Včelia materská kašička užívaná deťmi

macka381
29. apr 2014

Máte niekto skúsenosti s užívaním materskej kašičky malými deťmi?? Kašička sa odporúča podávať buď v celkom malých množstvách alebo podávať až v neskoršom veku, je to kvôli rýchlemu pohlavnému dozrievaniu. Nášmu 3-roč.synovi bola doporučená kašička na užívanie, aby dohnal rovesníkov, má totižto oneskorený vývin reči.
Viete poradiť prosím??

1982zuzka
20. máj 2014

Ahoj my sme prave zacali s uzivanim mateskej kasicky. Od vcelara mam taketo pokyny:

Dospeli - 1g denne na lacno, kura 30dni,potom pauza cca tyzden a ak treba moze sa znovu pokracovat

Deti - cista MK vraj moc (odporucil konzultovat s lekarom, detom med s materskou kasickou (v mede by malo byt cca 1%MK). Podavat na umelej lyzicke na lacno. MK je vseliek, pred chvilou som citala ze ma velmi pozitivne ucinky aj vo vyvoji, pri epilepsii, pri zlepsovani psych.stavu a kooopec inuch dobrych ucinkov.

Dolezite je mat mat.kasicku a med s MK s
z dobreho zdroja. Kvalitny vcelar, ziadne zbieranie vcelivkami pri ceste. MK a med s MK su trosku drahsie ako bezny med ale stoji urcite skusit. Netusim ako rychlo sa dostavia prve ucinky ale min ta jedna kura bude urcite potrebna.

Ako priklad mozem uviest z rodiny:
Bratovmu mladsiemu zistili problen s nosnymi dutinami - bolo ich treba brat plus sa mu tam spravili polypy. Keby ste videli ten rtg - polypy vacsie ako nostek :( maly ma tri roky.

Bral kopec liekov. Vzdy bol chorlavy. Svagrina ma kolegu vcelara - ked sa dozvedel o maleho problemoch doniesol je med s MK a propolis roztok. Po 3tyzdnovej kure isli na kontrolu a... Stav maleho sa zlepsuje. Polypy sa zacali zmensovat, dychanie nosom lepsim. Ziadne vyberanie mandli 🙂

Pozor na spravne skladovanie MK (chladnicka. Sucho, tma) a spravne podavanie (umela lyzicka).

happy8051
15. aug 2014

ak potrebujete radu ohladne vyberu materskej kasicky, prosimIP

marusia5
28. jan 2015

dobrý večer, viete mi povedať ako sa ten propolisový roztok podáva deťom? máme malého má 1,5 roka a ked je chorý tak koniec.... nepríjma do seba žiadne lieky, všetko vygrcká a jeho stav trvá aj mesiac, mesiac a pol.čítala som o propolisovej tinktúre a že pôsobí aj na imunitu a je to všeliek.........
skúste mi prosím vás poradiť že kolko by sa malo takému malému dieťatku podať, dospelý čajovú lyžicu 1-3x denne.
dakujem