Máte skúsenosti s vnútromaternicovým telieskom?

lauraa
23. júl 2008

Ma niekto skusenosti s telieskom nie hormonalnym ale skor by ma zaujmalo ci ma niekto z vas medene a prave som sa niekde docitala ze je aj medene kombinovane so zlatom.

lucinkaaa
24. júl 2008

ahojte aj mna by to zaujimalo, tak ak niekto mate, tak sa ozvite ake mate skusenosti.

michalina
24. júl 2008

ahojte, mala to moja mama, nie priamo ja, ale poviem vám čo viem. Mama mala 2 pôrody za sebou, teraz si ho po 10-tich rokoch dala úplne odstrániť a chodí po lekároch, lebo sa jej tam urobili cisty a iné výrastky. Takže chodí na odbery a kontroly, či sa jej nevytvára rakovina. Lekár jej povedal, že už sa tento spôsob ochrany neodporúča. Takže neviem či je to dobré. To je asi na vlastnom uvážení.

lucinkaaa
24. júl 2008

uz sa neodporuca??? mne to lekar prave doporucil po porode. ale ked mi vymenoval rizika a este k tomu su vacsie ked ma zena otocenu maternicu tak ako mam ja... no vobec sa mi to nepaci. ale zaujimave ze sa vyjadril ze sa neodporuca.

michalina
24. júl 2008

no neviem, ja by som si to asi nedala, ja mám síce zatial 1 dieťa, ešte jedno určite chceme, ale radšej budem brať po druhom tabletky a ked po rokoch užívania tabletok už nebudem môcť mať deti, ževraj po dlhodobom užívaní tabletiek nedozrievajú vajíčka, tak ma to už nejak moc trápiť nebude. No ved ja mám času ešte dosť.

lucinkaaa
24. júl 2008

no dobre a zatial to teda ako riesis? lebo ja tabletky nechcem a co som pozerala na internete tak z tych moznosti antikoncepcie pri mojom type maternice mi to vychadza na to teliesko, alebo tabletky prip. nejake hormony ako naplaste alebo tycinka pod kozu.

ale aj tak ma zaujimaju skusenosti tych co to maju.

michalina
24. júl 2008

môj malý má skoro 7 mesiacov a menzes mi nabehol hned po šestonedelí, takže ja som si od menzesu moc neoddýchla. Používame kondómy, aj ked to nie je ktovie čo ale sme si povedali, že keď druhé bábo príde skôr ako si to naplánujeme tak nič sa nedeje aj ked by to nebolo zrovna teraz vhodné, keďže začínam tretí ročník na vysokej. Takže to bereme ako prechodné riešenie, ale tie náplaste má kamoška čo ja viem 3 roky a nič nečakané sa u nich nestalo, len volakedy boli drahšie, neviem ako teraz, ale sú tiež spolahlivé.

lucinkaaa
24. júl 2008

dik michalina 🙂

emjee
24. júl 2008

myslim, ze to teliesko je dana, nie? https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...

lucinkaaa
24. júl 2008

super emjee dik 🙂

lauraa
autor
24. júl 2008

Naplaste ,injekcie,tabletky su stale len hormony a prave preto ma zaujimalo nieco co teda hormony neobsahuje.Medena spirala,vnutromaternicovy system.....Asi bude naj poslat manzela k doktorovi.

emjee
24. júl 2008

Medená špirála

Špirála je zložená z umelohmotného základu pokrytého medenou vrstvou a do maternice ju vkladá lekár. Tam vylučuje nepatrné množstvo medi, ktoré spomaľuje spermie a zabraňuje uhniezdeniu vajíčka. K možným vedľajším účinkom patrí zvýšené menštruačné krvácanie a vyšší výskyt zápalov a uzatvorení vajíčkovodov. Medená špirála nie je vhodné pre mladé dievčatá, bezdetné ženy alebo ženy s poruchami menštruačného cyklu, s nepravidelne tvarovanou maternicou, s poruchami krvného zrážania alebo s alergiou na meď. Špirálu je potrebné vymeniť každých tri až päť rokov.

tot z referatu o antikoncepcii na http://referaty.hladas.sk/referat_tlac.php?cat=...

emjee
24. júl 2008

z toho isteho zdroja:

Vnútromaternicový systém

Vnútromaternicový systém je teliesko vylučujúce gestagén, ktoré sa vkladá do maternice počas menštruácie. Je účinné počas piatich rokov a trvalo uvoľňuje malé množstvá gestagénu, ktorý zahusťuje hlien v krčku maternice. Týmto zabraňuje prechodu spermií do maternice. Okrem toho je rast výstelky maternice (endometria) znížený natoľko, že vajíčko by sa ani v prípade oplodnenia nezahniezdilo. Vnútromaternicový systém je veľmi účinná a pohodlná forma antikoncepcie. Účinkuje hneď po vložení do maternice. Počas prvých mesiacov po zavedení sa môže u ženy vyskytnúť nepravidelné krvácanie, niekedy môže teliesko vypadnúť, ale môže sa vyskytnúť aj zápal vnútromaternicového genitálu. Tento systém nie je vhodný pre ženy, ktoré majú nepravidelne tvarovanú maternicu.

