Zlé sny po homeopatii
Ahojte, chcem sa spýtať, či ste sa stretli s tým, že by malo dieťa zle sny po liečbe homeopatikami? Všade čítam skôr to, ako mnohým pomohla, no počula som, že môže spôsobiť aj zlé sny, agresívne záchvaty u detí.Takýchto prípadov som našla ako šafranu na nete. Ďakujem Vám veľmi pekne.
@sonapindjakova segedyn nie je nahoda. Ani hadka so svokrou 😀 Ja pisem, ze sa pricina nezisti, nie ze je to nahodny jav. To je dost rozdiel. Ale ty pricinu poznas uplne exaktne. Homeo a vsetky ostatne druhy magie, vratanie Padlo z oci. Mohla by som zacat s tebou preberat, ako je mozne, ze ten z hora dopusti aby na jeho ovecky posobili zle sily, vsak je vsemohuci, mal by v tom zabranit... Ale na toto nemam v ziadnom pripade naladu ani chut.
@jajka257 draha, my pojdeme vodu chlipat. 😀 😀 😀 Mozno natrafime na taku molekulu H2O, ktora nam donesie tu spravnu infosku. Len aby to moj mocak ustal. Uz teraz fungujem ako prietokovy ohrievac. Co bude potom? A ten pruser, ked tu uzasTnu molekulu vypijem a cez moje ladvenice prebehne bez povsimnutia!!!! Vsak prepasiem sancu na genialitu.
@emmily81 chcem Ťa opraviť, vobec nie je pravda, že Cirkev hlásala že Zem je plochá a tí čo s tým nesúhlasili boli kacíri (ako íšeš Ťy) - to je totalny nezmysel ba priam povera - skús si o tom najprv niečo prečítať, napríklad tu
http://historyweb.dennikn.sk/clanky/detail/naoz...
Už v starovekom Grécku mali Aristoteles (384 – 322 pred n. l .), Eratosthenes (3. stor. pred n. l.) či Ptolemaios (2. stor. n. l.) svoju astronómiu a geografiu založenú na sféricite Zeme. Podobne aj rímski komentátori ako Plínius Starší (23 – 79 n. l.), Pomponius Mela (1. stor. n. l.) alebo Makróbius (4. stor. n. l.) súhlasili, že Zem je guľatá.
Takisto to bolo u cirkevných otcov, ako napríklad u Augustína (354 – 430), Hieronyma († 420) a Ambróza († 397). Jediný z nich, o ktorom vieme, že zavrhol toto učenie, bol Lactantius (rané 4. stor. n. l.). Lactantius je špecifický v tom, že kategoricky odmietol všetko pohanské učenie, keďže údajne bránilo ľuďom dosiahnuť spásu. Mimo neho sa o guľatosti Zeme dozvedáme aj od Bédu Ctihodného (673 – 735), od salzburgského biskupa Virgilia (720 – 784) a od Hildegardy z Bingenu (1098 – 1179).
Z neskorších stredovekých učencov nachádzame učenie o sféricite Zeme u mnohých iných významných osobností. Tomáš Akvinský (1214 – 1274) nasledoval Aristotelov dôkaz sféricity Zeme, založený na zmene hviezdnych konštelácií pri pohybe po zemskom povrchu. Roger Bacon (1214 – 1294) vo svojom Opus Maius (1270) tvrdí, že Zem je guľatá, že južná pologuľa je obývaná a že prechod slnka po myslenej čiare ekliptiky ovplyvňuje klímu rôznych svetových častí. Albertus Magnus († 1280) súhlasil s Baconovými nálezmi a učenec Michael Scot († 1234) „prirovnal Zem obkolesenú vodou k žĺtku vajíčka a sféry vesmíru k vrstvám cibule“.
Možno najvplyvnejší boli Jean de Sacrobosco (1195 – 1256), ktorého De Sphera (okolo 1230) poskytla dôkaz o guľatosti Zeme, a Pierre d’Ailly (1350 – 1410), arcibiskup z Cambridge, ktorého Imago Mundi (1410) rozoberalo zemskú sféricitu.
@zita19 skus si nieco prelistovat o psychosomatike. Velmi sa mi paci vyrok Dr. Hnizdila, ze kazda choroba je nieco ako doporuceny list. Bud s tym "listom" nieco robis, alebo pruser narasta.
Este mi napada otazka na niekoho kto sa zaobera chemiou. muz je vcelar, takze obcas si aj ja rada vypocujem rozhovory z oblasti chemie. Posledne ma zaujalo rozpravanie isteho starsieho pana, tiez vcelara, ktory
rozpraval vlastnu skusenost. Na vcelom ule nechal mesiace polozeny velky 5l pohar. Po mesiacoch zistil, ze
voda chutila ako najcistejsia pramenista....napr. z lesa. Prirodzene chemicky neupravovana.
Takze co sa vody tyka, je to element, ktory poskytuje viac, ako je pochopitelne ludskemu rozumu. alebo?
@murcos nie som sice medicinsky vzdelana, ale aj takemu informatikovi sa uz informacie o psychosomatickych chorobach doniesli. Ja ich nepopieram. Vsak ked niekto uveri, ze vyzdravie z vody, dalsi moze uverit, ze je chory aj ked je zdravy (nehovorim o hypochondrii a podobnych dusevnych poruchach). Ano, viera je divna vec. Mame ju aj mi pragmatici. Len my verime logike a dokazom.
Poznám nie málo ľudí, ktorým homeopatiká naozaj na ich ochorenie zabrali. Vlastne nepoznám nikoho, komu nezabrali. To je práve ten problém, že placebo efekt má vždy určitú skupinu ľudí, ktorým to jednoducho nezaberie. Tak som pátrala ďalej a dlho predlho som zisťovala, čím homeopati vysvetľujú účinok homeopatík. Učinnou má byť už spomínaná informácia, ktorú vraj homeopatiká obsahujú.
