icon

Je reiki skutočne sektou alebo liečebnou metódou?

ada_alica
7. júl 2025

Máte vo svojom okolí ľudí, ktorí sa venujú reiky? Mne to pripadá ako sekta.....

katarinaschober
7. júl 2025

@ada_alica ja chodim k jednej pani co robi reiki a dodava mi energiu nemyslim si ze je to Sekta je to japonska alternativen medicina

zuzu11166
7. júl 2025

@ada_alica istu dobu sa tomu venoval aj moj brat a mozem zodpovedne prehlasit,ze nie je clenom ziadnej sekty.teraz sa tomu venuje aj synovec-jeho syn...
Maju super hmaty,poznaju ludske telo a velakrat mi pomohli,ak ma bolel chrbat,ci krk.

ada_alica
autor
8. júl 2025
@zuzu11166

@ada_alica istu dobu sa tomu venoval aj moj brat a mozem zodpovedne prehlasit,ze nie je clenom ziadnej sekty.teraz sa tomu venuje aj synovec-jeho syn...
Maju super hmaty,poznaju ludske telo a velakrat mi pomohli,ak ma bolel chrbat,ci krk.

@zuzu11166 ja rozumiem,že je to alternatívna medicína ale keď začal rozprávať o tom ako mu chodia informácie z vesmíru či z hora, či ako to nazval vtedy som zbystrila a že liečiť niekoho môže iba keď dostane povolenie zhora....to mi príde ako scifi má prosím ťa tvoj brat tiež takéto reči? Mne to príde dosť psycho....ja som založená skôr intuitívne.....

vorkola
8. júl 2025

@ada_alica Ano, je to sekta

janetinka27
8. júl 2025
@ada_alica

@zuzu11166 ja rozumiem,že je to alternatívna medicína ale keď začal rozprávať o tom ako mu chodia informácie z vesmíru či z hora, či ako to nazval vtedy som zbystrila a že liečiť niekoho môže iba keď dostane povolenie zhora....to mi príde ako scifi má prosím ťa tvoj brat tiež takéto reči? Mne to príde dosť psycho....ja som založená skôr intuitívne.....

@ada_alica ahoj, no vykonavatel reiki prejde procesom zosuladenia so zivotnou energiou univerza a stane sa kanalom pre tok energie. Klientovi priklada na urcite miesta tela svoje ruky a tak tato energia prudi do tela klienta a upravuje jeho narusenu zivotnu energiu.
Takze tak. Vesmir.

ada_alica
autor
8. júl 2025
@janetinka27

@ada_alica ahoj, no vykonavatel reiki prejde procesom zosuladenia so zivotnou energiou univerza a stane sa kanalom pre tok energie. Klientovi priklada na urcite miesta tela svoje ruky a tak tato energia prudi do tela klienta a upravuje jeho narusenu zivotnu energiu.
Takze tak. Vesmir.

@janetinka27 no mne skôr pripadá,že tú energiu má narušenú on a potrebuje pomoc 🥺 ale každý podľa svojich potrieb a predstáv 🤷

ada_alica
autor
8. júl 2025
@janetinka27

Takze tak. Vesmir.

@janetinka27 aha jasné, takže teraz to dáva zmysel... preto to všetko chodí z hora už chápem aj keď celkovo mi to hlava neberie ale ako som sa už vyjadrila každý podľa seba.... ďakujem za vysvetlenie

anonym_63b574
8. júl 2025

Ja som krestanka, ale predtym som robila reiki (mala som zasvatenie do 2.stupna), podla mna je to diabolcina cista, ziadne liecenie, skor Ti to narusi psychiku, o dusi ani nehovorim. Ja som taka rada, ze ma z toho Pan Jezis dostal. Ak ludia nie su veriaci, len tazko pochopia, co tym myslim. Ale kto chce, bude si hladat informacie, viac sa mi o tom pisat nechce momentalne. Ale radsej sa tomu uplne vyhnut.

zuzu11166
8. júl 2025
@ada_alica

@ada_alica fuha..
Tak taketo reci nema,on tvrdi iba to,že ked clovek ma problem zdravotny,lahne si na stol a nemusi nic povedat,on prejde rukami pomaly nad jeho celym telom a najde problem.vraj v tych dlaniach citi tu energiu.musi sa sustredit samozrejme aj oci zatvori niekedy.mne to bolo smiesne predtym,ale niekolkokrat mi dokazal ze to funguje.
Raz sme boli spolu na svadbe niekomu,mna strasne rozbolela hlava,no pili sme aj alko,tak som vahala,ci dat tabletku-nalial mi cistu vodu,chvilu ten pohar drzal v dlaniach,a potom mi ju kazal vypiť.o 15 min.cca ma prestala boliet😁tak som mu vravela ze je bosorak😆
No to mi nikdy nepovedal,ze si musi pytat z hora povolenie.vravel iba,ze sa moze stat,ze mu niekedy nieco aj nevyjde

janetinka27
8. júl 2025
@ada_alica

@janetinka27 aha jasné, takže teraz to dáva zmysel... preto to všetko chodí z hora už chápem aj keď celkovo mi to hlava neberie ale ako som sa už vyjadrila každý podľa seba.... ďakujem za vysvetlenie

@ada_alica ano, je to tenky lad.urcite by som na take liecenia nechodila. Liecitel to zrejme mysli dobre, ale aj on a aj lieceny sa vystavuju magii