Čo očakávať od EMDR terapie?
Po niekolkych rokoch v terapii mi moja terapeutke navrhla aby som skusila emdr. Nikdy som o tom doteraz nepocula, netusim co to je. Robila som si mensi research na reddite ale neviem ako velmi je to rozsirene u nas. Neviem na co sa mam pripravit. Absolvovali ste niektora? Citala som, ze to moze trvat aj niekolko rokov. Po akom case prichadza zlepsenie?
Neočakávaj nič, chodila som, pre mňa zbytočne vyhodené peniaze.
@anonym_autor rozne spomienky sa spracuvaju pri takom cviceni kde
sa svetlom alebo tukanim po pleciach trosicku stimuluju obe stany mozgu, prava aj lava.
Kazdy terapeut je ale trosku iny s tym ako to robi. Dobry terapeut ti to vysvetli a nebude ta do nicoho nutit.
Neočakávaj nič, chodila som, pre mňa zbytočne vyhodené peniaze.
@anonym_a5076b To ma mrzi, ze ti to nepomohlo. Mozem sa opytat ako dlho si chodila? Citala som, ze idealne aspon rok treba.
@anonym_49932d Dakujem za reakciu 🌸
Tu bilateralnu stimulaciu pouzivame obcas s mojou terapeutkou ale uz s nou nemozem dalej pokracovat v terapii, tak si musim po rokoch najst novu a dost ma z toho chyta uzkost.
Očakávaj len to najlepšie. Že z traumy sa stane normálna spomienka. Ja emdr techniky používam aj v bežnom živote keď ma chytá úzkosť.
@sisamisaaa Ano v to dufam, ze to proste konecne prejde. Mozem sa opytat po akom dlhom case si zacala na sebe pozorovat vysledky? Nejake pozitivne zmeny?
@sisamisaaa Ano v to dufam, ze to proste konecne prejde. Mozem sa opytat po akom dlhom case si zacala na sebe pozorovat vysledky? Nejake pozitivne zmeny?
@anonym_autor ja som si emdr robila úplne sama podľa návodov a rozdiel som cítila hneď, výrazne zlepšenie celkového stavu a fyzických symptómov tak po roku.
@anonym_autor ja som si emdr robila úplne sama podľa návodov a rozdiel som cítila hneď, výrazne zlepšenie celkového stavu a fyzických symptómov tak po roku.
@anonym_4a910a ahoj. Prosim ta mohla by si poslat linky, podla ktorych si isla? Dakujem.
@anonym_4a910a ahoj. Prosim ta mohla by si poslat linky, podla ktorych si isla? Dakujem.
@anonym_fb494c hlavne som šla podľa AI (ChatPsy v GPT)
Potom čo sa mi páčilo bola Flash technika:
A čisté EMDR ktoré sa dá použiť aj samému:
https://www.youtube.com/watch?v=v4oZWQDQq1E@anonym_fb494c hlavne som šla podľa AI (ChatPsy v GPT)
Potom čo sa mi páčilo bola Flash technika:
A čisté EMDR ktoré sa dá použiť aj samému:
@anonym_4a910a dakujem. Skoda ze su v anj.
@anonym_4a910a dakujem. Skoda ze su v anj.
@palculienka40 no neviem, ja ich mám komplet po slovensky

Očakávaj len to najlepšie. Že z traumy sa stane normálna spomienka. Ja emdr techniky používam aj v bežnom živote keď ma chytá úzkosť.