Čo zmierni opuchy nôh v 32 týždni?

dedenini
6. mar 2012

ahojte...Som v 32 tyzdni... a asi 2 tyzdne mi opuchaju veelmi nohy... az ma bolia.ked som si to vsimla prvy krat az mi prislo do placu.. tazko sa mi zacina chodit a pocitujem vacsiu a vacsiu bolest clenkov. Viete mi poradit co je dobre nato? dakujem

jespera
6. mar 2012

magnezium - horcik urcite a kompresivne bud ponozky - podkolienky alebo stehenne pancuchy...nemat pokrcene nohy - vyvysena poloha .

katmi
6. mar 2012

@dedenini vyvysene nohy.. studena sprcha na nohy.. viem presne,ako sa citis... mala som ten isty problem...ruky,nohy ako tlky 😖 nesmies sedie s nohami dole... stale hore.. drzim palce..

monikkka
14. mar 2012

Mne odporučili okrem toho čo tu píšu vyššie aj piť len obyčajnu vodu z vodovodu, žiadne bubliny 🙂 trošku to pomohlo

ladytt
14. mar 2012

Neslaná diéta, žiadne minerálky a pre pocit pohody vyložiť nohy. Mala som rovnaký problém.

esstela
14. mar 2012

ked opuchaju končatiny,pit len vodu z vodovodu,nejest slane,nesolit, nejest mastne,lebo to je zvyčajne slane,uhorky zelene odvodnuju a potom možeš namočit nohy do slanej vody.Ale pozor na vysoky tlak a bielkovinu v moči,čo sa može pridružit.Inak opuchy noh k večeru su neni nebezpečne,horšie su opuchy hned rano,ako sa prebudiš.

lucka1987
14. mar 2012

asi ta nepotesim ale mne nepomohlo nic 😖 rodila som v polovici septembra a tak najviac opuchnute nohy som mala v lete . nic som neobula.. iba jedny sandale co mi mm kupil... nohy a ruky som mala ako shrek . nesolim ani terat vela.. uzivala som magnezko, lebo som musela, a nonstop som si nohy vykladala.. kedy sa dalo. okrem bolesti clenkov ma boleli aj kolena.. lebo v priebehu 3 mes som nabrala 18 kil...jedine co bolo fajn, ked som cely den stravila v bazene... vecer som kukla na nohy a boli ovela menej opuchnute ako ine dni.
no jednoducho treba vydrzat.. urcite pohodlnu a vhodnu obuv, ziadne opatky, a nesediet dlho ani nestat dlho a co najcastejsie vykladat nohy.. ja som si ich natierala aj garnierom z DM na opuchnute nohy.. take mentolove to je...

dulkagabulka
14. mar 2012

v každom pripade- dat si skontrolovat tlak a moč

s magneziom by som opatrne zaobchadzala...
skor by som ti poradila:

-radikalne zvyšit spotrebu bielkovin- napr. tvaroh a všetko čo je bielkovinove
-kupele v slanej vode /rano si lahnut do vane s 0,5 -1 kg soli, prijemne teplej , nie horucej- poležat pol hodinku- potom ist na hodinu naspat do teplučkej postele/- potom začneš velmi cikat a oopuchy sa zmiernia..

janakluc
30. júl 2014

Ja som teraz v 30 tt a rovnako mi začínajú hrozne opúchať nohy, musím veľa oddychovať, prechádzky len krátke, mám šťastie na skvelého muža, ktorý keď mu poviem mi donesie všetko, kúpi všetko takže ja môžem v kľude oddychovať 🙂 lieky ani vitamíny nechcem žiadne brať, bábo dostáva len zdravé potraviny a nič chemické. Ja si tie opuchy liečim a zmierňujem krémom priessnitzom, je príjemný a pomáha. Dozvedela som sa o ňom práve z týchto fór tak som vyskúšala 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre