icon

Online kurzy na prípravu na pôrod a dojčenie

tatiana2602
13. nov 2025

Ahojte mamičky 😊
Som v 22. týždni tehotenstva a hľadám online videá alebo kurz, ktorý by ma pripravil na pôrod, dojčenie, prebaľovanie a celkovo starostlivosť o bábätko.
Máte niektorá overený kurz alebo videá, ktoré sa dajú zakúpiť a ktoré sa vám naozaj páčili?

Zaujímalo by ma:

čo všetko kurz obsahuje (pôrod, novorodenec, dojčenie, prebaľovanie…)

približná cena

čo vám z kurzu najviac pomohlo alebo sa oplatilo vedieť

Vopred ďakujem za všetky odporúčania a vaše skúsenosti 💕

dixitka
13. nov 2025

@tatiana2602 ja som bola spokojná s mamaclass, vtedy bola nejaká zľava, čiže za pár eur som to mala asi 2 mesiace predplatené a pozerala som všetko, čo ma zaujalo. Je tam toho fakt veľa, len už sú to skoro 3 roky, tak detaily už neviem. No príprava na dojčenie aj na pôrod bola dobre spracovaná, a aj manipulácia s bábätkom. Páčili sa mi aj prednášky Jany Zemandl (spoluautorka knihy Psychológie pre milujúcich rodičov - inak tiež odporúčam, super kniha 🙂)

tatiana2602
autor
13. nov 2025
@dixitka

@tatiana2602 ja som bola spokojná s mamaclass, vtedy bola nejaká zľava, čiže za pár eur som to mala asi 2 mesiace predplatené a pozerala som všetko, čo ma zaujalo. Je tam toho fakt veľa, len už sú to skoro 3 roky, tak detaily už neviem. No príprava na dojčenie aj na pôrod bola dobre spracovaná, a aj manipulácia s bábätkom. Páčili sa mi aj prednášky Jany Zemandl (spoluautorka knihy Psychológie pre milujúcich rodičov - inak tiež odporúčam, super kniha 🙂)

@dixitka ahoj len je to rozdelené na nejaké triedy a teda neviem ktorú si mam vybrat je tam že MAMA PRO, MAMA BABY , MAMA PLUS

tatiana2602
autor
13. nov 2025
@tatiana2602

@dixitka ahoj len je to rozdelené na nejaké triedy a teda neviem ktorú si mam vybrat je tam že MAMA PRO, MAMA BABY , MAMA PLUS

@tatiana2602 ja by som chcela že všetko, od tehotenstva cez pôrod, laktaciu ako prebalovat ako držať bábätko potom po pôrode co robit atd

anonym_de9c13
13. nov 2025

Ja neverím......... To fakt niekto potrebuje kurz na toto? 🤦🏻‍♀️

anonym_75b88c
13. nov 2025
@anonym_de9c13

@anonym_de9c13 ty rodis a kojis kazde dva týždne? Véd áno, nejako to zvládne kazdy, ale preco sa nepripravit na rôzne situácie a možno sa vyhnúť chybám, ved snáď viac ako polovica matiek nekoji a veľakrát sú to veci ktorým sa dalo vyhnúť keby o nich vopred vedeli.

majka034
13. nov 2025
@anonym_75b88c

@anonym_de9c13 ty rodis a kojis kazde dva týždne? Véd áno, nejako to zvládne kazdy, ale preco sa nepripravit na rôzne situácie a možno sa vyhnúť chybám, ved snáď viac ako polovica matiek nekoji a veľakrát sú to veci ktorým sa dalo vyhnúť keby o nich vopred vedeli.

@anonym_75b88c súhlasím a chápem to, nie každý má v rodine/okolí bábätka kde by sa dala odsledovat starostlivosť a nie každá buduca mama má ochotnu mamu/svokru, s ktorou by to mohla prebrať a ktorá by ju to naučila. Tak radšej si niečo vopred naštudovať a pripraviť sa, než potom tapat a hádať.

kiki68
13. nov 2025

Prebalovanie? Ved to sa naucis za 2 minuty.

tatiana2602
autor
13. nov 2025
@kiki68

Prebalovanie? Ved to sa naucis za 2 minuty.

@kiki68 preto by som sa to chcela naučiť teraz a nie až ked porodim

tatiana2602
autor
13. nov 2025
@anonym_de9c13

@anonym_de9c13 a vy ste ucena z neba spadla? Lebo ja nie a myslím ze niesom jediná co je na tom ze si chcem pozrieť aspoň nejaké videa co ma čaká 🙈🤣🤣

kiki68
13. nov 2025
@tatiana2602

@kiki68 preto by som sa to chcela naučiť teraz a nie až ked porodim

@tatiana2602 ved si vezmi nejaku babiku a daj jej plienku. Moj 5 rocny syn sa to naucil sam prakticky, bezne malu prebali ked robim ranajky. Keby do niecoho idem, tak prva pomoc pre deti. To je dolezite

tatiana2602
autor
14. nov 2025
@kiki68

@tatiana2602 ved si vezmi nejaku babiku a daj jej plienku. Moj 5 rocny syn sa to naucil sam prakticky, bezne malu prebali ked robim ranajky. Keby do niecoho idem, tak prva pomoc pre deti. To je dolezite

@kiki68 wau vážne? Chytím za nohy a dám mu plienku, bože milujem tieto akože super matky ved môj 5 ročný syn 🤣 ale aj synovi to niekto ukázal 🙈 ano a v tom všetkom čo chcem vedieť je aj prvá pomoc našťastie sú aj normálne matky ktoré mi poradili mamaclass a nehrajú sa na superhrdinky co všetko vedeli od začiatku 🤣 pekný deň prajem

anonym_de9c13
14. nov 2025
@tatiana2602

@anonym_de9c13 a vy ste ucena z neba spadla? Lebo ja nie a myslím ze niesom jediná co je na tom ze si chcem pozrieť aspoň nejaké videa co ma čaká 🙈🤣🤣

@tatiana2602 nie nespadla som z neba ucena. Ale kurz na takéto? To si robila kurz aj nato, ako sa robí dieťa.

tatiana2602
autor
14. nov 2025
@anonym_de9c13

@tatiana2602 nie nespadla som z neba ucena. Ale kurz na takéto? To si robila kurz aj nato, ako sa robí dieťa.

@anonym_de9c13 predstav si ze áno, už dávno ešte na základnej škole sme mali prednášku. Vy nie ? 🙈🤣🤣

anonym_b3753a
14. nov 2025

Nenechaj sa zneistiť mudrostami o Tom, načo to a podobne, ani posmesnymi komentármi.. Ja som sa dala a potom som to ľutovala. Bez pomoci laktacnej by som ani nikdy nekojila. Kedysi dostali mamky pomoc od svokry, mamy, sestry, susedov - viem to od mojej prababky. Dnes na to nie je priestor, tak tie kurzy sú práveže veľmi dobre.

tatiana2602
autor
14. nov 2025
@anonym_b3753a

Nenechaj sa zneistiť mudrostami o Tom, načo to a podobne, ani posmesnymi komentármi.. Ja som sa dala a potom som to ľutovala. Bez pomoci laktacnej by som ani nikdy nekojila. Kedysi dostali mamky pomoc od svokry, mamy, sestry, susedov - viem to od mojej prababky. Dnes na to nie je priestor, tak tie kurzy sú práveže veľmi dobre.

@anonym_b3753a ďakujem krásne konečne niekto kto ma chápe ♥️

kiki68
14. nov 2025
@tatiana2602

@kiki68 wau vážne? Chytím za nohy a dám mu plienku, bože milujem tieto akože super matky ved môj 5 ročný syn 🤣 ale aj synovi to niekto ukázal 🙈 ano a v tom všetkom čo chcem vedieť je aj prvá pomoc našťastie sú aj normálne matky ktoré mi poradili mamaclass a nehrajú sa na superhrdinky co všetko vedeli od začiatku 🤣 pekný deň prajem

@tatiana2602 no stacilo sa pozerat, muza to naucili za minutu v porodnici, sestricka ho drapla a uz makal. Odvtedy prebaluje. Na tu prvu pomoc je dobry ten kurz, co maju aj zamestnanci skolok. Ako dojcenie chapem, porod tiez, hoci tam iba v tej porodnici, kde sa niekto chysta rodit, ale prebalovanie a kupanie mi pride take zbytocne.