Som v 33 tt a mám strach z pôrodu a následnej starostlivosti o bábätko

vojtasova
13. jan 2020

Maminky prvorodičky určite ste tu také..
Čakám prvýkrát bábätko..syna,mám neskutočný strach s pôrodu...
Aj starostlivosť ktorá príde...ako si naučiť aby dobre bolo,a tak ako často kojit v noci ..ten režim..či to vôbec zvládnem..je to normálne..neviem či sa teším...manžel mi odišiel na 2,5tyzdna do práce a mne dní idú pomaly a som taká smutná ..bez neho .. chýba mi a ešte hormóny..
Poraďte..🥺🥺🥺

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
heln
13. jan 2020

Ahoj, nerozmyslala si nad predporodnou pripravou?

tosomja
13. jan 2020

Ked ti daju malickeho do narucia, hned budes vefiet ako ho drzat, ako ho pohladkat, prebalit. Co ti nepojde hned, neboj sa pytat, sestricky na sestonedeli tam budu pre teba, aby poradili.
Porodu sa neboj, kaxda z nas porodila, alebo porodi, nejak sa tam to male telicko dostalo, nejak musi von 😉
A aj mne chyba moj drahy, chodi na 6tyzdnove turnusy 😕

vojtasova
autor
13. jan 2020

Chýba mi manžel 🥺 chce byť aj pri pôrode..ako sestra má dve deti viem...ale..či sa budem vedieť postarať o svoje...

vtaca
13. jan 2020

@vojtasova ja som mala vela skusenosti s babatkami ale svoje vlastne som si absolutne nevedela predstavit.. Nevedela som tomu nejak uverit, ze ho naozaj budem mat. Ale od kedy mi ho dali tak je to velka laska a radost.. Naozaj som este stale prekvapena, ze ako ma to bavi a naplna. Nikdy by som to na seba nenola povedala. Je normalne ze sa vselijak citis, ale urcite to napokon bude skvele 🙂

eliska13
13. jan 2020

@vojtasova to je strach z neznámeho.Neboj sa pôjde to.Nerob si dopredu starosti😀čo nevieš spýtas sa pediatricky, ak nepôjde kojenie zavoláš laktacnu ...dnes je toľko možností.Ver si!Ja by som, keby som mohla vrátiť čas iba viac oddychovala a spala vždy s dietatom.Ja som sa unavila odsávanim a kojenim, ale stálo to za to.Kazda prvorodička sa bojí veľa veci robíš intuitivne.

majamat
13. jan 2020

ako ti uz baby pisali, je to strach z neznameho. a fakt to mame v sebe. pokial mas strach, budes dobra matka. keby ti to bolo jedno, to by mohlo byt horsie. aj v porodke ti ukazu, aj pribuzny pomozu, pripadne kamartky a aj net. a hlavne, dokonala matka, ci okonala starostlivost neexistuje, kazdemu vyhovuje nieco ine. pokial lubis svoje dieta a snazis sa on starat, tak potom viac netreba.

ninka2013
13. jan 2020

Neboj sa pôrodu. Ja som prirodzene zvedavá, tak som sa na pôrod viac tešila lebo som bola zvedava ake to bude, či je to fakt také hrozné a tieto pocity prevazili strach a obavy z možných rizík a komplikácií. Napriek pár zadrhelom na porod velmi rada spomínam. Treba veriť lekárom, sestrám a počúvať a robiť čo povedia. Zbytočne nehysterčiť. Bolesť to nie je malá, na tú sa priprav, ale tá ako príde, aj rýchlo odíde. Keď budeš mať drobca pri sebe, tak na všetko zlé zabudneš.
A starostlivosť? Do toho prídeš, my ženy sme na to stavané.
Čaká ma to v máji, určite mám obavy, ale opäť sa velmi teším a som zvedavá. Ci to bude take isté, rychlejsie, pomalsie, lahsie, tazsie, ako to s drahym zvládneme...
A uz zacni pit caj z ostruziny malinovej, mal by urychlit priebeh porodu. Precitaj si o tom. Moj prvy trval cca 7 hod od prvych priznakov porodu. Cize topka.

tinkatinus
13. jan 2020

@vojtasova neboj sa, keď to prežili moje deti naučíš sa aj ty. Aj keď bábätká vyzerajú extrémne krehko, nie sú až také krehké a prvé týždne aj tak zväčša bábätká spia, keď sa zobudia papaju a potom kakaju. A celé dokola. A keď začne už vnímať aj ostatné veci, tak dovtedy si nan zvykneš aj ty. Moja mama sa bála, že čo bude s tým mojim prvym, pravdupovediac som dosť neprakticky typ do normálneho života, kúpanie atd. Ale materinský cit zaúradoval a išlo to (muselo) 😂

tinkatinus
13. jan 2020

@vojtasova a pôrodu som sa aj bála dosť, aj pri druhom. Išla som bez epiduralky a prvý išiel nakoniec aj kliešťami a nebolo to nič hrôzostrašné. Bolo mi to v tej chvíli jedno hlavne aby bol zdravý. Napríklad ja som 100x horšie znášala kiahne v 28cke ako pôrody 😀

sonnenshein
13. jan 2020

@vojtasova Joj neboj. Ja som bola antitalent na deti, dokonca ani kvety u mna nikdy neprezili. Varenie bieda, a vseobecne take zenske veci isli uplne mimo mna. Ale porodila som (staci pocuvat co Ti budu hovorit a nechat telo nech spravi zvysok), a aj to ostatne islo uplne instinktivne. Syn ma uz 13, a hovorim si, ze sme to celkom spolu Dali 🙂

1didiana1
14. jan 2020

nad tymto podla mna budes zbytocne premyslat takto dopredu. nenaplanujes si aj tak nic. proste to pride s malym a vtedy si pekne vsetko ponadstavujes. je to normalne, taketo stavy a podla mna ti neostava nic ineho ako ich proste len zvladnut

marrydreamkas
25. feb 2020

@vojtasova neboj sa, naozaj je to pravda, co sa vravi,ze to mame v sebe a ze ked budes mat vlastne dieta bude to ine, viem o com hovorim, ja som sa bala babatko chytit, vobec som si nevedela predstavit kupat take male babo...a nakoniec mi pan Boh pozehnal dvojicky pri ktorych som sa vsetko velmi rychlo naucila :D budu mat 4 mesiace a vyzeraju spokojne ;)

sonicka96
25. feb 2020

Ahoj Martinka.. 🙂 ... Ak chceš môžeš si aj odomna prečítať radu ;)
Nestresuj, všetko zvládneš. Zo začiatku ti určite pomôže rodina (maminka,sestra, svokra) neboj nebudeš na to sama ... S kojenim nemaj starosti, bábätko ti dá signál keď bude hladné najskôr bude plakať a keď bude mať cca 2m tak si bude dávať do ústočiek pršteky. Spánkový režim bude mať bábätko ukludnený až okolo 3-4m.. do vtedy to bude ako na hojdačke. Ak to Miloš stihne môže byť pri pôrode,ver mi,je to tá najsilnejšia pomoc a podpora pri pôrode. Somnou bol manžel pri všetkých pôrodoch 🙂 držím vám palce a nestresuj naozaj, lebo to vplýva na bábätko.

vojtasova
autor
25. feb 2020

@sonicka96 zarazila ma jedna vec ako viete že môj manžel sa volá Miloš 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

sonicka96
25. feb 2020

@vojtasova očividne má nespoznavaš nevadí 🙂

vojtasova
autor
25. feb 2020

@sonicka96 musíš sa mi pripomenúť 😂 kľudne mi napíš správu 🤰

abcmajacba
25. feb 2020

Odporúčam kúpiť knihu o starostlivosti o bábätko, ja mám asi 4 a veľmi mi pomohli a stále pomáhajú 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre