Slnečné okuliare pre dvojročné dieťa

ikabu
21. mar 2013

Chcela by som sa poradiť ohľadne kúpi slnečných okuliarov pre dvojročnú dcérku. Máte niektorá skúsenosti s nejakou konkrétnou značkou? Kupovať v normálnej optike alebo postačia aj od číňana? Nečítali ste niekde nejaké recenzie resp. neviete poradiť nejakú stránku, kde sú nejaké testy okuliarov? Ďakujem za akúkoľvek radu. Ivana

sissy27
21. mar 2013

@ikabu určite by som nekupovala od číňana, to je šmejd do posledného šróbiku... UV filter nie je nejaká drahá záležitosť, takže v pohode môže byť súčasťou aj lacnejších okuliarov... ja som kupovala v normálnej optike.

gretka2
21. mar 2013

Rozhodne nie od cinana. Nejde ani tak o UV filter, ten byva mensimm problemom (niektore materialy ho maju prirodzene), ale skor o nekvalitu a skodlivost plastov. Mozes skusit Baby-Banz, alebo Chicco (tie som videla aj v lekarni).

ikke
21. mar 2013

my pouzivame zn. julbo uz od pol roka, mm na tom trval 😕

acer11
21. mar 2013

nám sa veľmi dobre nosili Baby Banz určite N I E E E čína 😒

brnka
21. mar 2013

mne ocna doktorka nedoporucila slnecne okuliare pre take male deti

alami
21. mar 2013

@ikabu rozhodne kupovať v optike. Inde nemáš istotu, že majú UV filter, to že je tam nálepka na pol sklíčka nie je záruka, že UV filter naozaj majú. Ak máš na oku tmavé sklo bez UV filtra (tržnicové či čínske okuliare), zrenička sa rozšíri a vniká do nej viac UV žiarenia. lepšie je teda nemať nič, ako zlé okuliare(vtedy sa zrenička zúži a vniká málo žiarenia). Okuliariky máme Baby banz a som s nimi spokojná.

ikabu
autor
22. mar 2013

ďakujem za rady, pojdem teda obehnut ocne optiky 🙂 aj ked pocasie sa nam tak zhorsilo, ze nam pocit, ze nam odnesie strechu a ze okuliare este dlho nebudeme potrebovat 🙂