Problém s pleťou a brúsenie tváre kvôli jazvám po akné

smeral
31. dec 2018

Ahojte, od puberty ma trápi akne :/ mam uz 25 a raz je to lepsie a raz horsie. A to nehovorim o mojich jazvach na tvari. Vyskusala som uz kadeco(kozna, kozmeticka, lieky, rozne kremiky atd.) Velmi by som chcela ist na brusenie tvare kvoli jazvam, bol niekto na tom ? Ake su vase skusenosti?

pieces
31. dec 2018

S brúsením skúsenosť nemám. Ja mám 37. Až donedávna som mala dosť zlú pleť. Čakala som, že po pôrode by sa mi mohla pleť zlepšiť - no nič také sa za tých pár rokov od pôrodu neudialo. Skúšala som asi všetko: vynechať mliečne výrobky, potom lepok, cukor, kakao, atď...- efekt takmer žiadny. Až teraz keď prechádzam na surovú stravu je to viditeľne aj citeľne lepšie - keď si pri umývaní prejdem rukou po tvári cítim si moju vlastnú pokožku a nie každý upchatý či nahnisaný pór... Naozaj zisťujem, že pre môj organizmus je varená strava akýsi balast, s ktorým sa organizmus vysporadúva tak, že mi to ide cez pokožku. Nie som momentálne ešte na 100% raw, možno raz budem... Som veľmi rada, že som sa k tomu odhodlala, veľmi to pomáha mojej pleti a určite celému organizmu. Pleť je vlastne prvým ukazovateľom, že niečo nie je v poriadku. Vyskúšaj, môžno by to pomohlo aj Tebe. Na tvár používam za studena lisovaný arganový olej, nanášam na navlhčenú pleť, pekne sa vstrebe, už ho používa aj manžel.

smeral
autor
31. dec 2018

@pieces
Cukor a mliecne vyrobky sa snazim nejest aj ja, no skusim mozno to je naozaj cesta 🙂 a ten arganovy olej by nemal vysusovat vsak? Ja mam dost suchu plet

pieces
31. dec 2018

@smeral nevysušuje, aspoň mne nie, aj keď niekedy si na noc dávam aj jojobový, prípadne aj bambucké maslo (zvyčajne cez víkend, keď viem, že si na druhý deň budem zmývať vlasy - zvyknú sa mi z toho trochu zamazať vlasy okolo tváre) samozrejme tiež za studena lisované. Možno že niekomu pomáhajú rôzne krémiky a lekárske maste, no problém je práve v tom, čo telo prijíma, teda akú stravu. Dlho som sa k tomu spôsobu stravovania odhodlávala... 2dni som bola raw a potom zase niekoľko dní varené, pečené... Teraz sa s manželom stravujem dosť podobne, aj keď stále to nie je 100% raw ako som už písala. Je to pre mňa povzbudzujúce, že v tom nie som sama. Jemu to trebárs pomohlo na ekzém. Od 2 týždňov ako sa narodil trpí na ekzém.
V lete mal znova akútny stav, no nechcel už ísť opäť na alergológiu, a na kožnom mu lekár povedal, že "keď chce mať ploché nohy, nech chodí po lekároch"... Bola som z tohto prístupu znechutená. Povedala som mu, že ešte môžme vyskúšať zmenu stravovania. Najprv bol znechutený, lebo už beztak som takmer vôbec nekupovala mäso, ani mliečne akurát jogurty pre dcéru... Kožu skoro na celom tele mal podráždenú, dopraskanú a mokvavú, že nemohol ani prsty ohnúť. Za cca 2 mesiace sa organizmus ukľudnil, pokožka vyzerá zdravo. Netvrdím, že surová strava je všeliek ale niečo na tom bude. Mne to pomáha. Isto by to pomohlo aj Tebe.

smeral
autor
1. jan 2019

@pieces Ja som s priatelom v zahranici druhy mesiac a robime 6 dni v tyzdni sme bez kuchyni a stravujeme sa v hoteli a musim povedat ze strava je tu teda dost tazka a nezdrava. Urcite sa pokusimo tuto alternativu ak to ma pomoct 🙂 a ak to tu bude mozne, ale ak clovek chce vsetko sa da