emjee
24. júl 2008

na tejto stranke je od slova do slova to iste napisane http://www.antikoncepcia.com/?idpg=49
http://www.antikoncepcia.com/?idpg=50

lauraa
autor
25. júl 2008

Dik emjee,ja som to tiez citala a prave preto ma zaujimalo ake ma kto skusenosti.

bardott
25. júl 2008

Ahoj Lauraa. Tejto téme tu už je venovovaná značná pozornosť . Klikni na tému "antikoncepcia Mirena". Tam sa dočítaš všeliaké skúsenosti: kladné aj záporné. Papa

lucinkaaa
25. júl 2008

hmm bardott tak podla toho co som pochopila ta Mirena je na 5 rokov a Dana sa dava na 3 roky. Teda po prvom dietati, ked sa este planuje dalsie,len nie hned, tak sa Mirena nedava. Aspon tak som si to pospajala s tym, ci mi hovoril gynekolog a co som sa v tej teme docitala. Teda nepresla som ju celu len prvu stranu 😕

bardott
25. júl 2008

No lucinkaa. Ja som mala zavedenú Mirenu 5 rokov a práve tento mesiac mi ju vybrali. Mám jedno dieťa a plánujeme
ďalšie. Nemal by to byť problém,tak uvidím. Bola som veľmi spokojná. Po finančnej stránke je Mirena bez konkurencie. Závidí od teba ako sa rozhodneš. Škoda, že nemám čas sa s tebou teraz baviť ale ak chceš tak sa ozvi v pondelok do témy " kočky z Mireny". Sme tam len 2 skálné a môžeme rozobrať aj túto tému. papa

sasenka
25. júl 2008

ja som sa pýtala svojho Dr. čo by mi odporúčal, a on jednoznačne je za IUS (Mirenu) lebo vraj pri Dane su častejšie negatívne účinky typuu - zápaly, výtoky, velmi silné krvácanie (to by mi teda vadilo) a tiež sa stáva, že žena otehotnie mimomaternicovo. Dokonca mame v rodine prípad, že s Danou sa tete narodil ešte syn, ja ATK bez hormónov teda moc neverím 😉
No tak mam Mirenu, už 3. mesiac, nemám bolesti, trocha sa objavuje výtok, špinenie, menzes zatial pravidelný, ale Dr. "slubil" že by sa mal po čase vytratiť, alebo zoslabnúť 😀 Mam to len krátko, ale zatial som maxi-spokojná.

lucinkaaa
25. júl 2008

no dobre ale opat ostava rovnaky "problem": Dana je na 3 roky a Mirena na 5...

Dat si Mirenu znamena byt si ista ze chcem antikoncepciu na 5 rokov + nejaky ten rocik na "precistenie". Ale to uz budem vo veku, kedy moze byt na dalsie babo uz neskoro. Takze aj kvoli tomu ma zaujima nieco na kratsiu dobu. A to neexistuje alternativa k tej Dane?

sasenka
25. júl 2008

No Mirena sa da vybrať kedy ty chceš a otehotnieť sa da prakticky hned (no moj DR. odporučil počkať obligátne 3 cykly, ako po HAK) Finančne sa oplatí proti tabletkám už ked ju maš také 3 roky.
Dana je tiež na 3-5 rokov a tieť sa samozrejme da vybrať aj skor.

Z finančného hladiska je Dana výhodnejšia, so zavedním sa da vojsť do 2000,- to je Mirena 3x drahšia (ja som platila nejakých 5000 + zavedenie 1000 - ale v tom su aj všetky potrebné vyšetrenia, zavedenie, sledovanie počas 5 rokov, aj vybratie po 5 rokoch).
Ja tiež zvažujem mať ešte dieťa (teraz mam 32 rokov), preto som sa hned informovala, ako to je keby som chcela ešte dieťatko. Dr. mi povedal, že práve ak chcem dieťa, je lepšia Mirena, lebo "šetrí" vajíčka, a kedže zdržzje výstelku maternice nízku, bráni aj vzniku myomov a pod. problémov.

petka_s
4. apr 2009

ahojte,potrebovala by so poradit,mam toto spominane teliesko,
no vcera mi priatel povedal,ze citi prstami nejaky drotik??
myslite ze to to teliesko vypadava??
respektive vypadlo?
je sobota a do pondelka daleko,a bojim sa ze co sa mohlo stat..
mate nejaku skusenost s tymto??

