Zvýšený cukor v tehotenstve

lulu_lu
25. nov 2013

Ahojte žienky, chcem sa Vás spýtať či sú tu také, ktoré mali zvýšený cukor v tehu - hodnota po dvoch hodkách od vypitia glukózy nad 7.a nedržali dietu, lebo lekár povedal, že to je ok. A či bolo bábatko v poriadku.
Ďakujem za odpovede

monika91168
25. nov 2013

Ano , vypiť to bolo-fuj, no ale mala som vyššie hodnoty, tak som každé dva týždne chodila na odber krvi z prsta a deň pred tým som radšej nejedla nič sladké. Volá sa to tehotenská cukrovka-ludovo povedané. Dcérka sa narodila zdravá, mala 3680g a 52cm. pôrod prebiehal normálne, po pôrode mi v nemocnici ešte robili 2x odber z prsta, nedržala som žiadnu diétu, pribrala som 17kg, dcérka má dnes 9 rokov a je zdravá ako buk a ja tiež nemám žiadnu cukrovku. Držím palce, neboj bude to dobré-hádam som ťa aspoň trošku potešila,aj ja som sa bála. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

lulu_lu
autor
25. nov 2013

@monika91168 a jedla si sladke aj ked si mala tu cukrovku? lebo ja neviem odolat :(

monika91168
25. nov 2013

jedla aj nejedla, nie som moc na sladke, ale deň pred odbermi som sladké nejedla, svokra je zdravotníčka, povedala, žeby mi cukor stúpol, dá sa povedať tak normálne jedla som všetko, veď cukor je aj v ovocí, jogurtoch, kompótoch....., samozrejme že som nesedela v čokoládach a cukríkoch, ale aj to keď som mala chuť som si dala.Jedla som ak aj teraz.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre