Pomohla vám fyzioterapia pri polohovom vertigu?
Dobrý deň,
mám diagnostikované polohové vertigo BBPV na pravú stranu. Mám urobené vyšetrenia od neurológa , CT ciev na krku, MR hlavy, ušné , vyšetrenie v Komárne v centre poruchy rovnováhy. Mám lepšie a horšie mesiace, niekedy ani neviem čo je závrat a potom to začne pri určitých polohách, alebo pri dlhšom pozeraní smerom nadol, alebo iba pozerám TV a mám pocit že plávam. Mám aj predčasnú menopauzu a neurogénnu tetániu.
Žiadny lekár mi ale nepovedal že mám navštíviť fyzioterapeuta, pritom na stránkach majú uvedené že vedia pomôcť pri rôznych typoch závratov. Doma cvičím iba empleyho manéver na odporúčanie doktorky z Komárna. Máte niekto reálnu skúsenosť s fyzioterapeutom? Pomohlo vám cvičenie ?
Ďakujem
áno pomohlo mi ale skôr ako placebo. Kukni si na youtube The Steady Coach, tam vysvetľuje presne čím je to spôsobené a čo pomáha. Má aj bezplatný kurz podľa ktorého sa dá postupovať. Ja to už mávam len občas a veľmi mierne pri prudkých zmenách počasia a to ma tlačili na vozíku keď mi to začalo pred 2 rokmi čo som nebola schopná chodiť.
@sisamisaaa Ďakujem
@sisamisaaa Ďakujem
@anonym_autor mne tie manevre nepomohli, odznelo to jemne same, ale sem tam sa to ozve. Citim to v podstate kazdy den pri nejakom cudnom pohybe.
@anonym_autor mne tie manevre nepomohli, odznelo to jemne same, ale sem tam sa to ozve. Citim to v podstate kazdy den pri nejakom cudnom pohybe.
@tinkavvv Mne ten posledný záchvat odznieval postupne tri mesiace až kým som bola úplne OK. Mne už neurológ povedal že mám agorafóbiu ale doktorka v Komárne to vyvrátila že mám to polohové vertigo. Už som si pripadala že simulujem .

áno pomohlo mi ale skôr ako placebo. Kukni si na youtube The Steady Coach, tam vysvetľuje presne čím je to spôsobené a čo pomáha. Má aj bezplatný kurz podľa ktorého sa dá postupovať. Ja to už mávam len občas a veľmi mierne pri prudkých zmenách počasia a to ma tlačili na vozíku keď mi to začalo pred 2 rokmi čo som nebola schopná chodiť.