Ako dlho trval ultrazvuk pri prvotrimestrálnom screeningu?

alex4
14. okt 2014

Mile slecny a panie, zaujimalo by ma ako dlho trval ultrazvuk pri prvotrimestralnom screeningu. Dlhsie ako bezny ultrazvuk u gynekologa? A ako prebiehal? Dakujem za odpovede, majte sa krasne 🙂

bonaqa2013
14. okt 2014

Takže tu v MT 20 sek.

katrinka8
14. okt 2014

U nás v meste sa chodí bežne do tzv. Centra prevencie rakoviny, kde ho robia priamo gynekológovia z pôrodnice. Tam to trvá doslova 2 minúty aj s prezliekaním 🙄 Ale tak údajne je to veľmi spoľahlivé, sú dobrí v čítaní UZV.
Ja som si zaplatila v súkromnom centre, tam som bola asi tak do tej pol hodinky, pokiaľ si dobre pamätám. Okrem srdiečka a placenty ešte merala dokina NT (šijové prejasnenie, či ako sa to volá), to trošku trvalo, lebo malý sa hýbal dosť 😀 No a všetko mi ukazovala, vysvetľovala, čo je čo atď.
Inak, tuto je popísané, čo sa kedy na UTZ sleduje 😉
http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...

bajana
15. okt 2014

Určite viac ako 10 min, ale očividne to závisí od pracoviska (ako mozu za 20s zamerať nosovu kostičku a odmerať siju, to nechapem)...v spickovom centre Prenatal v Brne sedi u ženy otecko a spolu sa divaju na veľký monitor na strope a na ňom im dr. všetko ukazuje a komentuje

oladuna
15. okt 2014

Oni len musia najst srdiecko a zmeraju velkost.do desat minut si myslim.

ammellia
15. okt 2014

V sukromnom centre cca 25min. Doktorka nam vsetko poukazovala a vysvetlila.

evita123
15. okt 2014

u nas je to do 30 sek... absolutna rychlovka.. lekar nadiktuje hodnoty, sestricka zapise a na rad ide dalsia.. ako na pase.. ..doslova...

majka99999
15. okt 2014

ak ides na specializovane sukromne pracovisku, tak popozeraju aj ine veci. ja som bola u svojej gynekologicky, len par minut to trvalo a to pomerala aj dlzku plodu. NT merala na 2x pre istotu. cize netrvalo to dlhsie ako zvycajne. na morfologicky som bola sukromne a to bolo minimalne pol hodinu s velkou obrazovkou a manzel sedel pri mne.

danieli
15. okt 2014

U môjho lekára 20 sekúnd, v Martine u súkromného 25 minút, co na to povedať, môj len zmeral NT a dovi dopo, z Martina mam správu aj fotku a pokoj v duši

misskate1
17. okt 2014

U mňa asi 15 minút. Zmeral siju, nos, pozrel srdce, zistil ten prietok a pustil mi srdiečko. Pozrel z rôznych uhlov a ukázal mi aj ručičky.

downtownabbey
17. okt 2014

Tak u nas 10-15 min., u nas sa NT nemeria
..ale merali dlzky stehenej kosti, priemer resp. Obvod hlavicky, dlzky chrbtice, Obvod bruska ak bolo mozne, a srdce a prietoky.. + poloha placenty a krcok maternice..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre