Dobrý deň, chcela som sa spýtať, či by ste mi vedeli poradiť nejakú dobrú antikoncepciu vhodnú proti nadmernému vypadávaniu vlasov. Mám 29 rokov a už 4 roky bojujem s vypadávaním vlasov, nadmerným mastením a aj s akné. Vyskúšala som asi všetko, čo len existuje ☹ , ale zabrala len antikoncepcia. Užívala som Diane a potom Chloe. Obe zaberali výborne, avšak Chloe (ako aj Diane) pred 2 mesiacmi stiahli z trhu. Dr. tak ako náhradu predpísal Belaru (tiež na tieto problémy). Prvý mesiac užívania ešte ako tak, ale druhý už katastrofálny, vlasy padajú a padajú... ☹ ☹ ☹ Nemáte niektorá skúsenosť s nejakou naozaj dobrou antikocepciou, ktorá by zabrala. Za všetky príspevky Vám veľmi pekne ďakujem a prajem vám ešte pekný večer.
@quixina vyskúšala som rôzne značky šamponov z lekárne,vlasovú vodu a nespočet vitamínov. U mňa je to zvýšeným mužským hormonom,lebo v tehotenstve mi krásne zhustli. Prebytok hormonu neviem či je možné vyliečiť inak ako hormonami.
@jalito presne,aj mne hovorili po pôrode,že je to normálne,že padajú. Ja mám 3 a pol roka po pôrode a padajú stále a padali aj pred tehotenstvom,ale začala som to takto razantne riešiť až teraz,lebo mám už miesta na hlave úplne bez vlasov. Je to prvý krát čo beriem antikoncepciu a nie som na to hrdá,nikdy som to nechcela brať a navyše túžime po druhom dieťati,ale momentálne je pre mňa dôležitejšie,aby som nebola plešatá.
@alica311 no bolo a je veľmi ťažké ale s podporou manžela a deti sa to dá len keď si na to spomeniem tak hneď plačom najme v deň keď zomrela tak má narodeniny moja Lenka :( totiž mamka zomrela na vnučkine narodeniny) :( je to ťažké ale musíme žiť ďalej 🙂 najprv chodíme na cintorín a až potom krájame tortu aj keď už bude mať 19 rokov stale to dodržiavame . Už som jej hovorila že nemusí isť zapáliť sviečky ale ona aj sama ide aj s priateľom nechcem aby mala stale také smutné narodeniny ja ich budem mať vždy zmiešané veď som priviedla na svet svoju dcérku a zároveň som prišla o mamku:(
@andrejka2424 Ja viem, je to nepríjemné, keď má niekto redšiu hrivu, ja mám našťastie husté vlasy, tak sa ma vypadávanie vlasov až tak veľmi nedotklo, možno, keby toho bolo moc, tak to riešim inak.
@alica311 ahoj, mam podobny problem.Poradis. aka antikoncepcia ti pomohla? Dakujem
@andrejka2424 ahoj,ako vieš ze je to u teba zvýšeným mužským hormónom? A ako si na tom teraz? Tiež mi dosť padajú a neviem už co skúšať
@quixina po vysadeni HAK sa stav nevrati k povodnemu. HAK (dermatologmi predpisovana) je v prvom rade liek. Tiez som uzivala pretoze mi 2 roky intenzivne padali vlasy a s dr.sme uz skusili vsetko, tak povedala, ze posledna moznost je HAK, brala som Diane35. Po vysadeni 7 rokov klud. Ziadne vypadavanie vlasov. Teraz mi zacali znovu padat, ale musim podstupit najskor vysetrenia co je teraz pricinou, ci takisto hormonalny problem, alebo len stres, ktoreho som mala posledne 4 roky neurekom, alebo covidove padanie vlasov.... Ale v poslednych 6mes.aj extremne prepracovanie. Pricin je vela. Ale za seba mozem povedat, ze 10 rokov dozadu (cca) mi HAK jedina pomohla na zastavenie padania vlasov, do 3mes.prestali uplne padat. A po vysadeni vsetko v poriadku, aj plet aj vlasy-dlhodobk. Ak ma niekto hormonalny vykyv, inak ako hormonmi sa to liecit neda, a to aj napriek tomu, ze je to u niekoho spojene s inymi neziad.ucinkami. Kazda liecba moze mat aj neziaduce ucinky, treba vediet co je dolezitejsie pre zdravie a celkovu aj psych.pohodu cloveka. (Napr.babka brala silne neurolog.lieky o ktorych vsetci hovoria, aj lekari, ze je to zlo, ale vsetci zaroven vedeli, ze bez liekov ten zdravotny problem nezvladne, silne epi zachvaty). To len na margo toho, ze HAK je podla vacsiny zien svinstvo. Aj ked mozno je, ale je to urcite jedna z moznosti ako pomoct s hormonalnym padanim vlasov. Tych 6mesiacov uzivania je nic oproti tomu, ze niekolko rokov, mozno aj natrvalo to zene vlasy zastabilizuje. Tolko moj nazor.
ženy si užívaním antikoncepcie zbytočne škodia, chápem, že niekto má problémy a že doktori vedia prd, keď vás posielajú od čerta k diablu, aj mne po porode veľmi padali vlasy - nerobila som však nič, a upravilo sa to samo a padali mi ešte dva roky po porode. Antikoncepciou som to však neriešila, tušila som, že je to prechodný stav ktorý sa upraví, aj keď to trvalo tak dlho. Neviem, ako by som na tom bola, keby som si antikoncepciu dala predpísať - i s akné a i s vlasmi a keby som ju vysadila - to by som sa na seba už do zrkladla asi nemohla pozrieť...