Zlé diagnostikovanie - nevyvíjanie sa plodu

maminee
22. sep 2015

Ahojte. Chcem sa spytat ci ma niekto skusenost, ze mu lekar povedal, ze plod nerastie ( v rannom stadiu), alebo ako to oni hovoria " nie je tam akcia..."
Ja som po 7 nesupesnych pokusoch IVF, posledny sa podaril, no vcera, v 7 tt tehotenstva mi lekar povedal tuto spravu, rovno s terminom na " čistenie" .
Plod mal cez 3mm co velkostou zodpoveda cca na 10tt ( tento tyzďen by presne sedel ak by som si tyzdne ratala od prveho dna poslednej menstruacie, no ked som bola na ultrazvuku soktor mi tie moje vypocitane tyzdne " posunul " a skoro 3 tt naspat.
Otehotniet sa mi podarilo po KET, vlozili mi krasne 8 bunkove embryo ktore podla ich slov bolo velmi kvalitne.
Nechce sa mi tomu celemu verit... mam chut navstivit kazdeho gynekologa v Bratislave.
Mozno doktor zle videl
mozno keby som sla k inemu tak by tam bola " akcia"z
neviem..
ja ken ci s tym nemate niekto skusenosť.
Ďakujem

narayan
22. sep 2015

Skúsenosť síce nemám, ale rozhodne to ešte nevzdávaj a daj si spraviť vyšetrenie aj inde, počut iný názor. Veľmi držím palce.

bibiankab
22. sep 2015

Som v 30tt a nasej malinkej zacalo bit srdiecko az v 9 tyzdni, u kazdej maminky je to ine, knizky pisu ze srdiecko by malo zacat bit medzi 8 az 10 tt. Este nezufaj a skus ineho lekara, ja som spravila to iste. Dufam ze ti to dobre dopadne.

monicm
22. sep 2015

Kamarátka tiež prišla k lekárovi s tým, že je asi tehu, povedal, že hej, ale nie je tam akcia, napísal papier na čistenie, ale pred tým, nech sa príde ukázať na nejaké vyšetrenie a čuduj sa svete, akcia tam zrazu bola, rozdiel bol len pár dní. Ono občas sa aj lekári pomýlia,, resp. tie ich prístroje. Navštív aj iného lekára, počkaj pár dní, predpokladám, že termín nemáš hneď na zajtra, či? A predpokladám, že ja pred zákrokom by spravili ešte vyšetrenia. Držím palce

mamulienka30
22. sep 2015

@maminee 3mm babo v desiatom tyzdni? Ved to ma dobre 4 centimetre. Bud si neotehotnela s toho embrya, co ti vkladali a plod je mladsi, alebo sa nevyvija. Verim, ze tomu horsiemu nechces verit po tom, co uz mate za sebou. Akcia tam je alebo nie je, nemyslim, ze sa tam pricaruje podla toho, aky lekar na to pozera :(

maminee
autor
22. sep 2015

Dakujem za nazor.
Urcite ich este prinutim spravit mi vysetrenia. pockam do zajtra co povie krv, ktoru mi dnes brali.

trgypadl
22. sep 2015

@maminee a kedy bol realizovany vklad?

zuanach
22. sep 2015

Treba sledovať hodnotu HCG v krvi, ci klesá, len na usg sa nemoze odvolavat

mamjka
22. sep 2015

ešte by som počkala aspoň týždeň....držím silno palce nech to výjde 😉

suzie.h
22. sep 2015

Podla terminu vkladu pri KET presne vies vek embrya (nie ako pri prirodzenom tehotenstve, kedy sa odhaduje podla poslednej ms), a teda aj dlzku tehotenstva - skus si to hodit do kalkulacky, napr. tu http://www.yourduedate.com/ (je tam moznost IVF - transfer 3 dnoveho embrya predpokladam, ked malo 8 buniek)... 3mm zodpovedaju tak 6tt, a v 6tt aj zacina bit srdiecko, ale rozhoduju tam dni... ak by si mala byt uz dlhsie tehotna, bude mat zrejme lekar pravdu, alebo si mozno neotehotnela z KET ale neskor prirodzene a plod je mladsi... kazdopadne drzim palce!

maminee
autor
22. sep 2015

@suzie.h v tom pripade som si zle pozrela tabulu a 3mm ak zodpovedaju 6tt, tak je to 6tt ako lekar povedal.
Uriche je to tenhotenstvo z KeT. Sex nebol od vkladu, komplikacie mi robil hematom v blizkosti plodu takze som mala zakazany a lezala som doma az do vcerajsieho sona.

suzie.h
22. sep 2015

@maminee a podla datumu KET by si mala byt v ktorom?

maminee
autor
22. sep 2015

v siestom.

maminee
autor
22. sep 2015

@suzie.h 6 z toho co mo vyslo na tom odkaze. takze to sedi.

sweetangel20
22. sep 2015

Nášmu synovi taktiež nebilo v 8 tt. Možno mala Dr slabý ultrazvuk, ja neviem. Ale o pár dní bude mať rok. Daj sa vyšetriť ešte inde. Držím palce 😉 @maminee

suzie.h
22. sep 2015

@maminee tak v tom pripade este nerob paniku, pockaj tyzden a znova sono, moze byt vsetko v poriadku a srdiecko bude za par dni vidno 😉 nechapem tych doktorov, co hned takto sialene vystresuju. 😠 ja som bola na sone podla toho odkazu v 6+0 (cize zaciatok 7.tt), plod mal 4mm a srdiecko bilo (aj ked mne to prislo ako keby dr. len hybal sonom 🙂 ), a on mi napisal, ze som 5+5 (cize koniec 6.tt), ale ze tak skoro sa to aj tak zle meria a rozdiel tych 2 dni kludne moze byt... tak este nestracaj nadej!

mamulienka30
22. sep 2015

@maminee kedy presne datumovo si mala vklad? Lekar by ta neposlal v 6-7mom tyzdni na cistenie, keby nevidi akciu, proste by pockal.

maminee
autor
22. sep 2015

Dakujem krasne.
uz som vyplakala kaluz slz ale staviam sa na nohy a nedam sa!

lavinis
22. sep 2015

@maminee ak si 6tt, tak to tam ta akcia nebola uplne prirodzene, ja som bola na zaciatku 6tt (5tt +2)a nic este

maminee
autor
22. sep 2015

@mamulienka30 bolo to 14.8.

spoony
22. sep 2015

Keď som otehotnela so sym, bola som u doktora v 5tt, tam ešte srdiečko nebilo, objednal ma na vyšetrenie o dva týždne, że to by už ho malo byť vidno, deň pred terminom som začala krvacať, a pri vyšetrení a lrijímaní do nemocnice ešte srdiečko bilo a keď mi v nemocnici robili sono na druhý deň tak už krásne bilo, takže v tam závisí veru aj od jedného dňa. Určite by so týždeň počkala, ak nemás problēmy a nekrvácaš a o týždeň by som riešila nové vyšetrenie, či už bije - môjmu začalo až v 7tt. Držím palce nech to výjde.

suzie.h
22. sep 2015

@maminee tak ale podla terminu vkladu 14.8. by si uz mala byt v 8tt 😒

maminee
autor
22. sep 2015

@suzie.h ano prepac. teraz to pozeram znova. precitala som v zatvorke udaj ( vek dietata 6tt )

mamulienka30
22. sep 2015

@maminee tak to si potom od vkladu prirataj 4 na kultivaciu +14 prirodzeny cyklus a musime brat datum poslednej menstruacie ako 27.7. by si mala byt v cca. 8 tehotenskom tyzdni... uvidis... urcite nech spravia este jedno sono.

maminee
autor
22. sep 2015

@suzie.h
uz som z roho magor :/

suzie.h
22. sep 2015

@maminee preco? ved mamulienka30 hovori presne to iste, co kalkulacka ;) kazdopadne - radsej este jedno sono, pokial nemas ine tazkosti ako krvacanie, bolesti, vydrz...

bosoriak
22. sep 2015

@maminee Mrzi ma to, ale ak nevidi akciu v 8.tt a plod je velky na 6.tt, ide s velkou pravdepodobnostou o missed abort. Mozme sa tu dohadovat, ze niekomu videl akciu az v 9. tyzdni a niekomu uz v 5. tyzdni, pravdou vsak je, ze pri KET sa vie presny den. Tehotenstva sa v zaciatku vyvijaju na den rovnako, akurat u vacsiny zien sa toleruje +-, pretoze sa nepozna presny den oplodnenia.

Je mi to luto a ano, nadej umiera posledna, ale asi by som sa radsej pripravila na zle spravy. Ono v nemocnici sa este robi kontrolny ultrazvuk pred samotnym cistenim, takze kontrolny ultrazvuk este bude. Bohuzial som si tym presla dvakrat, akurat nie pri embryotransfere.
Drz sa.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre