Antikoncepcia a ochrana počas 7-dňovej pauzy

julia2002
25. máj 2023

Ahojte, užívam antikoncepciu a som celkom skeptická čo sa týka 7 dňovej pauzy. Tabletky užívam pravidelne na čas, akurát v nedeľu som ju užila o pol hodiny skôr. Včera som mala styk avšak keďže vyšiel deň pred pauzou tak som pre istotu použila pharmatex. Dievčatá, keď užívate antikoncepciu mávate styk aj počas pauzy a všetko je v poriadku?

ibrunova
25. máj 2023

Áno, si chránená aj počas 7 dňovej pauzy.

snehulak77
25. máj 2023

@julia2002 keď som užívala hak, tak som si z toho nerobila vôbec hlavu. Si chránená počas celého užívania (aj počas pauzy), nemusis sa obávať toho, že ich vtedy neberies a účinok je znížený. Znížený by bol iba ak by si tabletky nebrala správne, zabudla užiť, a pod situácie uvedené v návode. 🙂

julia2002
autor
25. máj 2023

@snehulak77 ďakujem 🙂. Ja si občas lámem hlavu, čo sa týka jedla, teda že čo môžem zjesť a čo nie.

ibrunova
25. máj 2023

@julia2002 a čo by si nemala jesť? Ja som brala hak 25 rokov s prestávkami, jedla som normálne.

julia2002
autor
25. máj 2023

@ibrunova čítala som pár diskusii a tam písali, že niektoré potraviny môžu znížiť účinnosť. Hlavne sóju som našla. Ja síce sóju nejem ale v niektorých produktoch sa môže objaviť. Písala som jednu diskusiu kde som na sóju pytala. A teda grep, Ľubovník bodkovaný a pod. Ale to píšu aj v pribalovom letáku čiže na toto si dávam pozor určite.

veronikaszabova
25. máj 2023

@julia2002 uzivala som roky rokuce HAK ( rozumej okolo 20 rokov) - jedla som vsetko, sexovali sme naplno aj behom pauzy.

ibrunova
25. máj 2023

@julia2002 bežná konzumácia je v poriadku, iba pri nadmernej konzumácii .. Toho sa vôbec nemusíš báť. Občasná konzumácia sójových výrobkov v primeranom množstve však nepoškodí, ani nezníži účinok hormonálnej antikoncepcie.

izabellik
25. máj 2023

prvykrat pocujem popravde, ze su nejake potraviny, ktore znizuju ucinnost antikoncepcie. to tvrdia inak aj o alkohole a nepoznam jedinu zenu, ktora by nepila pri jej uzivani 😀

snehulak77
25. máj 2023

@julia2002 úplne to vypust z hlavy 🙃

julia2002
autor
25. máj 2023

@ibrunova áno toto som sa tiež dočítala. Len napríklad ak zjem niečo čo môže obsahovať sóju alebo stopu sóje tak to nie je sójový výrobok? Nechcem zbytočne plašiť. Ale nech som chránená.
@veronikaszabova ja ju užívam krátko, preto ešte neviem čo môžem a čo nie 🙂

lauriik
25. máj 2023

@julia2002 ked zjes nieco co ma v sebe soju tak sa nic nestane. To neviem kolko by si tej soje musela zjest aby si nebola chranena. Ta antikoncepcia ta chrani cely cyklus. Mozes byt v klude, pokial nemas nejake zazivacie problemy, tak si chranena.

ibrunova
25. máj 2023

@julia2002 neplaš sa, zabudni na to.

julia2002
autor
25. máj 2023

@lauriik budem vedieť 🙂 ja som to predtým nevedela a trochu ma zmiatlo, že skoro všetky produkty môžu obsahovať sóju aj v keď zložení nie je napísaná.
@ibrunova teraz už budem vedieť že to je v poriadku

julia2002
autor
27. máj 2023

@veronikaszabova môžem sa ešte opýtať. Krvácanie počas pauzy dostávam zvyčajne na 3 deň pauzy avšak dnes som začala špiniť na hnedom už dnes večer. Je to normálne?

veronikaszabova
27. máj 2023

@julia2002 ano, je to normalne. Moze sa stat, ze behom pauzy menzes ani nedostanes

julia2002
autor
27. máj 2023

@veronikaszabova ďakujem, asi mi to hnedé špinenie už ostane stále. Keďže už druhý krát za sebou mám len hnedé špinenie, ktoré je také trocha silnejšie

julia2002
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
surikatajunior
30. máj 2023

Ahojte, len som sa chcela informovať, keďže v tomto neviem chodiť. Dr.mi predpísal hak, užívala som ju prvý mesiac a teraz je tá 7 dňová pauza. Ak prestanem hak užívať, nesadla mi, je mi z nej na zvracanie a mám nechuť do jedla, tak koľko ešte budem chránená? Môže sa stať, že keď ju už nebudem užívať, žeby som otehotnela? Je to síce krátka doba, no nijak inak sa nechránime, preto ma to zaujíma. Ďakujem

ibrunova
30. máj 2023

@surikatajunior po tej 7 dňovej pauze ak nezačneš brať, tak potom už nie si chránená.