Krčok maternice v treťom trimestri. Máte skúsenosti?

eva4444
22. mar 2007

Ahoj, hladam nejake data, ako asi sa skracuje krcok maternice v tretom trimestri, a od akych hodnot zacina byt riziko predcasneho porodu. som v 31tt a mam krcok len 27mm, dostala som magnezium a pn a som dost znepokojena. Zaujima ma aj ako sa sa potom maternica zacina otvarat, kedy uz otvorenie napr. na 1 prst nie je rizikove atd. Ak mate nejake zmysluplne data, hodte mi prosim nejaky link, prip. ocenim aj osobne skusenosti. diiik.

pheva
22. mar 2007

Eva ja som mala v 16tt len 24mm. Myslim, ze u teba je tych 27 uplne v norme. 😉

lucqa
22. mar 2007

Ahojky, ja som mala pred tyzdnom 2,5 cm a teraz v pondelok po 7 dnoch 0,5 cm a to som v 36 tt.

maaja
22. mar 2007

ja som mala 27 mm uz nejak od 20tt, az teraz v 38tt som mala 1.5 cm, ale vraj sa este neotvaram
no a na PNke som nebola, dokonca nemozem ani povedat zze by som nejak zvlast oddychovala

syssa
22. mar 2007

Ahojte.
Evka, myslim, ze mozes byt v klude. Mnne 2.2. v 29tt. zasivali krcok maternice a dole hlavou lezim uz 9 tyzdnov. Chodim len na wc a do kupelne. Teraz som v 36tt. Pred dvomi tyzdnami, ked som bola v nemocnici na kontrole, tak si ma tam zasa chceli nechat, lebo mi krcok drzi uz len vdaka stehom. Termin mam 23.4.i ked doktor vravi, ze skor by to videl az na koniec aprila. A tiez beriem lieky ako Magne B6 3x2 a Guajacuran 3x1.

anett1
22. mar 2007

ahojte babenky ja mám podobný problem pred 3 týždnami som bola v poradni doktorka ma prezerala zo spodu a zistila že sa otváram urobila my usg a vraj sa to nepotvrdilo nič my ktomu nepovedala len že si mám kupit Magne B6 ktoý beriem už 3 týždne. V pondelok idem do poradne. No neviem ako je to možne ked ma prezerala usg a nepotvrdilo sa jej to otváranie.

syssa
23. mar 2007

Anett, mne lekar stav krcka zistuje vzdy vysetrenim odspodu rukou. Aj dnes tak robil, aby zistil v akom je stave a ci drzia stehy.
Ja keby som dala na mojho gynekologa, ktory so mmnou nic nerobil, len ma vystrasil, tak drobcek by uz davno bol na svete! Nastastie sme vyhladali dobreho lekara a odvtedy chodim len k nemu a aj serklaz - zasivanie krcka maternice mi robil on.

anett1
24. mar 2007

no ja idem v pondelok do poradne tak som zvedavá čo my povie dúfam ale že to nebude vážne neviem si predstaviť že by som len ležala sedela a nič nerobila však to by bol zomna neskutočný slon. Teraz priberám neskutočne a nie to ked budem musieť mať kulud a to by som asi nezvldla ale zase pre mimino urobím všetko.

syssa
26. mar 2007

no Anett, nemala by si na vyber. Ja mozem len lezat a to dole hlavou.
Ani sediet nemozem. Nie je to lahke, ale co nespravime pre zdravie nasich drobcekov. Ved keby som poctivo nelezala, mohla by som tym ohrozit len zdravie drobceka a to mi nestoji za to. Tie vyse tri mesiace lezania sa daju nejako vydrzat. Nie je to na cely zivot. Ine lezia aj cele tehotenstvo.
Drzim palecky, aby si bola ok. 😉

eva4444
autor
27. mar 2007

ja som bola dnes opat u lekara, zkracovanie krcka sa zastavilo, nasiel mi nejake streptokoky 🙄 a stafylokoky 🙄 tak idem papat antibiotika 😝 snad to pomoze len nech su rychlo vsetky priserky prec aby malo babatko pripravenu cistu cestu von 😵

escada17
30. mar 2007

baby, taka otazocka, som sice len v 17 tt, ale vcera som mala ultrazvuk krcka maternice a lekarka povedala, ze je pekne dlhy, ze to je super...to je aj kratky alebo aky???Co to znamena??..

eva4444
autor
31. mar 2007

ahoj escada, v tvojom tt je super, ked je dlhy, on sa potom ca asi okolo 35tt - ale velmi individualne zacina ztensovat a nakoniec zmizne, vtedy uz sa babo chysta von. nie je dobre, ked sa zacne skracovat skor,aby babatko neprislo predcasne

escada17
31. mar 2007

eva4444- ved to, len ma napadlo, ci prave pre ten dlhy krcok som sa tolko hodin otvarala a mala taky tazky porod, ci to nebolo tym..

