Slez nebadaný. Pomáha pri fimóze?
ahojte maminky.nemáte niektorá skúsenosť so slezom nebadaným? vraj sa to používa u chlapcov pri fimóze. Len chcem vedieť, či to naozaj pomáha. Ďakujem pekne
Dobrý deň. Náhodou som sa dostala k tejto diskusii. ... len Vám chcem potvrdiť, že aj môjmu synovi slez pomohol. Nazbierala som ho čerstvý v záhrade. Je to obyčajná burina, ktorá nám vyrástla na trávniku. Postupovala som podľa knihy Márie Trebenovej. Nazbierala som a nasekala celé rastliny. Večer som jednu hrsť zaliala 5 litrami studenej vody. Takto sa to prikryté macerovalo 12 hodín (celú noc). Priznávam, niekedy som to použila až na druhý deň večer. Nič sa tomu macerátu nestalo. Potom som to zohriala a scedila. Nesmie sa variť. Priliala som to do kúpeľa.
@malibu777 dobry este mate ten slez? Mala b som zaujem. Prosim kontaktovat telefonucky na 0918996106
@pipi852 prosim vas ako dlho sa s.tym.už pasujete ? Mi týždeň a zatial dve kúpania v sleze a kremom just ráno aj večer natieram cvicim sťahujem hore dole a nic zatial sa nezlepsilo akurat po tom sleze druhý krát kúpaní sa mu na zadku nohach urobili červené vyrazky take male ako sedel v tom lavori nikde inde.ich nema na tych miestach co si nenamocil len tam kde mal vo vode asi som to dlho luhovala ten slez v studenej vode alebo tam dlho sedel v tej vode ...mate niektorá skusenost ?
@superholka77 my sme tiež skúšali kúpeľ, ale neviem vôbec či to mám pripísať tomu alebo nie, tiež sa nám vyhodili suché červené fľaky po tele 😔
Fu, no neviem. Drobec sa z kúpeľa nikdy nevyhodil. U nás predkožka povolila pár sedeniach, a vtedy sme videli, že je ešte stále prilepená od polky žaluďa. Ale už sa na kúsku začína odliepať, tak to hádam povolí.
@pipi852 a konkrétne aky slez ste používali a kde sa da kúpiť lebo u nás je len kvet zo slezu lesneho. Budeme skúšať ďalej ale zatial sa mi nezdá žiadny výsledok nepozorujem.
@superholka77 slezový kvet u Dr.Maxa sme kupili, nie je uvedený aký. A slez maurský.
tak ja mam len 3 mesačného syna, ale uz teraz si citam tieto temy...je hrozne kolko chlapcov skončí obrezanych alebo nasilu postrhanych.... nas uz teraz padiatricka strasila v budúcnosti s obriezkou, lebo ma len maličkú dierku... zdielam názor, ze príroda by to tak debilne nevymyslela, ze by toľko chlapcov bolo "chorych"... podla mna to chce len cas ak nie su zapaly a podobne... každopádne slezovu mast mu chcem kúpiť od firmy jukl a preventívne natierať uz teraz
@1bubko2 ja mám 6r. syna a s tým sme chodili k urológovi lebo mal opuchnutý pipik ... iba mu ho prestriekal penicilínom 3x a bolo dobre neskôr sa nám zapálil tak tam mu ho už stiahol. No sam povedal že to šlo dobre a nebolo to nejak drastické,držalo mu už len na polovičke. Teraz mu ešte stále nejde úplne stiahnuť,ale pomaličky sťahujeme. Ale vtedy mi urológ hovoril že do tých 3r by sa to malo samo povoliť a ak nie tak nevadí,ak nie je problém pri piškani ( mali by piškať prúdom ,nemali by "balonikovať" ). A mám aj 2r. a tomu som ešte nerobila nič - ani mi neda 😀. Tak dúfam že bude všetko ok. Lebo tie pipíky su moja nočná mora 🙂 . A tiež mám krem od justu aj kvety slezu nebadaného... Držím nám palce 🙂
@1bubko2 jukl? či len preklep? ak potrebujete, píšte do správy, viem vám pomôcť.
Pomohla aj niekomu ta mast od justu? Ja ju mam asi od aprila a pouzivam kazdy den a ziadny vysledok...maly ma 2,5r
@marinka70 a aplikujete ju na predkožku a aj pocvičíte s ňou? treba kontaktovať ak tak aj svojho poradcu...., no ja mám skvelé naozaj spätné väzby od mojich známych, no asi 1 skutočne nepomohla čo viem za tie roky...
@stulrajterova po kupani vzdy dam krem...a snazim sa stiahnut viac ako sa da...len potom mi maly povie ze ho to boli tak koncime...mozno to robim zle :-/ ako je to teda spravne ?
@marinka70 robíte to aj dobre 🙂 len treba hravou formou a niekedy to aj zabolím,predsa sa to musí uvoľniť, len trpezlivo pokračujte, držím palce
možno to niekoho povzbudí 🙂 tiež som to tu pred rokmi riešila. Aj mastičku od justu natierala malému, aj v kúpeli kúpala, aj triamcionolom (tuším tak sa to volalo) natierala. A potom som sa na to vykašľala, veď hádam príroda vie ako a kedy to má urobiť. A tak v lete, mal už 7 rokov, s pokojom angličana ma krpec zavolal z vane že aha či to je dobre. Toľko šťastie čo som kvôli tomu prežívala v tej chvíli 😀 . A to som ho vôbec necepovala že musíš si to sťahovať. Nič, lebo mi to liezlo na nervy že vždy bez efektu. Takže záver, kľudne počkajte aj do siedmych rokov pokiaľ tam nie sú iné problémy 🙂
@zrka dakujem veru povzbudive...ja by som to najradsej vobec neriesila...cika v poriadku...ziasne baloniky sa nerobia...akurat viac hlbsie dole mu to nejde...len dr povedala ze ak to nepojde do 2r ze mame prist a da nam nejaky kortikoidny krem...tak neviem co robit...zas to ani podcenit nechcem :-/

@bazoskaa s vami som si pisala aj cez moj prispevok,ak sI spominate,len ste mi uz potom neodpisala.slez mam uz zaliaty,dnes to skusim,kde sa da zohnat ten krem?slez som kupilau nas v lekarni