Bábätko sedí na mojom mechúri. Ako ho donútiť presunúť sa?

jaya47
23. nov 2015

Pravdepodobne mi bábätko sedí na močovom mechúri. Na wc chodím 6x za noc vo veľkých bolestiach, keď sa mi podarí vycikať sa, už je dobre. Znie to ako banalita, ale pre mňa sú to obrovské bolesti väčšinu dňa aj noci.
Dá sa nejak pomôcť, aby sa bábätko presunulo? Ono sa mi občas posunie, ale aj tak sa vracia späť na jeho obľúbené miesto.
(Výsledky z moču ešte nemám, ale nemyslím si, že mám zápal močových ciest.)

zdena12345
23. nov 2015

@jaya47 neviem ako je mozne povedat ze dieta sedi na mocovom mechuri. biologicky sa mi to nezda mozne, pretoze dieta robi "gulicku" spolu s maternicou, v ktorej je skované. V tej maternici nema letisko. Mozno v prvych tyzdnoch tam ma viac priestoru pre zdanlivo vacsie mnozstvo plodovej vody ale i tak vysledny tvar maternice je "gula". Skor mas na mysli asi ze tlaci cela maternica ako sa zvacsuje- to je uplne bezne a preto chodia zeny casto na WC. Nemas ako dieta a kde presunut, zda sa mi to divne. Ved v tom bruchu je rado ze si ukoristi kusok priestoru.
Ale mocenie by boliet nemalo. Mozno ci nebude problem v priechodnosti ciest, zrasty, zapal...to musi riesit Dr.

bianca
23. nov 2015

tu pomoze jedine.Porodit

jaya47
autor
23. nov 2015

@zdena12345 No, asi je to tak, ako píšeš, že spolu s maternicou tlačí. Bolí ma najviac ten prechod na wc. Na wc potom problém nájsť polohu, aby zo mňa niečo vyšlo, teda cítim, že mi tam musí niečo zavadzať k voľnej priechodnosti toho mechúra.
S lekárom budem riešiť znova zajtra, keď budem mať výsledky z kultivácie. On ma zatiaľ vyšetroval, či sa neotváram, poslal ten moč na rozbor. Ale nie je dokonalý, takže ak by ste mali nejaký nápad, ako si pomôcť, prípadne čo vyšetriť, aby mi potom pomohol, tak budem rada.

slnecnica174
23. nov 2015

@bianca 🙂🙂🙂

slnecnica174
23. nov 2015

@jaya47 Caste chodenie na wc je v teho normal. To, ze ta to boli normal nie je. Tiez to vidim na nejaky zapal, alebo nieco podobne.

katka708
23. nov 2015

no ja ti verím, že svojou polohou ti nejako tlačí na mechúr a keďže ťa samotné močenie nebolí a po tom sa ti uľaví, tak problém je tam kde si aj myslíš. proste ti tlačí na mechúr. Mala si sa doktora popýtať v akej polohe je dieťa, do termínu máš ďaleko, ešte sa ti môže pár krát popretáčať. ale asi ti ničím konkrétnym nepomôžeme, neexistuje metóda ako dieťa presvedčiť aby sa otočilo. Ja som mala takéto bolesti tiež v noci, asi 2x za noc som sa budila že mi tak veľmi treba na wc až to bolí. dokrivkala som tam a horko ťažko sa to spustilo ale potom bola úľava ako hrom. 😀 a pokoj na pár hodín. Nebola som ani prechladnutá ani žiaden zápal. ale začalo mi to až 2mesiace pred pôrodom.
a ja som mala syna otočeného tak, že ak som ležala na pravom boku, tak som cítila že sa rukami alebo nohami odkopáva od matraca 😀 nik mi to neveril ale bolo to fakt bolestivé. ako náhle som si ľahla na pravý bok, tak do minúty nastal taký cirkus v bruchu že som hviezdičky videla 😀

jaya47
autor
23. nov 2015

@bianca Súhlasím, ale snažím sa nájsť niečo konštruktívne 😉

jaya47
autor
23. nov 2015

@katka708 Vidím, že môjmu trápeniu rozumieš 😉 Tak skúsim sa ho aspoň niečo spýtať.

bosoriak
23. nov 2015

@jaya47 Ja asi viem, co myslis, ale nepotesim ta. Je to o tom, ze babo je s maternicou tak natlacene v bruchu, ze ti akoby "stlaci" mocovy mechur aj ruru, preto musis napr. viac tlacit. Ked sa vycikas, uz je tam miesta trochu viac, preto ta ulava. A neda sa proti tomu robit nic. Teda da, vylucit zapal a zrasty a potom uz len stonat az do porodu 🙂
Mam to velmi podobne, pri kazdom tehotenstve priblizne rovnako. Nie az tak, ze by ma to bolelo, ked idem na WC, ale neprijemny pocit a tlaky su stale. Ono je to podla mna sposobene tym, ze kazde telo si inak ulozi organy, ked sa zvacsuje maternica. No a to tvoje telo si asi "ulozilo" mocak a maternicu takto. Tazko povedat, ci sa s tym da nieco robit. Spytaj sa lekara, mozno bude mat nejaky napad.

sue
23. nov 2015

Drahá, bude aj horšie 😊 27tt je ešte ok...čaká ťa ešte 13tt počas ktorých bábo zdvojnásobí terajšiu hmotnosť...

Mne veľmi pomáhalo kúpanie na úľavu od týchto bolestí + každý denň cvičiť 😉

elerian
6. jan 2016

Môj drobec si tiež s obľubou robí z môjho mechúra trampolínu - niekedy ma doň tak nakopne, že je to pocit, akoby ma štrikovacou ihlicou pichol. :D Ale už sme sa na seba tak nejak "naladili", že sa vzájomne prispôsobujeme - keď som ja v polohe, ktorá mu prekáža, dá mi vedieť a zas keď tlačí on mňa, jemne ho pošteklím tam, kde tlačí a on zmení polohu. 🙂 Ale úplne sa toho tlaku zbaviť nedá, teda kým neporodíme. :D Trochu pomáha pomenšie piť a chodiť na WC častejšie, než sa ti chce.

jaya47
autor
6. jan 2016

Ak si budete niekto čítať túto diskusiu, tak dávam hlásenie, že to obdobie trvalo 2 týždne (a postupne sa zmierňovalo). Dalo sa to zmierniť zmenami polohy, ale iba trošilinku. A potom už iba vyčkať, kým sa to tam celé znova nepreusporiadalo. Neskôr to už nikdy (zatiaľ) nebolo také zlé, max 3x za noc na wc a neboli také bolesti 😉

cuttina
1. jún 2018

@jaya47 dakujem za info, prave to teraz prezivam a potesila si ma😊

viki_00
15. aug 2023

@cuttina napodobne akurát tiez idem na wc a mam pocit zd ma mechúr boli ale ja som iba 19 tt, ale tiež niekedy proste začnem chodit na wc stále mam tlak na mechúr a ťažšie sa mi vycika ako keby tam niečo bránilo a potom to ide keď zatlačim

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre