Funguje lymfodrenáž?
Ahojte bola som na lymfadrenazi, no nevidím žiadny rozdiel. Sú to ozaj len vyhodené peniaze?
@anonym_autor a aky konkretny vysledok očakávaš?
Aka ručna ?prístrojova?máš opuchnuté nohy či prečo na nu chodíš.
Aka ručna ?prístrojova?máš opuchnuté nohy či prečo na nu chodíš.
@luccija prístrojová, mám opuchnuté od kolien nižšie
@anonym_autor pristrojova lymfidrenaz su vyhodene peniaze.
a cielom lymfodrenaze nie je formovanie postavy
@nyusika ja postavu formovať nepotrebujem. Len mám opuchnuté nohy a lymfodrenáž mi odporučila dr
@anonym_autor predpokladam, ze myslela rucnu.
@nyusika nie nemyslela, dala mi aj odporúčanie na prístrojovú.
Koľko x si bola?To ti odporučila cievna?mne opuchaju nohy pri dlhom sedení nemám varixy ani iné problémy.Cievna mi dala odporucenku na ručnú, alebo prístrojovú ešte som to nevybavovala, ale povedala,že ručná je lepšia.Snazila som sa objednať na dve miesta, ale bez uspechu.Plus mám cyklo forte3 a kompresné pančuchy.
Niekde do salónu nechcem ísť.Niekedy opuchaju nohy, lebo lymfa stojí treba pohyb, veľa vody, nie kofeín atď...mňa sa pýtala či neberiem lieky, ktoré by to mohli spôsobiť kardio problémy, ladviiny....veľa sedíš v práci či stojíš?
Koľko x si bola?To ti odporučila cievna?mne opuchaju nohy pri dlhom sedení nemám varixy ani iné problémy.Cievna mi dala odporucenku na ručnú, alebo prístrojovú ešte som to nevybavovala, ale povedala,že ručná je lepšia.Snazila som sa objednať na dve miesta, ale bez uspechu.Plus mám cyklo forte3 a kompresné pančuchy.
Niekde do salónu nechcem ísť.Niekedy opuchaju nohy, lebo lymfa stojí treba pohyb, veľa vody, nie kofeín atď...mňa sa pýtala či neberiem lieky, ktoré by to mohli spôsobiť kardio problémy, ladviiny....veľa sedíš v práci či stojíš?
@luccija bola som 4x V práci sedím celý deň.
@anonym_autor lymfodrenaz je len cast liecby. Ja mam tiez lymfedem a povinna vybava su kompresne pancuchy s plochym pletenim. Ak chces kludne mi napis.
Lymfodrenáž je len jedna z pomôcok , plus musíš chodiť pravidelne a samozrejme musí byť aj správne nastavená. Aby nebol tlak príliš nízky. Ďalej treba dostatočné množstvo tekutín piť, vykladať nohy, robiť aj suché masáže kefou, tiež nosenie kompresného prádla a pohyb hlavne chôdza samozrejme v správnej obuvy. A patrí k tomu samozrejme aj strava. Mám lipodem, a toto pomáha....treba dodržovať všetko nielen lymfodrenáž inak sú to len zbytočne vyhodené peniaze
Lymfodrenáž je len jedna z pomôcok , plus musíš chodiť pravidelne a samozrejme musí byť aj správne nastavená. Aby nebol tlak príliš nízky. Ďalej treba dostatočné množstvo tekutín piť, vykladať nohy, robiť aj suché masáže kefou, tiež nosenie kompresného prádla a pohyb hlavne chôdza samozrejme v správnej obuvy. A patrí k tomu samozrejme aj strava. Mám lipodem, a toto pomáha....treba dodržovať všetko nielen lymfodrenáž inak sú to len zbytočne vyhodené peniaze
@sense aj beries lieky Detralex či niečo iné?
@sense aj beries lieky Detralex či niečo iné?
@luccija mala som aj detralex na začiatku.... Časom a ozaj striktným dodržiavaním hore podpísaného (aj napriek teplotám ) plus ešte eliminácia kávy (na Max 1 denne) a alkoholu (prakticky žiaden) sa stav stabilizoval. A estetiku už neriešim (vzhľadom na vek), na to by trebalo zásah lekárov.
Ale keď sa "spustím" lebo úprimne je to otravné všetko dodržiavať. Tak v "akútnej fáze zhoršenia" si dávam aj detralex

Výsledok môžeš vidieť tak po 7-10