Teraz trochu biológie. Už veľmi dlho je známe, že informácie sústavne menia náš zdravotný stav. Informáciou je totiž už naša myšlienka. Napríklad si myslím, že som v ohrození života (trebárs neďaleko mňa vybuchne bomba). Táto INFORMÁCIA, ktorá mi prejde mozgovou kôrou, spôsobí uvoľnenie kaskády hormónov, ktoré v konečnom dôsledku spustia stresovú reakciu organizmu - zrýchli sa mi tep, zvýši sa kontraktilita srdca, zmení sa prekrvenie orgánov. Tým sa mení stav celého môjho tela - t.j. môj zdravotný stav.
Ak skutočne dokážu homeopatiká niesť v sebe informáciu, viem ja ako užívateľ, aký dopad táto informácia bude mať na môj organizmus? Ak existuje takéto úzke prepojenie mozgu (vedomia, psychiky) a biologických funkcií môjho tela, môžem zaručiť, že informácia ovplyvňujúca moje telo NEBUDE mať efekt na moju psychiku? V ľudskom tele je predsa takmer všetko prepojené spätnou väzbou (spúšťanie a "vypínanie" hormonálnej činnosti atď, regulácia tela je len o spätnej väzbe). Ako zaručím, že tam nebude nejaký negatívny vplyv, ak som túto informáciu prijala zvonka a nie som jej tvorcom a teda ide mimo môjho vedomia?
Za mňa preto - ruky preč od homeopatie. Ak je to len placebo, je mi nanič. Ak je to naozaj nosič informácie, tým horšie.
Nikdy,nikdy nedám svojmu dieťaťu homeopatiká!!!
Už len preto,že su založené na východnom náboženstve...
Pozor na tieto lieky...
Čítala som aj článok doktorky ktorá dávala deťom homeopatika a potom sa detom snívali hrozné sny....
@bb6 Ďakujem za info, táto téma ma naozaj zaujíma, vysvetlenie, prečo vám nezabrali, samozrejme, nemám.
Na teóriu o placebe ešte chcem dodať, že môj synovec vo veku nejakých 10 mesiacov dostal homeopatiká kvôli tzv. "zachádzaniu sa" - dieťa pri plači prestane dýchať, švagriná zvykla malého potom studenou vodou špliechať atď, potom sa nadýchol. Niekedy už bol fialový. Takto sa zachádzal niekoľkokrát do týždňa, niekedy aj dvakrát za deň. Po podaní homeopatík záchvaty OKAMŽITE, zo dňa na deň, prestali a už nikdy sa neobjavili. Na takto malé dieťa placebo nefunguje. Čo to teda bolo, čo mu pomohlo? To je príklad, ktorého som ja bola svedkom, nie z druhej, tretej, desiatej ruky. A čo sa týka synovca, z kľudného batoľaťa sa stalo veľmi nepokojné dieťa, a to je slabé slovo. Už má 10 rokov a často sa niečoho bojí, v noci veľakrát príde ešte k rodičom do postele. Či to bolo dôsledkom homeopatík, alebo by bol taký aj bez nich, sa už nedozviem. Ale rešpekt ostáva.
http://www.vojtechkodet.cz/svedectvi/homeopatie...
Tu je odkaz přímo na ten článek od paní doktorky.
@bonavoxa to je opat len to svedectvo slovenskej lekarky? alebo? neviem, cii som prehiadla, ale nevidela som tam meno. na slovensky link som sa nepreklikla. Ak je to opat skusenost len ten svk lekarky, tak to povazujem za velku skodu. Ak su gulicky taky pruser, tak by sa malo ozvat viac ludi, ktori by podali podobne svedectva.
Bonavoxa, nemyslim si, ze homeopatia je strasne in. Ja nie som jej odporcom, zastavam vsak nazor, ze ludom sa po spadnuti zeleznej opony zacal otvarat svet , zacali objavovat, skumat, skusat, pracovat rozumom, vymienat si poznatky a vsetko sa posuva vpred. Kazdy z nas sa ma moznost rozhodnut sa....
Nikomu nie je nic nanucovane. Co sa mne vsak osobne nepaci, cirkev vsade strka svedectvo jednej dr. a to zial uz roky.....Ale to tiez odsuvam na druhu kolaj.
Prave pocuvam tento rozhovor
vlastne aj myslenie tohto pana je podla cirkevnym pravidlam. Aj ked ten pan prezil, zazil, presteloval sa.......
Roky zijem na zapade, kde je tiez homeopatia normalna.....cirkev tu nastastie nerobi koli tomu take neskutocne bubu
...dnes je to homeopatia, zajtra to bude jogy, pozajtra opat nieco ine :D trosku scestne.....
chcela som napisat proti cirkvevny pravidlam, oprava nemozna :D:D:D
@syrik chod za knazom, ten tvojmu dietatu pomoze viac ako psycholog
@murcos Jóga, akupunktura, homeopatie,... Každý se má možnost rozhodnout, to je jasné.... Takže, osobně mé homeopatie a jiné zlé zázraky děsí....a vybírám si jinou stranu.
Že nedělá bubu, je právě naneštěstí. Ale kdo nechce věřit, neuvěří, ani kdyby to na vlastní oči viděl.
Ďábel je hlavně mistr lži a zmatku....a to se mu skvěle daří.

@lumipa ucinky su dokazane: Tak mi daj link na nejake klinicke skusky a dokazy. Nenajdes take.. Preco? Lebo sa ani nerobia. V tychto "liekoch" veruze ucinna latka-liecivo nie je.. pozri si postup ako sa vyrabaju..