Vyšetrenia počas tehotenstva

jedlicka222
2. jan 2019

Ahojte. Stretavam sa v poslednej dobe s tym, ze kazdy gynekolog vykonava u tehotnych kamosiek vysetrenia inak. Moj robi napriklad pri kazdej poradni ultrazvuk, ale vnutorne ma nikdy nevysetruje (ani stery, ani prsniky, nic). Je to ok?

queenofdisaster_7
2. jan 2019

@jedlicka222 no mne robil utz asi len tri či štyri krát vždy pozeral zdola, prsníky počas tehu nikdy nekontroloval a ster až na streptokoka robil ku koncu

pribinak
2. jan 2019

V mnohých krajinách sa uz vaginálne sono nerobí, su kvalitnejšie ultrazvuky. Co treba vidi cez sono. Navyse to vaginálne moze byt aj bolestivé.
Pokial nemas ziadny problem, tak stery sa robia az ku koncu tehotenstva

damolly
3. jan 2019

Ahoj síce ja žijem v ČR ale tak opatera o tehotné ženy by mala byť rovnaká či už na SK tak aj v ČR 🙂 mňa vždy kontroloval hmatovo zospodu CS score a vždy mi robil aj ultrazvuk vaginálny do nejakého 13tt a potom normálne cez bruško či je všetko v poriadku a či mu bije srdiečko. 3 krát ma poslal na morfologicky ultrazvuk na kliniku a ster na streptokoka mi robil na konci v 34tt ..krv mi bral tiež na začiatku a na konci .. a potom už len na test cukrovky 🙂

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pininka
3. jan 2019

Na každej poradni mi robila kontrolu krčka hmatom, ale utz pri poslednej mi robili asi len 4krat za tehu. Pri chlapcoch som mala inú doktorku a tá mi robila utz pri každej návšteve.

ellieellie
3. jan 2019

Áno, u každého je to úplne inak. U mňa 2 tehotenstvá, pri každom iný doktor a iné vyšetrenia. Mne práve pri prvom vyhovovalo, že ma nevyšetroval na každej jednej poradni zospodu - len na začiatku a potom už iba cez bruško. Aj to nie vždy.

ajka0207
3. jan 2019

@jedlicka222 myslim ze najdôležitejšie je, ci je to ok podla teba. Nikde nie je predpisane co by sa na poradni robit malo a nemalo, takze kazdy doktor to robi podla seba. Moja ex doktorka robila len tri sona za tehotenstvo, za to kazdu poradnu kontrolovala krcok. Mne toto vobec nevyhovovalo, preto je uz byvala. Ale pozna vela zien, co pre vlastny pocit istoty tu kontrolu krcka potrebuje. Tehotenstvo nie je choroba, a ak nastane nejaky problem, tvoj gynekológ ta aj tak posle do nemocnice. Ak mas pocit, ze tvoj doktor nieco zanedbava, treba sa ho bud opytat, ci sa to neda zmenit alebo zmenit doktora 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre