Rehabilitačné detské centrum v Dunajskej Lužnej

veronika56
11. feb 2015

Ahojte mamicky,
Chcem Vas poprosit o recenzie (skusenosti) s detskym rehabilitacnym centrom v Dunajskej Luznej. Dcerka ma 13 mesiacov, funguje uplne bezproblemovo (ziaden zdravotne problemy, akurat je tam troska viditelne meskanie 1,5-2 mesacne co sa tyka motoriky), Neurologicka nas odporuca do tohto centra, ale neviem mam pocit ze to je zbytocne.... nakolko deti nasich znamych v rovnakom veku funguju podobne a s nimi nikto nic take neriesi.
Budem rada za vsetky cenne rady od Vas , popr. skusenosti ak mate ci uz s podobnym problemom, alebo s tymto centrom.

Za vsetky cenne rady vopred Dakujem....

raffaella
11. feb 2015

ja konkretne nemam s tymto centrom ziadnu skusenost. Len som ku tomu chcela povedat, ze ja mam nastastie takeho doktora, ktory vobec neriesi ci je dieta pozadu alebo nie. Hned na prvej poradni mi povedal, aby som sa neporovnavala s inymi mamami a ich detmi. Ze to, ze susedkin Janko vie sediet v 6 mesiacoch a moja bude sediet v 9 mesiacoch je v uplnom poriadku, kazde dieta ma svoje tempo. Vobec neriesi tabulky, co sa tyka toho, co dieta ma vediet na dany mesiac. Malu mi vysetri vzdy tak ako ma. Zastava nazor, ze v dnesnej dobe su deti zbytocne odosielane ku neurologom a nasledne na rehabilitaciu a to v celkovom dosledku skor skodi ako osozi. A vzdy mi odporuca riadit sa materinskym instinktom. Moja starsia dcerka tiez bola oproti inym detom "pozadu", chodit zacala az ako 13 mesacna, ostatne deti v jej veku v okoli uz davno chodili. Teraz je velmi fyzicky zdatna, ziadne problemy nema, ma zdravu chrbticu aj nozicky. Takze ja na tvojom mieste by som sa spolahla na to, co ti hovori tvoj vlastny instinkt a na to, ze dieta je zdrave, akurat ze nie je uplne tabulkove.

bebuska2804
11. feb 2015

Ja som zo synom chodila do tohzo centra od 6 tyzdnov az do cca pol roka a boli sme velmi spokojni... od narodenia mal vychylene chodidla dovnutra, pediatricka povedala ze by sa to upravilo same, ale cez rodinu sme si dohodli vysetrenie v centre a som rada ze sme tam chodili.. neskor maly nechcel otacat hlavicku do jednej strany tak sme pokracovali v cviceni a vsetko sa pekn napravilo... cize v skratke sme boli velmi spokojni aj s liecbou aj s personalom

veronika56
autor
11. feb 2015

Dakujem za Vase nazory. Na zaklade tvojich recenzii Bebuska je centrum velmi kvalitne a odborne vybavene. Je super ze tvojmu dietatku pomohli, ale nechapem nas, preco ak mala nema ziadny zdravotny problem nas tam posielaju. Ja som si pozerala ich web stranku, a je urcene detom ktore maju zjavne nejake problemy. Rafaella, ano mas pravdu, najlepsie sa je riadit sama sebou, kazde dieta je ine, a treba sa riadit podla svojho subjektivneho pocitu, len niekedy mam pocit z lekarov, ze si len dochadzuju ksefty, a zabezpecuju si vzajomne klientelu...

lenkamarka
4. feb 2020

Dunajska luzna

lenzas
4. feb 2020

@veronika56 Ked dieta meska v motorike, tak neurologicka musi odporucit cvicenie. Nemusi to byt pobyt v Dunajskej Luznej, moze sa cvicit aj doma a raz za cas chodit ku fyzio, ktora nauci ako spravne cvicii doma a bude sledovat pokroky. O Dunajskej Luznej pocula som len dobre recenzie (ale osobne skusenosti nemam). a urcite nie je to kseft, maju dost klientov, kedze cakacky su dost dlhe. Poznam mamicky, co este museli prosit lekara aby ich odporucil do toho centra a aj kvoli tomu, ze dieta meskalo v PMV.
A v com konkretne meska dieta, lebo niekedy lekary maju rozne nazory na to, co je este norma a co nie.