icon

Ako znížiť cholesterol prirodzenou cestou?

sisa2010
12. aug 2025

Ahojte. Na preventívnej prehliadke mi zistili vysokú hladinu cholesterolu v krvi (8)a aj toho zlého cholesterolu.
Viete mi poradiť nejaké bylinné preparáty, čaje, stravu alebo čokoľvek s čím by som ho znížila? V rodine máme kardiovadkulárne ochorenia, tak mam obavy. V zime som užívala púpalkový olej ale nepomohol.Ďakujem za každú radu.

ada_alica
12. aug 2025

@sisa2010 koľko máš rokov, lebo na tom dosť závisí aj riešenie, mne mo a dr. povedala,že nevie o žiadnom bylinnom preparáty čo by naozaj znížilo cholesterol,že sú to výhodné peniaze ale samozrejme,že je to na mne, predpokladám,že ti bolo doporučené vylúčiť všetky možné potraviny aj zaradiť pohyb.... Od januára užívam lieky až po nich sa to upravilo....

anonym_41ccbe
12. aug 2025

Žiadne preparáty asi nezaberajú. Aj ja som skúsila, 2 roky, neklesol. Tiež som už na liekoch.

viestta
12. aug 2025

Skus výťažky z červenej ryze, ale len keď je mierne zvýšený. Na skutočné vysoký pomôžu len lieky pri diete

ninka99865
12. aug 2025

Vyradila som všetko mliečne a upravil sa sam

mogaa
12. aug 2025

drvený pestrec....je to vláknina a sylimarin v jednom.....a ano - upraví krásne v priebehu mesiaca z hodnoty 6,7 na 5,8.....samozrejme aj uprava stravy ale gro je že 75% cholesterolu sa vytvára v pečeni a len 25% prijmeš stravou

daniela2310
12. aug 2025

@sisa2010 pomohol mi pestrec mariansky