icon

Zlé sny po homeopatii

syrik
6. jún 2016

Ahojte, chcem sa spýtať, či ste sa stretli s tým, že by malo dieťa zle sny po liečbe homeopatikami? Všade čítam skôr to, ako mnohým pomohla, no počula som, že môže spôsobiť aj zlé sny, agresívne záchvaty u detí.Takýchto prípadov som našla ako šafranu na nete. Ďakujem Vám veľmi pekne.

terezka1947
9. jún 2016

@bonavoxa uplne suhlasim....a doplnim....diabol nikdy cloveka nenuti robit tazke ,neprijemne royhodnutia...ponuka mu vzdy iba prijemne zazitky,relativizuje vsetko a utvrdzuje ho v tom,ze clovek ma na vsetko pravo....ved nikdy nic zle nerobi

bonavoxa
9. jún 2016

Většina si představuje zlého jako čertíka z pohádky, v pekle bude příjemné teplo, kámoši a grilovačka,....
Nebo, že Bůh všechno odpustí jen tak, že nemusíme nic udělat a všechno je beztrestné, protože jsme se o to přece až tak nezajímali...
Zlý čeká na skulinu, kdy by se mohl vetřít a začít diskutovat, smlouvat,....Vytáhne svoje falešné zlato, moc, slávu, zdraví, lásku,....a ani si člověk nevšimne, že s ním prohrává a chystá se podepsat tu pomyslnou smlouvu vlastní krvi.
Dokáže udělat i zázrak, který vypadá jako dobrý a krásný, ale je to jen prostředek manipulace. Krystalické zlo je skryté. Neštítí se ničeho, jen aby zmátnul, obelhal. A i kdyz ví, že nakonec nevyhraje, chce aspoň co nejvíc duší stáhnout dole.
Kdybychom si to plně uvědomovali, jak moc se mu ten plán daří, tak klecime na kolenou před křížem od rána do noci.
I mě skoro držel...a naštěstí mi to došlo... ale ne hned...jak důmyslný systém to je...jen malinko povolit svému sobectví, odklonit se od Boha....a je to tady.
Kdo chce slyšet, ať slyší.

0silvia0
9. jún 2016

@bonavoxa krásne vysvetlené...

dedikatessa
9. jún 2016

každý si to vysvetli ako chce ale pravda je taká, že keď nelieči liečivá látka /a taku homeop. neobsahuju/ tak lieči niečo iné.V tomto prípade je to celé na duchovnom základe. No ludia sa čičíkajú a nechcu to priprustit zo strachu tak si homeopatika vysvetluju po svojom. Treba skumat hlbsie pôvod homeop. je na zaklade ,,energií,,a tá nenergia to je iba odborny názov pre diabla.

papricka33
9. jún 2016

Baby, chvalabohu mne homeopatia nikdy nezaberala. Aspon nie tak, ako som si predstavovala 🙂 Zato mi zabera svatena voda 😉 Podla mna, tu zbytocne nieco riesite. Ako uz bolo spomenute, Kto chce pocut a vidiet, pocuje a vidi. Kazdy z nas si napokon vyberie svoju cestu a musi si ju odsliapat. Len nech sa potom necuduje 😉 V zivote kazdy skor, či neskôr narazí a začne sa na veci pozerať trochu inou optikou. Ja som radšej za "skôr" a ďakujem Pánu Bohu za to, že mi tie moje "rany" doprial... Tenká je hranica medzi Dobrým a Zlým...

dedikatessa
9. jún 2016

@bonavoxa je to ako si napísala. Ľudom stači že homeop. vyliecia chorobu...no co to prinesie z inej strany do ich psychickeho a duchovneho zivota to nikto ani netuší. 😒

bmuller
9. jún 2016

@murcos no vies, len ono je trosku scestne je aj to, ako sa "moderni" ludia 21.storocia odvolavaju na to, ze Cirkev a nabozenstvo su tmari, a co hlasaju... ale zato cervene snurky na zapasti, horoskopy, vestice, numerologia, liecive kamene, reiki, budhizmus, hare krisny a neviem co... to je "in", zaujimave, osozne, duchovne povznasajuce, atd..... ked uz meriame, tak rovnym metrom.
teda ak sa odvolavame na to, ze na nieco neverime, tak neverme. ale kolko ludi neveri v Boha, zato nosia cervenu snurku na zapasti...? 😀 tak podobne aj s homeopatiou. ked tam nema co byt, tak preco veria, ze tam nieco je...

horana
9. jún 2016

@bonavoxa Zazrak a magia je to vtedy ak nechapeme mechanizmus ucinku. Pre tradicne kmene je zazrak lietadlo ci auto a boja sa ho ako niecoho od diabla. My ho vyuzivame, aj ked vacsina beznych ludkov ani nema paru ako vlastne funguju 🙂 , nanajvys sa ich naucia obsluhovat. Volakedy bolo heretizmom tvrdit ze Zem sa toci okolo Slnka a mnohe ine dnes uz bezne prijimane postupy. Nesmelo sa pitvat mrtvoly a cez to vsetko kopec z nas zije len vdaka poznatkom ziskanym - z vtedajsieho hladiska - proti Bohu. Babky bylinkarky boli upalovane, lebo ved carodejnictvo ak niekomu pomoze latka z byliny. Cirkev to casto aj myslela dobre, ale moc sa bala. Bala sa tomu comu nerozumela. Ako vacsina z nas. Treba sa vsak snazit skor chapat, lebo vsetko pochopene je nakoniec dobre. Resp. az pochopene mozme posudit.
Cirkev vzdy bola este o krok za vedou, az neskor, ked uz sa nedalo, prijala a vyuzivala aj jej zavery. Preto necudo ze odmieta homeopatiu. Veda je teraz na razcesti, na jednej strane tu mame kvantovu fyziku, ktora sa v niektorych zaveroch prebara na pole energie a informacie, ktore posobia na hmotu, vela veci a javov sa zacina sa nazerat z uplne ineho uhla. Este musi zborit niektore myslienkove mantinely, ktore jej brania zaradit mnohe z poznatkov ktore uz su zistene ale este koexistuju vedla systemu, ktory si ich nevie zaradit bez toho aby sam seba musel prebudovat. Tak na nich len tak zazera...a caka 🙂
Verim ze o par storoci sa pochopi aj mechanizmus homeopatie, ktora je teraz "tvrdym hmotarom" este uplne mimo ich ramca. Potom vsetci ti dobri ludia veriaci pochopia, ze sa maju ked tak bat nedoukov a sarlatanov, si uz z radov klasickej ci alternativnej mediciny, ale nie jej samotnej.

murcos
9. jún 2016

@bmuller a preto sa uchylujem ku tomu, ze kazdy nech rozhoduje svojim srdcom a svojim rozumom a neodsudzje druheho napr. aj v jeho viere. kazdy z nas ma slobodnu volbu. a cirkev? vies, som veriaca, mo otec bol dokonca v seminari, detstvo som stravila pri organe a na farach :D pamatam si, ze boh a kostol bol u mna prepojeny s absolutnou poslusnostou a strachom....a zo strachu vznikaju choroby...a keby sme nemali choroby, tak by sme sa nemuseli nacahovat napr. aj po gulickach.... x rokov som mimo slovenska. nechapem, ake rozdiely su medzi tou istou cirkvou na vychode a zapade. neboj, nie je vsetko tak ruzove ako vyzera. vela krat sa pytam, ako sa moze boh na to pozerat....ale opat sme pri tom, mame slobodnu volu. mame zit v dobre, laske a potom nas bude obchadzat aj diabol....

sonapindjakova
9. jún 2016

@bonavoxa @dedikatessa, baby, trafili ste klinec po hlavicke 🙂

bmuller
9. jún 2016

@murcos pekne si to napisala o dobre a laske, bodaj by sme tak vsetci vedeli zit 😉 (no ano, nie je velmi stastne, ked sa do deti zabuduje pocit, ze Boha sa streba bat ako narocneho otrokara ☹ ale to je na inu debatu.)
kedze si ty dlho prec, mozno tam vidis take ine, "slobodnejsie" ponimanie zivota (v zmysle "multikulturalizmu"... ak sa takto zije podla rozumu, dobra a lasky, tak ok). ale u nas na SVK mam fakt pocit, ze niekedy ludia ten rozum nepouziju v zmysle hodnotenia veci = stare (krest.nabozenstvo) je otrepane, zahodme to a nieco dalsie, nove je in a bude to zarucene lepsie, a tak nerozumne idu svojim "srdcom"(?) za kadejakymi poverami a alternativami (ak sa zariekavanie, reiki, cervene snurky a pod. daju nazvat alternativou).

murcos
9. jún 2016

bmuller, jja by som to charakterizovala ako respekt, ktory je zatieneny strachom. Ked urobim krok "naviac" caka na mna "peklo" a co ked si to peklo robim sam??
Mna situacia a prezite nakoplo listovat, obzerat sa, viac komunikovat a poviem ti, pochopila som, ze hlbka je v tom, ze sme dostali slobodnu volu, rozum a je na nas do akej miery ho budeme vyuzivat. Pochopila som, ze clovek ma v svojom Ja nieco hlbsie,.....

horana
9. jún 2016

V tom multikulturnom zahranici ob prispevok vyssie je bezne ze v standartnej nemocnici ponuknu a predpisu homeopatika, akupunkturu..len u nas sa hrame na papezstehsich nez papez a upalujeme homeopaticke carodejnice. Tu to davaju zarovno s poverami a cervenymi snurkami. Co uz s nimi...

Zato ked privrzenec krestanskeho nabozenstva dostane rakovinu, nevystaci si s Otcenasom a silnou vierou, ale necha si vedecky zamorit organizmus jedmi zvanymi chemoterapia, ktora potlacia priznaky, a ktora vedie k vylieceniu v uplnej mensine pripadov, jej ucinnost je snad nizsia nez u homeo, tomu sa povie ta prava povercivost.

nikusa31
9. jún 2016

Ja homeopatika uzivam a chodim k homeopatke ktora ma vystudovanu medicinu. A kedze farmaveitivke firmy a lieky su len jeden velky biznis a sama chemia lieci homeopatiou-nie len homeopatikami ale i masazami...vsetky chorobu su psychosomaticke alebo spojene so stravovanim..no nebudem viac pisat kazdy ma to svoj nazor...radim vam precitat si knihu od Jana Hnizdila Ako sa nestat pacientom...tento lekar stal na strane antihomeotoch a nakoniec sa dal na stranu homeopatov...ja aj moja rodina sa liecime homeopatikami a davam och aj mojmu syncekovi ktori mal anemiu aj febrilne krce...ziadne zle sny nemal z homeopatik...a ano stav sa po nich zhorsi ak prezeniete davkovanie...

terezka1947
9. jún 2016

no a este pridajte niektora nazor,ze sa dokazeme vyliecit same a uz fakt budem v nemom uzase

kto je zdravy nikdy nepochopi choreho....nikdy
nie vsetko dokazeme v zivote ovplyvnit
a trosku odvazne a aj necitlive je tvrdit,ze zdravie je NASA zasluha,kto je chory....hmmmmm...asi to ma pozadie v jeho psychike,jeho strave,vlastne je to jeho chyba

murcos
9. jún 2016

terezka1947

https://www.youtube.com/watch?v=EwU252F3ADA

vypocuj si toto a potom si hod studenu sprchu. vela ludi sa vyliecilo bez pomoci dr.
a opat sme pri zazracnom slove psychosomatika, dr.hnizdil a vela inych velkych ludi
este mi neda nedodat, pochopenie vsetkeho je velmi kamenista cesta.

terezka1947
9. jún 2016

@murcos nepotrebujem studenu sprchu...zazila som si vela silnych zazitkov v zivote
a je nefer tvrdit,ze clovek je chory vlastnou vinou a ze sa ja sam vylieci
je aj tu na MK vela chorych a moze sa ich to dotknut a zle padnut

murcos
9. jún 2016

terezka1947 skus si vypocut ten rozhovor, mozno ta to posunie dalej. Tych rozhovor je na youtube vela. Okrem ineho....tiez som si uzila a ver mi, kazda chora ma byt nakopnutim cloveka na zamyslenie sa. drzim paste!

terezka1947
9. jún 2016

@murcos ja nepopieram silu ludskeho "vnutra"a najma,chut cloveka zit dokaze strasne vela....ale neda sa to pasalizovat a casto ludom (nie vsetkym) ublizuju taketo vyjadrenia...
a suhlasim aj s tym,ze kazda choroba,kazda rana osudu sluzia na zamyslenie sa nad svojim zivotom....a nastupuje u niekoho aj zmena zivota
zazila som si na 5rocnych navstevach onkologickeho oddelenia dost pribehov,dokonca aj poznam podobne videa z youtube
rakovina je silna tema...
ale napr.aj modlitba a silna viera urobi taku istu sluzbu ako podobne videa....tiez nauci cloveka chorobu prijat,naucit sa s nou zit a ba co viac....chut zit dalej,verit,nevzdavat sa...
a ovplyvnuje nie len choreho cloveka,ale ovplyvnuje a meni aj zivot ludi z blizkosti

bmuller
9. jún 2016

@horana nikto nikoho neupaluje 😝 kazdy nech si robi, co chce a kto ma usi na pocuvanie, nech pocuva, ako sa uz spomenulo...
ale ked sme pri tej ferovosti, tak aky dovod maju homeopaticke firmy, aby nacenili 5g laktozy alebo 10 ml vody na niekolko eur? 😀 ved vstupnej latky tam ide minimum a pretrepavanim a sustavnym pridavanim vehikula spravia z toho hektolitre alebo tony vysledneho lieku... nebudem verit prilis, ze im ide o dobro ludstva...
a propos, osobne mam pri lahsich ochoreniach radsej fytoterapiu nez klasicke lieky. ale u rastlin aspon viem, ze ich tam luhujem a ake maju ucinne latky.
mozno voda dokaze prenasat informaciu, ale nebudem v to slepo verit, lebo to pan ten a ten povedal. ked uz, ovela viac by sa mi zdalo logicke, ze dokaze nejakym fyzikalnym sposobom preniest napr. informaciu zvonku - vykrystalizovat podla hudby alebo co, nez ze prenesie informaciu 1 molekuly antimonu alebo arzenu, s ktorou sa stretla v plaveckom bazene 😉

horana
9. jún 2016

@bmuller Mne homeopatika uz aj prekazatelne (pokladam sa za pricetnu a dokazem odlisit nahodu atd.) pomohli aj nepomohli (iny raz). Tiez sa vsak napr. najradsej liecim fytoterapiou, ci inymi metodami, nie som nejaka obhajovacka homeo. Ale klasicka medicina mi tiez uz aj pomohla aj nie. Takze...
Homeopatika stoja par eur, neviem preco sa nacenuju tak ako sa nacenuju, kamoska ma rakovinu a tak viem kolko stoja naklady na nu a ako sa navysuju tieto sumy, denne radovo tisicky eur na liecbu, sila. Farma firmy klasicke placu v pripade homeopatie na nespravnom hrobe, nech sa najprv pozru do vlastnych radov, co sa tyka precenovania realnych nakladov, alebo ze by manever na odputanie pozornosti. Tak to uz byva..

Co sa tyka ich ucinku, pretrepava sa, aby sa otlacok lepsie informacne zapustil do struktur (nieco ak opakovanie pozivitvnej formulky ci opakovana modlitbam, opakovane opakovanie "Lubim ta" Emotom do flse z vodou alebo naopak "nenavidim ta"), pacient potom pretrepava aj sam ked liek dostane pred pozitim a tym ho aktivuje. Ked sa to tela dostanu mikroskopicke mnozstva (nie je to vzdy o tom najvacsom zriedeni kde nie je pritomna ani molekula, casto su to hutnesjie riedenia), a tie sadostanu aj z vodovodu mas pravdz aj tam plava nariedene kde co, ale vacsina s nami nema ziadnu afinitu a tak sa nic nestane, su vsak tie homeo prisady specielneho druhu ktoreho prejavy ako akoby zhodne s prejavmi organizmu co ma problem. Prislo sa na to, ze prave toto stretnutie -nieco co je v tele ako problem, ale telo to akoby nevie "rozpoznat" a zautocit na to, zacne to samoliecit, sa k tomu rozhybe, ked tento problem, informaciu o tomto probleme dostane akoby v uplne jemnomhmotnom obtisku. Aj kazda choroba vznikne najprv na psychickej, resp. aj mentalnej teda jemnohmotnej urovni a az ked je "prehliadnuta" nositelom tak sa prejavi ako realna "hmotnejsia" choroba. Ked telo, ktoreho sucastou su aj psychicke a mentalne struktury neoddelene ale naviazane na hmotu, dostanu tuto info do seba, zvyknu sa zobudit a zabojovat. Nevieme preco je to tak, ale funguje to. Problem je ze homeopat musi zistit tu pricinu a to je malokto taky odbornik ze na prvy raz to trafi, hlavne je vela rychlovasnych, jeden kurz a uz to ide, ono rovnaku chorobu ci problem totiz mozu spustat uplne ine druhy spustacov u roznych ludi. Preto to nie vzdy funguje.

buckeye
9. jún 2016

@alaguema ak si si nevsimla, tema je homeopatia, ty si vytiahla ze funguju na zaklade pamate vody..lenze veda dokazala, ze homeo nefunguje vôbec..tak, co chces este viac dokazovat? cize co nefunguje pretoze voda si pamata aj to co homeopati nechcu a tak to nefunguje? pointa je ze homeo nefunguju..

nikusa31
9. jún 2016

Mna zaraza ze niekto robi z homeo PRANORMAL ACTIVITI 4 :D

bmuller
9. jún 2016

@horana hej, co ako kukam na rozne homeopaticke stranky, tak mi princip pride, ze dobry psycholog urobi podobnu sluzbu...

jajka257
9. jún 2016

@buckeye toto netreba riesit. Ona ma vzdy pravdu. Nejdem pisat odkazy na ziadne jej prispevky, ale vsade, kde prispeje, tak sa snazi byt za najvzdelanejsiu. Dufam, ze teraz si do mna zas rypne, lebo ju moj sarkazmus vytaca...

buckeye
9. jún 2016

@alaguema..a nedalo mi to a hladala som, kde sme my dve spolu diskutovali, tak som sa zmylila polnohosp. v Nitre..ale pisala si mi ze tvoja povodna profesia je veterina..tak sa radsej ani nejdem pytat..ako je mozne ze clovek co pricuchol k vede (lebo na veterine je tiez) nevie rozlisit pavedecke hluposti od reality

horana
9. jún 2016

@bmuller Na zaklade homeo stranok som to ja to vobec nepochopila tak ze psycholog urobi to iste. Skor to moze byt pouzite ako paralelne k tomu typu liecby, ale ide o iny mechanizmus...
Je to o tom ze ako jed je vo vacsine pripadov v inej (vacsinou nizsej) koncentracii zaroven liekom, tak aj napr. ockovanie sa vyuziva ze sa do tela vpravi iste male nariedene mnozstvo (oslabenej) choroby, ktore vytvori imunitu (aj ked je tam kopec problemovych aspektov), tak kazda choroba zacina v podstate na dusevnej alebo mentalnej urovni nejakym zlym uchopenim/pochopenim niecoho, situacie, zle vzorce myslienkove, a pod., clovekom a ked to vcas nezastavi, rozrastie sa to postupne do hmotnych struktur a prepukne fyzicka choroba. Tak homeopatia je, ako som to aspon ja pochopila, na tej jemnohmotnejsej urovni, ze obraz nejakej substancie, ktora pri vyssich koncetraciach ma podobne prejavy ako dana choroba cloveka sa mu poda a jeho organizmus to nastartuje v boji proti tomu typu vychylenia. Je tam afinita, tak to zreaguje. A preto toho staci tak malo, lebo su to urovne ktore su skor informacne, nez hmotne. Chapem ze vela ludom je tento typ myslenia cudzi, zatial...Aj ked tak ako Einstein doplnil Newtona a Einsteina teraz doplnaju kvantovi fyzici, tak aj "obycajni vedci" casom dojdu k tomu posunu...

ankakovacova
9. jún 2016

@bonavoxa svätá pravda ! taký je aj moj nazor

bmuller
9. jún 2016

@horana principy homeopatie chapeme rovnako, len niektori ich nie celkom akceptujeme 😉 ... a my skeptici asi chceme pockat dovtedy, kym vedci dojdu k objasneniu a overeniu tych ultra-kvantovych principov ako liecebneho prostriedku.

papricka33
9. jún 2016

@terezka1947 zdravie je do velkej miery nasa zasluha. V tomto naozaj musim podporit tych, co to tvrdia. Vela veci si na seba nanesiemw neprimeranou zivotospravou, tym, ako sa staviame k problemom, ako veci prezivame a samozrejme nasou stravou, starostlivostou o telo. Samozrejme, su veci, ktore neovplyvnime a musime s nimi zit. Ale tento vplyv je male percento. Ak predsa niekto cely zivot fajci, pije, rozculuje sa, siri okolo seba hnev.... ma vysoky tlak preto, lebo to jednoducho zdedil, alebo ma smolu? Ak si niekto "dopraje" a jednoducho sa cely zivot preziera, kto je v patdesiatke zodpovedny za jeho vybuchany pankreas, rozbehnutu cukrovku, zuzene cievy, vysoky tlak a nabeh na infarkt? Lekar? Zdravotnictvo? Boh?.... Hovori sa "pomoz si clovece, aj Boh ti pomoze". Najprv treba hladat odpoved v sebe, preco sme sa dostali tam, kam sme sa dostali. A casto krat ju aj najdeme.