lebo tadiaľ bude prechádzať bábätko aby sa nenakazilo. Mala by ti to dať tvoja gynekologička ale aj v poradni na pôrodnici.

suge
19. aug 2014

@simona1493 Po 36. týždni tehotnosti sa chodí do poradne na ambulanciu v tej nemocnici, kde chceš rodiť. A chodí sa tam nielen na obvyklé prehliadky podľa rozpisu, ale aj za účelom riešenia akýchkoľvek gynekologických problémov, napríklad aj takého, aký máš teraz.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre