Ahojte, užívam antikoncepciu a som celkom skeptická čo sa týka 7 dňovej pauzy. Tabletky užívam pravidelne na čas, akurát v nedeľu som ju užila o pol hodiny skôr. Včera som mala styk avšak keďže vyšiel deň pred pauzou tak som pre istotu použila pharmatex. Dievčatá, keď užívate antikoncepciu mávate styk aj počas pauzy a všetko je v poriadku?
@julia2002 keď som užívala hak, tak som si z toho nerobila vôbec hlavu. Si chránená počas celého užívania (aj počas pauzy), nemusis sa obávať toho, že ich vtedy neberies a účinok je znížený. Znížený by bol iba ak by si tabletky nebrala správne, zabudla užiť, a pod situácie uvedené v návode. 🙂
@snehulak77 ďakujem 🙂. Ja si občas lámem hlavu, čo sa týka jedla, teda že čo môžem zjesť a čo nie.
@ibrunova čítala som pár diskusii a tam písali, že niektoré potraviny môžu znížiť účinnosť. Hlavne sóju som našla. Ja síce sóju nejem ale v niektorých produktoch sa môže objaviť. Písala som jednu diskusiu kde som na sóju pytala. A teda grep, Ľubovník bodkovaný a pod. Ale to píšu aj v pribalovom letáku čiže na toto si dávam pozor určite.
@julia2002 uzivala som roky rokuce HAK ( rozumej okolo 20 rokov) - jedla som vsetko, sexovali sme naplno aj behom pauzy.
prvykrat pocujem popravde, ze su nejake potraviny, ktore znizuju ucinnost antikoncepcie. to tvrdia inak aj o alkohole a nepoznam jedinu zenu, ktora by nepila pri jej uzivani 😀
@julia2002 úplne to vypust z hlavy 🙃
@ibrunova áno toto som sa tiež dočítala. Len napríklad ak zjem niečo čo môže obsahovať sóju alebo stopu sóje tak to nie je sójový výrobok? Nechcem zbytočne plašiť. Ale nech som chránená.
@veronikaszabova ja ju užívam krátko, preto ešte neviem čo môžem a čo nie 🙂
@veronikaszabova môžem sa ešte opýtať. Krvácanie počas pauzy dostávam zvyčajne na 3 deň pauzy avšak dnes som začala špiniť na hnedom už dnes večer. Je to normálne?
@julia2002 ano, je to normalne. Moze sa stat, ze behom pauzy menzes ani nedostanes
@veronikaszabova ďakujem, asi mi to hnedé špinenie už ostane stále. Keďže už druhý krát za sebou mám len hnedé špinenie, ktoré je také trocha silnejšie
Ahojte, len som sa chcela informovať, keďže v tomto neviem chodiť. Dr.mi predpísal hak, užívala som ju prvý mesiac a teraz je tá 7 dňová pauza. Ak prestanem hak užívať, nesadla mi, je mi z nej na zvracanie a mám nechuť do jedla, tak koľko ešte budem chránená? Môže sa stať, že keď ju už nebudem užívať, žeby som otehotnela? Je to síce krátka doba, no nijak inak sa nechránime, preto ma to zaujíma. Ďakujem
@surikatajunior po tej 7 dňovej pauze ak nezačneš brať, tak potom už nie si chránená.
Áno, si chránená aj počas 7 dňovej pauzy.