Elektrický šok do podbruška v 19. týždni

sonia1501
24. jún 2013

Ahojte, mam 15 mesiacov po cisarskom, som v 18tt a vcera vecer som akoby dostala elektricky sok alebo akoby do mna blesk udrel vpravo dole do podbruska. Ked som sa pozrela v zrkadle na ktorom cca mieste to bolo, zistila som, ze to uz bolo priblizne na kraji jazvy cisarkeho rezu. Vcera som toho dost pojedla a zda sa, ze mi aj trocha brucho narastlo. Zeby sa ta jazva natahovala??? Stale po dvoch troch tyzdnoch citim pichanie do podbruska a citim to pri chodzi, dr. povedal, ze to nie je dobre, ale nic konkretne mi k tomu nepovedal, ze vraj uvidime ako bude prebiehat tehotenstvo dalej. Mozno ta jazva nie je este dobre zrastena na to, ze by uz bola pripravena na dalsie tehotenstvo. Ma niekto podobne skusenosti, kto je cca rok po cisarskom a caka znovu babo?

xlucia
24. jún 2013

@sonia1501 podla popisu ti mohla puknut cast jazvy, treba ist na sono skontrolovat stav a hrubku jazvy

gretka2
24. jún 2013

Po SC sa odporuca pockat 2 roky (niektori tvrdia, ze 1,5 roka).
Mohlo by to byt prasknutie vnutornych stehov, alebo nieco take. Akurat sa cudujem, ze ti doktor povedal akurat, ze to nie je dobre. Nic viac??? Vysvetlit to mohol....

lucinocka
24. jún 2013

@sonia1501 ja ta nechcem strasit, ale trvaj na tom aby ta pravidelne kontrolovali, kamoske tak maly kopol s nozickou a urobil jej na zosivanoom mieste dieru, vyletela mu nozicka z maternice..hned ju brali na sal a maly musel von a ju zasivali, esteze to bolo ku koncu tehu a vsetko dopadlo dobre..este raz bola potom tehu, tiez sla cisarskym ale to uz posledny mesiac lezala na pozorovani v nemocke a najneskor v 38 tt muselo babo vonku aby sa nestalo zase to iste a uz potop podpisala u pravnika papier na podviazanie vajecnikov, lebo uz jej lekar zakazal dalsie tehu..
Moze to byt nebezpecne, radsej nech to sleduju

sonia1501
autor
24. jún 2013

@gretka2 vysvetloval, ale nijako ma nechcel strasil, len tak povrchne mi to povedal, ze ku koncu tehot. tj. od 36tt budu podrobne sledovat a vysetrovat tu jazvu ako vyzera, ci je poriadne zhojena a tak, ale co bude dovtedy mi konkretne nepovedal. Tak som zvedava na stvrtkovu poradnu co mi na to povedia. Do nemocky by som nerada, lebo mam doma dvojicky, o ktore sa chcem starat ja, lebo len ja na nich viem dozriet na 100% a este moja mama, ale ona chodi do prace na smeny. Cez vikend som sa dost nadvihala, lebo dvojicky boli na dvore kde jedna mala mensi uraz, tak som od nich oci neodtrhla k veceru ma uz brucho riadne bolelo.

sonia1501
autor
24. jún 2013

@xlucia @lucinocka dakujem vam za rekciu, tak dufam, ze to nebude nic vazne, uz ma to tam neboli a nie je este ani koniec tehot. som zvedava ako to bude dalej prebiehat, ja rada pocujem realitu aspon clovek vie na com je, pripadne co moze cakat :o)

jesebell
24. jún 2013

@gretka2 - ja som po dvoch cisárskych a teraz som 31 tt. Takéto pocity som toto tehotenstvo mala aj ja už niekoľkokrát. Podľa dr. jazva drží, aj keď to nevedia na 100 % povedať. Snaž sa čo najviac šetriť a nenamáhať sa. Už potom len čo najdlhšie vydržať 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre