Ako znížiť cholesterol prirodzenou cestou?
Ahojte. Na preventívnej prehliadke mi zistili vysokú hladinu cholesterolu v krvi (8)a aj toho zlého cholesterolu.
Viete mi poradiť nejaké bylinné preparáty, čaje, stravu alebo čokoľvek s čím by som ho znížila? V rodine máme kardiovadkulárne ochorenia, tak mam obavy. V zime som užívala púpalkový olej ale nepomohol.Ďakujem za každú radu.
Žiadne preparáty asi nezaberajú. Aj ja som skúsila, 2 roky, neklesol. Tiež som už na liekoch.
Skus výťažky z červenej ryze, ale len keď je mierne zvýšený. Na skutočné vysoký pomôžu len lieky pri diete
Vyradila som všetko mliečne a upravil sa sam
drvený pestrec....je to vláknina a sylimarin v jednom.....a ano - upraví krásne v priebehu mesiaca z hodnoty 6,7 na 5,8.....samozrejme aj uprava stravy ale gro je že 75% cholesterolu sa vytvára v pečeni a len 25% prijmeš stravou
@sisa2010 pomohol mi pestrec mariansky

@sisa2010 koľko máš rokov, lebo na tom dosť závisí aj riešenie, mne mo a dr. povedala,že nevie o žiadnom bylinnom preparáty čo by naozaj znížilo cholesterol,že sú to výhodné peniaze ale samozrejme,že je to na mne, predpokladám,že ti bolo doporučené vylúčiť všetky možné potraviny aj zaradiť pohyb.... Od januára užívam lieky až po nich sa to upravilo....