Tehotenská cukrovka - meranie glukomerom

jajanka2211
24. feb 2015

Ahojte, pri glukozovom teste mi vysla tehoten. cukrovka. Dostala som glukomer a 1,5 hod. po kazdom vacsom jedle (ranajky, obed, vecera) si meriam hladinu cukru. Nie som si vsak ista, ci to meria spravne, nakolko vcera vecer som si dala 2 chlebiky vo vajicku a mala som po 1,5 hodine hodnotu 6,3 a teraz rano 1,5 hod. po jedom malom chlebiku (ten isty ako vecer) so sunkou (kvalitnou) som mala zasa hodnotu 6,3. Nie je to cudne, ked zjem 2 krat viac a mam rovnaku hodnotu? A ake by mali byt vlastne hodnoty 1,5 po jedle? Dakujem za odpoved.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vulka
24. feb 2015

Pri cukrovke to vôbec nieje čudné. Večer ti prítomnosť veľkého množstva tuku( praženie) spôsobilo, že sa sacharidy uvoľňujú podstatne pomalšie.

jajanka2211
autor
24. feb 2015

@zazvorka87 Dakujem. Nevies, ake by mali byt hodnoty? Zatial som mala vzdy medzi 4,1 -5,8 a teraz 2 krat 6,3. Len ma zarazilo, ze aj ked zjem vela mam rovnaku hodnotu ako ked zjem menej.

jajanka2211
autor
24. feb 2015

@vulka Jaaj. Dakujem. 🙂

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindush123
7. mar 2015

Rano nalacno mas mat hodnotu do 6,00 mol a dve hodiny po jedle nema byt vyssia ako 7,8 mol. To som mala nakazane od svojho diabetologa. Tiez mi ju diagnostikovali po glukozovom teste, ale pocas celeho tehu sa mi nepotvrdila. Mam idealne hodnoty, dr. sa smial, ze lepsie ako on, takze vraj aj stres mi mohol sposobit pri teste zvysenu hodnotu molu... dokonca chvilami som isla az do hypoglykemie. Dodrziavala som aj dietu cca prvy mesiac, ale potom som mala velmi nizky cukor, takze jem rad radom vsetko vratane sladkeho, kysnuteho atd., ale dokazem si uz odsledovat, co a v akom mnozstve mozem... Po mesiaci mi robili glykovany hemoglobin a ten som mala 5,3 a glukoza 4,62. Takze sa neboj, hodnoty mas ok a uzivaj si tehu.

bobkamt
2. apr 2015

Milé mamičky, som študentka tretieho ročníka pôrodnej asistencie Jesseniovej Lekárskej fakulty v Martine a obraciam sa na Vás s prosbou o vyplnenie anonymného dotazníka pre moju bakalársku prácu na tému Diabetes mellitus ciže cukrovka. Mamičky ktoré mali cukrovku počas tehotenstva, prosím Vás o 5 minútiek na môj dotazník, veľmi by ste mi pomohli. Za vyplnenie Vám vopred ďakujem. 🙂

https://docs.google.com/forms/d/1YE-h4hTeWHN-77...

vulka
2. apr 2015

@bobkamt Tak som išla vyplniť ten dotazník, reku pomôžem, ale vidím, že je len pre aktuálne tehotné. Ale inak tie otázky sú trošku chaotické, lebo spájate viac typov diabetu do jedného dotazníka. Napríklad pýtať sa diabetičky 1. typu na to, čo nevie o inzulíne alebo pýtať sa, či vie čo je hypoglykémia je trochu divné. A hlavne ak je to tehotná diabetička.

lea132
28. júl 2015

Ahojte, podla testov mi vysla teh.cukrovka ( 8,2 po dvoch hodinach), vyfasovala som glukometer a neriam vzdy nalacno, dve hodiny po hlavnych jedlach. Hodnoty mam ok, niekedy az nizke, neviem teraz, ze ci musim dodrziavat tych 60 g sacharidov na ranajky, obed a veceru alebo nie. Lebo tie dobre hodnoty som mala po jedlach, kde som to nedodrzala. Som z toho jelen

nicci254
15. sep 2019

Ahojte, mne tiez bola zistena teh.cukrovka a lekarka mi povedala, aby som nalacno a takisto po ranajkach, obede a veceri nemala cukor vyssi ako 6,00 mmol/l. Podla vasich prispevkov sa mi to zda ze mi to nastavili dost nizko. Zatial najvyssiu hodnotu po hlavnom jedle som mala 6,4. Tak neviem teraz ci este ubrat z tych sacharidov..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre