Skusenosti s retro kocikom

hairkristy
28. dec 2017

Ahojte mozno niekto z vas mi bude vediet poradit. Velmi sme sa nadchli pre retro kočik no zvazujeme ci nemusime hned kupovat aj druhy kocik -3 kombinaciu aby sme ho vedeli prevazat v aute alebo mozno len vajicko bude stacit dokupit. maate skusenosti s takym retro kocikom ? Je to dost velka investicia tak by sme nechceli velmi pochybit hned pri prvom bábätku

siska53
28. dec 2017

@hairkristy ten je sice krasny,ale ja by somho kupila len vtedy,kebyze mam veela penazi a mozem si kupit dalsi.. Ak zistim,ze mi az tak nevyhovuje..Ako na zaciatok s vajickom bude stacit,ak sa vam zmesti do kufra.. Vajce aj tak budes potrebovat a ak ma aj sportovu cast..

Ja som sice nemala az takyto retro,lebo som potrebovala ovkadatelnu rucku a jeden na tento sposob som pocula dost vrzgat.. Mala som inglesinu magnum. a ten bol skvely. Nie uplne maxi retro, ale predsa take vylepsene retro to je. Neskor k takemu kociku staci obycko lahka a nie draha bugina.. Moja skusenost..

mimisk
28. dec 2017

@hairkristy ak mate dostatočne veľký kufor tak nie je problem s prevozom.
Inak je velmi pekný je to nie čo iné ako sa bežné vidí na uliciach. ak by som vám mohla doporučiť tak kupiť vaničku a vajičko a potom riešiť nejaký iný sportak

pribinak
28. dec 2017

Zmestí sa ti toto do auta?

janulka1802
28. dec 2017

Ak máš pre neho dosť priestoru v aute ja by som do neho jednoznačne isla je to nadcasovy elegantný kúsok nesmrteľná klasika minule som v meste zazrela podobný v krémovej no nádherný bol isla som na ňom oči nechať ja som veľmi chcela ale z praktických dôvodov som kúpila malý ale keď tak uvazujem až by som ho porovnala s tými veľkými čo t

janulka1802
28. dec 2017

Teraz najviac vídať aký je veľkostný rozdiel lebo tie sú tiež dosť veľké koráby ale tento je ozdoba

moninah
28. dec 2017

Je pekny, ale... moj syn sa koxikoval velmi velmi vela a rad a s takymto kocom by ma porazilo. Tazky, nespratny, vrzgavy, zle manevrovatelny. Neda sa ovladat jednou rukou, neotocis sa v ulicke v obchode, nevopcha sa do auta. To je kocik, s ktorym vyjdes na zahradu, zaparkujes a iba sa nan pozeras. Urcite budete k nemu dokupovat dalsi.

lindusss2016
28. dec 2017

Suhlas s @moninah je to krasne, sle totalne neprakticke. Kolesa sa neotacaju, co ja vidim ako velke minus. Ovladanie jednou rukou nehrozi, no mna by porazilo. Znama mala podobny a velmi nadavala. Takze ak mas doststok miesta na skladovanie a aj penazi na dalsi kocik, kludne si ho pre paradu kup, ale ako jedina moznost urcite nie

victoriasju
28. dec 2017

Ja mam osobnu skusenost s retro kocikom. Zacnem vajickom. Vajicko je v pohode je sice o nieco tazsie ako ostatne ine vajicka ale da sa to vydrzat pri manipulacii. Cely retro kocik je tazky. Ak mas velky kufor budes mat ako zena problem s hmotnostou. Taky kocik sa iba tazko da vlozit do kufra. Ma cca 15 kg a tazko je nadvihnut a vlozit do kufra. Ak som sa niekam chystala tak v to rano mi ho manzel vlozil do kufra aby som ja nemusela. Vyber sa dal prezit a potom znovu nalozenie do kufra to bolo o drzku. Sportova cast tak isto tazka manipulacia. Cely kocik je tazka konstrukcia a podla mna ak si ho objednate urcite by som kupila aspon iny sportovy kocik.

mdonald
28. dec 2017

Ja tento kočík mám, dcéra má 2 roky, stále ho používame. . Mám malé auto,a vtlačím do neho aj kočiar. Vanička je úžasná veľká, dcéra sa v ňom aj ako ročná krásne vyspala, a to mám zimné dieťa, používali sme aj fusak. Každá prechádzka znamenala samé pochvaly a obdivy na kočík.... v pohode som ho vyprala vo vani...vydrhla mokrou kefou, nakoľko ja mám v pieskovej farbe a na ňom sa skôr dá vidieť prach ako na tmavom prevedení. Ovládanie kočíka počas prechádzky v pohode....klasika. Kočík využívam dodnes, každý deň na prechádzky. V snehu sa dal pohode tlačiť. V športovej sedačke 2 ročná dcéra s fusakom a dekou v pohode spinká dodnes. .... ja ho viem len odporúčať, a kebyže mám ďalšie dieťa, tak nekúpim iný kočiar ako tento, a myslím, že ak ho už nebudeme potrebovať, asi ho ani nepredám ostane na pamiatku, a možno pre vnučku do budúcna.... Ja len odporúčam, žiadny iný kočík by som nekúpila.

anjelicek26
28. dec 2017

Toto chce strasne vela lasky a neskutocne byt odhodlany robit kompromisy. Takze ano - budes potrebovat dva kociky, toto teleso, na ktore sa budes zbozne pozerat a ochkat a hojdat dieta v obyvacke ci na terase a potom normalny, ktory budes pouzivat. Ten pan dokonaly je len optikou pekny - pretoze je prilis tazky, nemanevrovatelny, vrzga, korbicka tak velka, ze ju nedas do auta, tam das tak podvozok a korbicku na sedackach, nedajboh ist na dovolenku a dovolit si mat kufor s batozinou. O vahe kocika a nakladani ci vynasani niekam radsej uz uplne pomlcat. Nesla by som do toho, pokial skutocne nevies kupit k nemu nejaky britax ci mutsy evo ci bgb cameleon ako dalsi kocik.

missy89
28. dec 2017

Ja mám Roan Maritu, je tiež v retro štýle. Pre mňa má hneď niekoľko výhod:
1. Veľká vanička (detičky som nemusela dávať do športovej časti, kým ešte nevedeli sedieť) 2. Veľké kolieska - v pohode som s nimi prešla aj cez vačšie kamienky + čím väčšie kolieska tým vyšší kočík, čo mi pri mojich 176cm tiež vyhovovalo 3. "Perovanie" - ja viem pohojdať dieta jednym prstom, nemusím ich natriasať na zadných kolieskach 4. Veľa vzorov a prevedení, z ktorých si môže mamička vybrať.
5. Spodný košík je pevný kovový a udrží aj ozaj ťažký nákup.
Viem, že napr. Roan Emma má polohovateľnú aj rúčku. My ale máme Maritu, lebo sa mi viac páčila taška, ktorá k nej patrí 😅
Kočíky sa dajú kúpiť v trojkombinácii.
Tiež som sa obávala otáčania a pod., ale vdaka tomu "perovaniu" to ide lahucko
Kocik sa da rozobrat aj do auta. Vanicka sa da dole, konstrukcia sa sklopi a kolieska sa daju lahucko vybrat (u nas to robim ja - nie je to nic komplikovane).
Najlepsie je vyskusat si ten kocik, ak mas moznost a zistit ci ti vyhovuje. Ja by som iny nechcela. Ina mamicka zas neda dopustit na svoj kocik...

hairkristy
autor
30. dec 2017

@mdonald tesim sa velmi ze mate dobre skusenosti ☺️ A teda v aute ste mali vajícko - autosedacku ?

mdonald
30. dec 2017

Ano vajicko som pouzivala ako autosedacku cca.do 9-10 mesiacov potom sme kupili riadnu autosedacku od 9kg dietata. Ja som s kocikom maximalne spokojna, je krasny, velky, s priestrannou vanickou, v ktorej dcerka sedavala a mal tam nahadzane hracky a vedela sa hrat pocas kocikovania.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre