Bolí bankovanie chrbtice a aké sú skúsenosti?
Boli masážne bankovými ?
Aké máte s týmto skúsenosti ? Som zena a boli má chrbtica a chcela by som to vyskusat 🙂
@kukuleinka18 mňa to nebolí,skôr mi je to príjemné,ale mne môj masér hovorí,že ja som v tomto masochista 😃
Mňa to bolelo, radšej mám masáž s lávovými kameňmi alebo klasiku 🙃 aj dnes som bola. Ak nie si zvyknutá, odporúčam začať klasickou masážou, aj po nej môžeš cítiť bolesť ako 'svalovku'.
bankovanie nemá žiadny účinok,je to len placebo.Normálne choď k fyzioterapeutovi a nech ti spraví mäkké techniky.
Ja si to tiez uzivam🙋♀️
@kukuleinka18 bolel ma hrozne chrbát takže bankovanie mi pomohlo, vôbec si nespomínam ze by bolelo, skôr iba taký podtlak bol citit.
Bankovanie používajú, ak rýchlo potrebujú uvoľniť veľmi stuhnuté svalstvo. Takže áno, je to ťah, bolesť, ale nie na krik. 🙂 Hlavne potom je veľmi citeľne uvoľnenie. Klasická masáž uvoľňuje podstatne pomalšie. Pocitaj aj, že sa ti vytvoria podliatiny - modriny na miestach, kde máš svalstvo najtuhsie.
@kukuleinka18 boli ak máš silno prisate banky,ja milujem keď to boli ,muža keď bankujem,tak ten potrebuje pauzy ,inak je to úžasná masáž,ja sa bankujem často a silno
@kukuleinka18 zo začiatku trochu boli zvykneš si pomohlo mi to na krcnu , rehabilitácie mi nepomohli , išla som k športovej maserke a dala ma tým dokopy

@kukuleinka18 ja som mala masáž silikónovými bankami, a zo začiatku to bolelo ale potom už nie. Záleží od toho ako moc máš stuhnuté svalstvo na chrbte. Otec mal masáž aj s klasickými sklenými a tiež hovoril, že to trochu boli ale naozaj záleží od intenzity stuhnutia. Aj keď samotná masáž môže bolieť, potom sa budeš cítiť uvoľnene. Ja som bola minulý rok v septembri, 7 masáži som mala s vakuovymi a môžem povedať, že som sa cítila ako znovuzrodena. K tomu treba samozrejme aj nejaké cviky a bude to lepšie, bankovanie je len krátkodobé riešenie problému.