Čo pomôže na strhnutý necht na ruke?

werciatko04
15. sep 2014

Ahojte všetci chcem sa opýtať či ma niekto skúsenosť .... malému trhali na chirurgii nechtik na veľkom prste na lavej ruke mal tam triesku pod celým nechtom až po koniec odkial rastie strašný zážitok ...a terza sme bez nechtika ma 2 roky aj 3 mesiace smaozrejme že mi to obviazane nechcel mať ako dr. kazal 2 dni čo bolo v sobotu zas viacery hovorili že je dobre to nechať až t ma otvorené . Prelepovala som mu to len ked spal , vždy sa vsak zobudil a plakal a chcel to aby som mu to dala dole pootm som mu to nechala až mu to zaschne a spraví sa skor chrastička močim mu to len repiku a to tka že sme skusali vsetko možné ale on si moči len tu jednu zdravu ruku tu ktorú treba ani za svet boji sa tak mu to apson par krat namocim ja ale to len na chvilku omocime a da si ju znova úreč a tak neviem či to ma vobec nejaký učinok ale či nahodou nikto nemáte ksusenosť stým to čo by som mu na ot mohla dať bojim sa až mu to nezačne hnisať . Vždy ked sa kupe alebo to močime v repiku to hned začne mokvať čo je asi normalne ked sa to namočí ..... viem že to ma dlhý priebeh pokým sa to vylieči a znova narastie nechtik ale nejaké rady ak niekto mate skorsiemu zahojeniu a aby sme sa vyhli tomu hnisanie ak nahodou ...... Ďakujem všetkým vopred za rady.

aristka
15. sep 2014

nemoč to v repíku ,spraví sa krusta a v repíku mu to rozmočíš ...ak sa ti ti nezdá ,ak to hnisá treba smer dr. ak je to ok a je tam krusta ,treba to nechať na vzduchu a nič s tým nerobiť ...tj hojí sa to chrastou ako každá iná ranka...

werciatko04
autor
15. sep 2014

Prave ze mi aj dr na chirurgii kazal to mocit v repiku ten vysusuje ale jebmu to vzdy mokva ako nahle sa to namoci .... neni na to aj nejaka masticka alebo nieco ?! neviete nahodou o niecom v lekarni mi povedqli len ten repik alebo harmancek plus mi dali dettol na dezinfekciu. To je vsetko ?! a nepaci sa mi to aj ked spi vzdy sa mu tam nachytaju drobne chlpky s perin a plachty a neviem ci je to dobre no ked mu to zalepim a odlepim tak ma prst vycucani a cely leukoplast je mokry co mu to mokva ked to ma prelepene .Fakt uz neviem co je lepsie ked to zalepim aby sa mu to nespinilo je zle a ked je,to otvorene zas neviem aby sa mu to nezanieslo ... tak co mam robit hlavne sa chcem vyhnut dr. a asi by uz asi ani nezvladool dqlsiu taku navstevu u dr. Dost mal snich panicky strach od posledneho ockovania a este teraz ked mubtrhali ten necht neviem ci vobec ho dodostanem s chripkou ku dr.