kuko7
4. apr 2009

Ahojky aj ja mam vnutromaternicove teliesko a som s nim nad mieru spokojna....nic ma neboli, nemam ani slinejsie kramy a ani nic necitim....po porode mi to naozaj pomohlo, lebo tabletky nemozem brat, kondom nehrozi a je to totalne v pohode...ani neviem ze ho mam 😀

petka: je to niekedy normalne, niektory chlapy citia tie koncove drotiky....ak to bude pretrvavat aj pri sexe, tak chod k lekarke, nech ti skontroluje ulozenie telieska....ale neboj, to len tak nevypadne, iba ak by ti to zle vlozila lekarka....pre tvoj vnutorny pokoj chod v pondelok k lekarovi....a neboj nic sa nestane 😵

petka_s
4. apr 2009

vies,ale ked to citil prstami??no jasne davala mi to doktorka,ale aj tak mam nejake obavi,
pri nasadzovani mi povedala ze som jej to vyplula-a to sa jej este nestalo,tak dufam ze niesom nejaky specialny pripad 😀
aj mne je to zatial pohodlne len v po radsej zbehnem to overit,ze preco to citil...
dakujem 🙂

bibula
4. apr 2009

😀 ja poznam vela chodiacich vnutromaternicovych teliesok....no to je o inom 😀

felixko
6. apr 2009

lauraa a neuvažovala si o Pharmatexe, nájdi si tu na koníku je o tom diskusia, tiež si prejdi na ich intern.stránku, spoľahlivosť je 2najvyššia po horm.antikoncepcii, až 99,3%, veľa sa o tom nehovorí, pretože ochrana nie je len na tebe, ale musíš upozorniť aj partnera, aby sa vyvaroval nejakým veciam, veď si to prečítaj. No podľa mňa lepšie, ako tlačiť do seba umelé hormóny. Ja som tiež uvažovala na HAK alebo Mirenou, ale sestra ma odhovorila, mali prednášku na tému vedľajšie účinky HAK, poviem ti, mala som dosť, moje zdravie mi je prvoradé, preto o tom humuse nechcem ani počuť. Prvoradé sú zisky výrobcov, vlastne všetko je napísané v príbalovom letáku každej antikoncepcie, v každom prípade je to na tebe. čo sa týka toho vnútromatern.telieska, ak ešte plánuješ dieťa ja by som sa toho radšej vyvarovala a ako tu píšu baby, vraj dosť často zostúpi dolu a potom dochádza k tomu neželanému...

xrktbx
15. nov 2009

Ahoj, ja som mala medene teliesko vyse troch rokov, uz som aj uvazovala aj o mirene ale moja gynekologicka mi povedala, ze medene teliesko mozem mat 5 rokov. Bola som s nim velmi spokojna az pokym mi nevypadlo a to som zistila az ked som bola opat tehotna. Takze moc neodporucam.
Teraz by som chcela mirenu, ale co ked mi aj ta vypdne...? fakt neviem a peniaze budu fuc a moze teliesko odist aj po mesiaci. Moja nova gynekologicka mi povedala, ze jej sa este nestalo aby pacientke vypadlo teliesko, ze to moje muselo byt zle zavedene a to je mozne, lebo gynekologicka co mi ho zavadzala povedala, ze to robi poprvtkrat 🙄

bubinko83
28. nov 2009

baby a to je to vnutromaternicove teliesko take drahe? To nieje na vyber? A tie čo to už maju sa chcem spytat boli to pri zavadzani?dik

susa_19
6. feb 2010

Ahojte.Tak ja som mala Danu a bola som s nou velmi spokojna 😉 .Presne ako presiel 5 rok tak mi vypadla niekde nizsie a nechcene som otehotnela.Rozmyslala som nad vsetkymi moznostami antik.ale ziadna ina mi ani nepripada do uvahy.Tabletky sa musia brat presne na sekundu bo nemaju taky ucinok ako by mali mat,naplast to neviem s tym som sa este ani nestretla ze by niekto to chvalil alebo co ale neviem si predstavit s tym chodit cez leto po vonku.No a ta Dana celkom mi tak sadla a aj ked som sa opytala mojej doktorky tak mi povedala ze je to naj co moze byt.A ja som ju kupila za 900sk a za zavedenie som dala 100sk ale pred 5 rokmi.Teraz neviem co stoji Dana ale za zavedenie pytaju vyse 200sk.

hhoney11
25. mar 2010

ahojte....no ja som mala Danu uz asi 3roky,,zavedenie bolelo asi ako ked mam dostat menzes..potom to bolelo asi tak 3hodky....a potom .....parada.......krvacanie žiadne,,,nič,,,menzes pravidelny akurat trošku silnejši ale potom sa to upravilo...nemala som vobec žiadne problemy..takže myslim ze každe telo to znáša inak..no až do teraz ...bola som na prehliadke,dana je posunuta a to o dost...doktor mi povedal ze treba byt opatrna...no super,,tak si to dam asi vybrat,ale čo tu čitam o tej bolesti a ist na to do nemocnice ked to nepojde.. ☹ 😢 😨 .a cytologicke som mala uplne že na hranici,,zatial ok ale na hranici,tak v maji zas...dufam ze to bude fajn a po vybrati dany nebudu žiadne problemy...tabletky mi robili problemy ,aká dalšia cenovo pristupna je antika ktora nejde cez žaludok.....neviem čo budem robit...diky..viete ved ani normalne tabletky nesadnu každemu...tak ako dana...a myslim že dana je tak na 5rokov,treba chodit na kontroly či nie je posunuta,ked nie je,je to fajn a bez problemov...no a cudzie teleso si nechat v tele 10-14rokov tak to je asi pekna kravina...