bubaczik
31. mar 2007

ja sa pripojim..mne robili sono krcka v 21tt,mala som ho 4cm dlhy ale funkcnych bolo iba 19mm...tak ma museli zasit 😒

escada17
31. mar 2007

bubaczik- tak take veci ani neviem...ja som mala sono krcka teraz v 16 tt + 6, pretoze som mala par spineni pocas tehu a pre ukludnenie...a stale ma tlacila panva aj dnes, ako ked som mala tesne pred prvym porodom...ako vlastne zistili, co je funkcne?tak ty budes mat 2 a 2 z kazdeho? 🙂 No super ! 😉)))

bubaczik
31. mar 2007

ony vidia na sone,sak na to studuju..ja som mala mierne bolesti,tak ma supli do nemocnice,a moj krcok si uz co to prezil,pri prvom synovi ma museli zasivat uz v 15tt...a ja som sa teraz ani neotvarala,len sa skracoval..teraz drzi,a mam sancu aj donosit do toho 38tt,len zalezi na malom,ako bude naliehat na krcok,lebo petko tak tlacil,ze mi ho az odrezal ten steh..takze po porode mi museli robit plastiku krcka.. ☹ ale za tento stav mozem dakovat lekarom,co mi asistovali pri prvom porode...

escada17
31. mar 2007

bubaczik a nemohlo to byt aj tym, ze to bolo viacero tehotenstiev, ze mozno prve-druhe to tak nehrozi? O plastike krcka som uz pocula. Nie je pre teba lepsie mat sekciu?

bubaczik
31. mar 2007

nie nie je to porodmi..uz pri druhej som mala nalozeny pesar...ked som rodila prvu,tak mi sestricka tak lahla na brucho ze mala mi vyskocila z brucha,a museli ma pod narkozou zasivat komplet z vnutra 😢 a sekciu mi neurobia,nie je dovod..ten krcok sa moze odrezat tym stehom,ak velmi tlaci babo na nho..mozno ak by skor ho vybrali..

escada17
31. mar 2007

bubaczik-no mne to znie strasidelna 😢 planujete este potom dalsie babatko?

bubaczik
31. mar 2007

ja som po prvom uz nic neplanovala 😀 ale uz asi stacilo,nie?ale nikdy nehovor hop,pokial ti nepreskoci 😀

escada17
31. mar 2007

ved tooo 😉 ja som zase vzdy vravela, ze chcem 3-4, ale teraz vidim, ze mozno i dve budu dost, no a ak je toto opat dievcatko, co si myslim, tak mozno este raz skusit chlapceka 😉

bubaczik
31. mar 2007

no my sme to tiez skusali,po dvoch dievcatach,ze este chlapca,teraz ze vyrovname stav,ale muz uz zacal,ze este kto z koho 😀

syssa
31. mar 2007

ahojte, aj ja som v 17tt. nemala ziadne problemy s krckom. Zacal sa skracovat 27tt. a zasivali ma v 29tt. lebo len lezanie dole hlavou nepomahalo. Ale mam kamosku ktoru zasivali uz v nejakom 15tt.
A u mna to urcite nie je opotrebovanie porodmi, kedze ja cakam prve miminko.
😉

diddi
31. mar 2007

syssa a kolko ti meral krcok v 29tt?...mne ho merala v pondelok a mala som 3,9cm...nic mi nepovedala, tak snad je to ok...ale pri dvojickach nikdy neviem co sa moze stat

escada17
31. mar 2007

bubaczik a si predstav, ze mohli aj 4 dievky byt 😉

syssa
31. mar 2007

diddi, ked ti mam pravdu povedat, tak to neviem. Len ze sa mi rapidne skracoval a keby ma nezasili, davno by bol drobec vonku.
Aj to keby som nevymenila lekara, tak neviem neviem ako by to dopadlo.
Myslim, ze 3,9cm je uplne v pohode a nemusis sa vobec bat 😉

diddi
31. mar 2007

syssa a ku komu chodis teraz?...lebo ja som povodne z PN

bubaczik
31. mar 2007

escada..ta by boli 😀 piaty by bol chlapec
diddy mas krasne dlhy zachovany krcek 😀 a este na dvojcata priam vzorovy 😀
syssa sa cudujem,ze ta zasili az tak neskoro,lebo zasivaju iba do 27tt..len si davaj pozor..

escada17
31. mar 2007

bubaczik-minule na odbere krvi sa ma sestricka pytala, ze ci chcem chlapceka a ja, ze chcem toto, co uz je vo mne...vravela, ze jedna rodinka tam bola predo mnou, co skusali chlapceka- 6 dievcat a potom chlapec 😉

bubaczik
31. mar 2007

tak tomu sa hovori smola 😀 ale hlavne ze su zdrave tie deti,a v 18tich pojdu z domu 😀

bubulicek
31. mar 2007

hoj babulky, ako vysoko mate nadvihnute lezanie? Mne lekarka v stredu povedala, ze som otvorena na 2,5 cm a mam lezat s vyvysenou panvou ..ibaze spominala 45 stupnov a to teda nezvladam ... mam pocit, ze mi vybuchne hlava

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre