Antikoncepcia Mirena - rady

majuska1308
2. sep 2013

Ahojte mamičky ma niekto vás antikoncepciu mirena odporúčate ju alebo račej odporúčate niečo iné hm? Ďakujem za rady :P

katfan
2. sep 2013

Ahoj,Mirenu odporúčam,mám ju už rok a pol,vedlajšie príznaky žiadne,menštr.taktiež skoro žiadna,je to bez starostí a je to rozhodne lacnejšie než klasická antik..A vraj znižuje riziko rakoviny krčka a prs.

ingmiriama
2. sep 2013

@katfan ahoj tak tiež nad ňou rozmýšľam ....a zavádzanie bolo bolestivé či ?? ja sa veľmi bojím

klincek
2. sep 2013

@majuska1308
@ingmiriama aj ja som spokojna, mam ju od aprila a neboli najmensie problemy, ani pri zavadzani (a to som rodila SC, kedy to vraj boli viac). iba ma to trosku zastipalo, asi na dve sekundy, to bola asi ta dezinfekcia krcka..inak super.
ms uz vobec nemam, a dokonca mi ustupuju aj priznaky predmenstruacneho syndromu (zla nalada, nervozita, podrazdenost).
co sa tyka ceny, vysla ma 158 € + 30 € zavedenie, ale nelutujem. a ak mi vydrzi tych 5 rokov, tak po rozpocitani na mesiace je to 3,13 €/mes, take lacne nie je nic ine🙂

majuska1308
autor
2. sep 2013

Tak to je super cena lebo čo som sa kukala na nete tak bolo okolo 300€ Ďakujem pekne 🙂

ingmiriama
2. sep 2013

@klincek super nevadí to že menzes nebudem mať...lebo vlastne po nejakom tých 5 r, by som chcela ďalšie bábo ...musím sa na to spýtať dr. lebo teraz som tehotná a potom by som si chcela dať pauzu na 5 rokov

katfan
2. sep 2013

niektoré ženy ale menzes majú aj po zavedení,záleží na tom,či majú moc silné krvácanie a pod.ja som predtým moc nekrvácala,preto mi menzes takmer úplne vymyzol,ale doktorka mi vravela,že mirena je dobrá tiež ak má žena problém so silnou a bolestivou menštruáciou,že sa to po zavedení velmi zmierni.upozornujem len,že to trvá asi tak pol roka až rok.a zavádzanie nebolí,len to trochu štípne a potom som mala asi minútu ako keby kontrakciu.a cele to trvalo asi 20 min.naviac mi doktorka povedala,že ak to prte mna bude bolestivé,tak mi zariadi anesteziu v nemocnici a tam mi to zavedú.ona najprv vyskúšala priechodnost nejakou rurkou alebo čím,a až potom,čo zistila že priechodnost je dobrá,tak to zaviedla.

klincek
2. sep 2013

@ingmiriama to by nemal byt problem..teliesko sa odporuca najskor pol roka po porode, a vybrat ho m ozes dat aj skor, takze si vies naplanovat pekne po 5 r. dalsie tehu.
inak ja som mala od porodu dost silnu ms, a napriek tomu mi po 3 mes. zmizla uplne. tak sa dost tesim🙂

sashabb
2. sep 2013

@majuska1308
@ingmiriama

kamoška ju ma a stale ma nejaky problem, hlavne MS ma 2x do mesiaca 🙄 + musi brať teraz na upravu nejake hormonálne lieky, ktorým sa chcela vyhnuť.
Osobne by som do toho nešla, stačí mi táto jej jedna skúsenosť.
Nedá sa žiaľ zaručiť komu sadne a komu nie. Je tu už viac diskusii na tuto temu a nazory su rôzne.

ingmiriama
2. sep 2013

@sashabb však hej sú tam + aj - pri všetko a každej to môže zabrať inak....to poznám ...každá sme iná

alka221
2. sep 2013

ja ju odporucam, mam ju rok a pol cca, nemam ziadne problemy..

majuska1308
autor
2. sep 2013

Ďakujem za rady 🙂

mrvaj
2. sep 2013

@majuska1308 Ahoj. Mňa zavedenie nebolelo, teda len veľmi mierne. Menštruácia bola vždy silnejšia. Čo ale u mňa bolo udivujúce, po 7-mich mesiacoch som otehotnela. Aj doky sa pri sone čudoval, že kade to prešlo, však je to dokonale vložené. Ale ja som taká výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo. V 7-mom mesiaci tt mi ju bez problémov a bez bolesti vytiahli a mám zdravého syna. Ale môj prípad je skôr výnimočný.

adamikovalucia
3. sep 2013

Ahojte, ja ju mám tiež od marca tohto roka, cena bola cca 180e, zavedenie vobec nebolelo, iba ma to trošku asi na 3sec. zaštípalo. To čo som na internete prečítala, tak som sa strašne bála, ale zavedenie prebehlo uplne v pohode. Menštruáciu mám slabú ale úplne slabú a dúfam, že ju časom nebudem mať vobec :D Asi tak po mesiaci a pol som mala strašné bolestivé akné na tváry, trvalo to asi tak 2-3 týždne. A teraz nič, pleť mám ako predtým a zdá sa mi, že mám trochu nafúknuté brucho :(
A asi tak raz do mesiaca tak na 3dni mám dosť silný výtok - neviem prečo.? Už som ho mala asi tri krát.
Takže ja určite odporúčam a dufam že mi vydrží celých 5 r. Držím palce.

pancake
12. sep 2015

ahojte, pridám aj sa svoj názor. mirenu som mala 4 roky...prvý rok som špinila, bolo mi zle, nemala som chuť na sex...ale vydržala som to kôli tomu, že bola ,,drahá,, teraz som priša z nemocnice a mala som cez mirenu mimomaternicové tehotenstvo...museli mi zobrať druhý vajíčkovod...takže už žiadne deti. ak náhodou niektorá váhate nad mirenou, tak za mna veľké NIE. keby som vedela následky čo všetko môžem od nej očakávať negatívne /to ma lekár samozrejme neupozornoval/, ib samé pozitíva ospevoval...nikdy v živote by som si ju už nedala. ja mám jednu výhodu, že už dve deti mám a viac nechcem. ale ak by som deti nemala...by to bolo strašné...dievčence..nikdy si nenechávajte radiť od druhých ak vás budú navádzať na niečo o čom nebudete vedieť všetky informácie na 100 percent...aj tie záporné. život ma zas niečo viac naučil. 😔

anezur1985
26. apr 2019

Ahojet má mirena sel má boli lava