icon

Termálne kúpalisko a kúpanie v tehotenstve

2. máj 2025

Ahojte, bola sa niektorá z vás kúpať v chocholove v tehotenstve? Momentálne som 34+1tt a veľmi ma bolí chrbát chcela by som ísť do chocholova na chvíľu do teplej vody. Vraj tam je voda 37-38°C a ak tam alebo aj niekde inde niekto bol dávali ste si tampóny aby ste nedostali nejakú "chorobu"? Ďakujem za odpovede.

sandra49
2. máj 2025

Neviem co povedia baby, možno majú viac skúseností ale teda v 34tt by som do teplej vody asi nešla. Ja som do teplej vody isla ked som uz prenasala, aby sa mi spustil porod. Ak ta boli chrbát tak chod radšej na plaváreň si zaplávať alebo maserke aby ti uvoľnila svalstvo. Myslím, že by ti to viac pomohlo ako macanie v teplej vode.

autor
2. máj 2025
@sandra49

Neviem co povedia baby, možno majú viac skúseností ale teda v 34tt by som do teplej vody asi nešla. Ja som do teplej vody isla ked som uz prenasala, aby sa mi spustil porod. Ak ta boli chrbát tak chod radšej na plaváreň si zaplávať alebo maserke aby ti uvoľnila svalstvo. Myslím, že by ti to viac pomohlo ako macanie v teplej vode.

@sandra49 no ja som bola včera u lekárky a vravela mi že mám aj kŕčok dlhý že je všetko v poriadku a mňa skôr bolia kríže tak nižšie, sprcha mi na to pomáha len ja mám fakt veľmi rada vodu 😅😀. Ale tak neviem no uvidím. Aby sa nič nestalo 😅

sandra49
2. máj 2025

Chápem ta a ta bolesť je niekedy hrozna, pamätám si to, ja som chodila plávať na jazero a pomáhalo mi to. Preto ma napadla skôr ta plaváreň. Aby si to rozhybala. Pripadne joga pre tehotne je fajn aby si to ponatahovala. Možno niekto napíše a bude mať skúsenosť konkrétne s týmto. 🙂

mtn112233
2. máj 2025

Termálna voda v tehotenstve určite nie.. jednak aj ta teplota vody je dosť vysoká a tieto vody sa necistia takže si neviem ani predstaviť čo všetko sa v nich nachádza.. keď tak obyčajný bazén a aj tam len s tampony do vody

ovaaa
2. máj 2025

Chodila som plávať cca do 6 mesiaca na plaváreň no do horúcej vody by som určite nešla. Požiadala by som partnera o príjemné uvoľnenie alebo uprednostnila privátnu výrivku s partnerom, vaňu s hydro, kde sa dá napustiť voda podľa želania a uvoľniť si bolesti.

anavixy
2. máj 2025

Tepla voda sama o sebe porod nespusti a nijako neskodi ani plodu. Jedine co realne z teplej (vseobecne teplej vody) hrozi je pokles krvneho tlaku a nevolnost, preto sa neodporuca ab si bola vo vode sama.
Ci sa termalne vody cistia/necistia neviem, takze k tomu sa nevyjadrujem.
Tampony mozes/nemusis, vraj je to snad este horsie s nim, kazdopadne si vecer davaj vaginalne probiotika.

kiki68
2. máj 2025

V tak teplej vode by si sa nemala kupat

zuza265
2. máj 2025

Baby len tak rozmyslam, tych 37 je len malicko vyssia (ani nie pol stupna) ako teplota nasho tela. Myslite, ze tych par krat po 10 minut moze byt zle? A vazne sa pytam bez rypania bez cohokolvek.

januska12323
2. máj 2025

Tehotná do termálneho bazéna nepatrí. V teplej vode sa ľahšie šíria baktérie plus teplá voda sa celkovo neodporúča.

lasona
2. máj 2025

Skôr ide o to, že v teplej vode sa darí kadejakým mikroorganizmom, a v tehotenstve si náchylnejšia na rôzne infekcie. A keďže hygiena niektorým ľuďom nič nehovori( robila som vo welness) tak sa obávam ze môžeš ľahko niečo chytiť. Plus bohvie kedy menili vodu a čistili bazén a aké majú vzorky vody.

dominika1922
2. máj 2025

Ja som bola v 28tt v Štúrove. Normálne som sa kupala a bez tampónov. A to som na začiatku bola riziková. A teraz pri druhom sa od začiatku obvaram doma vo vani a voda má zďaleka nad 38°C. Babo je okej. Moje telo si to nejako žiada tentokrát. A za mesiac ideme zase do Štúrova

dominika1922
2. máj 2025

A vlastne pred dvoma týždňami sme sa boli kúpať v kalamenoch a tiež všetko vporiadku. Ale je pravda že je to risk vždy no v 35tt by som sa toho vôbec nebála

maury
7. máj 2025

Pokiaľ nemáš nejaké zdravotné indikácie a doktorka s tým problém nemala a ty sa na to cítiš, tak problém nevidím. Ja sa tiež chystám cez víkend skúsim. Podľa najnovšej štúdie z Austrálskej univerzity sa môže, ale nie dlho. Samozrejme pokiaľ má žena nízky tlak, cíti sa malátna, unavená, trpí nevoľnosťami a podobne, tak sa určite neodporúča.

ariana18
15. máj 2025

Ak nemáš žiadne problémy kľudne si dopraj aqua park. Treba dat pozor na teplotu vody kvôli prehriatiu tela.
Určite nie vodu 38 a viac..ak sú bazény 36 -37. Je to úplne v poriadku. Je to porovnateľné s teplotou tela , nehrozí prehriatie organizmu.

maury
16. máj 2025

Ja som bola teraz. V pohode bazénoch vo vode do 38 stupňov, dokonca som skúsila sauny - infra saunu, mierne vlhkú s príjemnou vôňou s teplotou 45 - 50 stupňov, tepidarium a relaxačnú miestnosť a úplne v pohode