Riešenie problémov s otehotnením bez reprodukčného centra

cicos
11. apr 2017

Chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosť s riešením problémov s otehotnením bez reprodukčného centra. Každý gynekológ ma zatiaľ pri záujme o riešenie tejto veci poslal do niektorej z reprodukčných kliník. Pritom hormonálny profil a úprava cyklu liekmi je v právomoci bežného gynekológa. Nemám veľmi k centrám dôveru a nevyhovuje mi to ani z etického hľadiska. Má niekto skúsenosť s nejakým alternatívnym riešením? (Gynekológovia, ktorí sú ochotní sa týmto problémom zaoberať, a pod.?) Ďakujem!

lilyianka
11. apr 2017

@cicos tak treba vediet pricinu preco sa nedari otehotniet...mozno bude vediet pomoct gynekolog a mozno uz bude treba centrum....ale ak ti to robi problem z etickeho hladiska...par bab tu pisalo tiez,ze kvoli viere to nechcu riesit cez centrum...ale to je uz na tvojom vedomi a svedomi a rozhodnuti s muzom

sono2
11. apr 2017

Poviem ti narovinu. Gynekológ nema na to čas. A veľakrát ani skúsenosti. Ako ti upraví cyklus liekmi? Dá ti clostil na ovu, ak nemáš, na druhú polovicu cyklu progesteron, bude skúšať mesiac, dva, tri koniec. Viac ti pomôcť nedokáže. Problém môže byť úplne inde. Centra sú na zistenie problému. Riešia komplexné nemusíš ísť hned na ivf. Áno gyn ti môže zobrať krv, sledovať ovu, planovat styk poslať ťa na laparoskopiou. Koniec.

jeennyv
11. apr 2017

@cicos rodinna znama dnes ma cez 50r cize snazila sa o dieta v dobe, kde sa o repro centrach snivalo a robili sa jednoduche vysetrenia iba..kde vsetky tie ultrazvuky a testy..Ma za sebou cca 9 nevydarenych tehu, potraty v rannom stadiu, mrtve deticky atd..podarilo sa jej nakoniec jedno babo aj to asi s druhym ci tretim manzelom..nechcem strasit, ale ako bolo povedane, lekar gyno na x tisic vysetreni a vseliakych inych genetickych pristupov nema cas ani priestor a ani na to speci vzdelanie..plus nemusis si ani s muzom sediet v pocati ako sa vravi...cize chces etiku ci dieta...

marllik
11. apr 2017

https://www.alphamedical.sk/casopis-invitro/pod...
o tejto ambulancii viem, ze spolupracuju s gynekologom vyskolenym v NaPro technology
http://www.feminatal.sk/feminatal-dubravka/uvod...
no nemam s tym osobnu skusenost, len posuvam info

margarita
11. apr 2017

@cicos
ano, je zopar takych gynekologov, ktori dokazu aj viac nez len predpisovat antikoncepciu a potom sledovat sonom uspesne beproblemove nerizikove tehotenstvo rutinnymi postupmi.

repro centra urobia par zakladnych vysetreni, a casto nieco najdu, lebo ved vzdy sa nieco najde, na zaklade coho Ti odporucia IVF alebo skratka najvhodnejsi postup.

skutocne malokto dnes patra po pricinach komplexne a individualne,
a nebyt toho, ze som sama 3x spontanne potratila a potom 4x spontanne porodila, myslela by som si, co niektore pisatelky vyssie.

dnes si ale myslim,ze takeho najdes, skus cez diskusie aj tu, podla toho odkial si, najdi odporucanie na dobreho lekara.\
lebo mna ten moj napr. poslal aj na hematologiu, endokrinologiu aj na genetiku aj na reprodukcnu imunologiu do Prahy, a stalo ho to len trochu uvazovania nad mojim specifickym stavom a anamnezou
plus teda zakazdym jeden "blby" vymenny listok k specialistovi.

drzim palce.

cicos
autor
11. apr 2017

@marllik Ďakujem za tip. Skúsim sa tam opýtať.
@margarita To si mala šťastie na lekára. Škoda, že nie je viac takých.

@lilyianka
@sono2
@jeennyv Vďaka za reakcie.

margarita
11. apr 2017

@cicos
ano, ale dvaja pred nim boli dost o nicom,
prva "liecila" moje odpadavanie prvy den menzesu kvapkami proti bolesti, druhy mi po dvoch potratoch za 2 roky povedal, ze "nevadi, ste mlada, to sa stava..."
a to ma donutilo byt narocnejsia aj na vyber gynekologa 😉

lebo ani ku kadernicke nejdes len tak z ulice, ze ved je najblizsie a staci vediet vodu pustit a sampon splachnut a noznickami strihat, nie? 🙂

sono2
12. apr 2017

@margarita mam kamarátku ktorej v centre urobili všetky vyšetrenia otehu následne spontánne. Nikto jej žiadne ivf neodporúčal. Takže o tomto som hovorila.

barbor_ka
12. apr 2017

@margarita a môžem sa opýtať aká bola príčina potratov? tiež s tým bojujem :/

esther03
12. apr 2017

@cicos ak ti lekar nespravi hormonalny profil, upravu cyklu, folikulometriu... tak ho okamzite vymen, toto je v jeho kompetencii rovnako ako poslanie pacientky na hematologicke vysetrenie (suvisi s potratmi a problemom otehotniet), imunologicke ci na prefuky....Spermiogram manzela spravi aj urolog, ale tu by som sla do centra (len na spg), lebo ho vedia spravit presnejsie (z dovodu vybavenia) ako urolog. Centra asistovanej repordukcie ako z nazvu vyplyva neriesia neplodnost (to ma riesit dobry gynekolog), ale zameriavaju sa na IVF, IUI a podb. Apropo do prolife amb. by som tiez nesla, je to casto podobny biznis... A k linku co sem dala marrlik len taka poznamka 1. spravia rovnake vysetrenia ko bezny gynekolog nakolko uvadzaju, ze vsetko maju hradene zo ZP + platis konzultacie co u svojo dr. zjavne nemusis. 2. Nie vsetko sa da vyriesit vyliecenim npr. muz, ktory v detstve prekonal mumps a ma problem so spermatogenezou alebo geneticky podmienena tvorba spermii a ine.

lienka737
12. apr 2017

MuDr. Wallenfels v Žiline.

minnie2013
12. apr 2017

@barbor_ka ja som potratila 3x a nakoniec to bola hematologia. Ale syndrom lepivych dosticiek. To vysetruju len v MT a BA.

kika2810
12. apr 2017

@margarita Prosim viete mi napisat meno gynekologa? Resp. Odkial je? DAKUJEM 🙂

margarita
12. apr 2017

@barbor_ka
hematologia,mam trombofiliu plus este aj autoimunitne ochorenie stitnej zlazy, takze s liekmi na toto vsetko som sice s napatim a spinenim cely prvy trimester donosila 4 zdrave stastne deti.

ksulka
13. apr 2017

@margarita s tou stitkou ti to zistili na endokrino a az "vdaka" tym neuspesnym pokusom?

methexis
13. apr 2017

@cicos no ja som to najprv rok riesila len s gynekologom, az ked sa nedarilo, tak na poslal do centra.

margarita
13. apr 2017

@ksulka
ano, hormonalny profil, co mi robil gyndas po druhom potrate bol v norme, ale po tom tretom usudil, ze tam moze nieco byt, kedze medzitym som mala prve uspesne tehotenstvo, mozno aj tie hormony tehu a nasledne dojcenie mi to spustili,
pri vsetkych dalsich som mala uz aj lieky na stitku, a aj tak som prelezala cely prvy trim. vzdy pre hroziaci potrat.

alfaaomega
10. júl 2017

Ahoj. Ja mam podobnu skusenost. Tak som si zacala vsetko riesit sama. Isla som na endokrinologiu a na reprodukcnu imunologiu do Nitry. Teraz som zacala chodit aj do ziliny k wallenfellsovi. Musim povedat ze prvy doktor, ktory mi sleduje hormony a nasadil aj lieky.

tana85
10. júl 2017

niekto povie, ze tieto fora su slepacince, ale vdaka tomu, co som tu precitala som sama poziadala svojho gyne o listok k hematologicke a na reprodukcnu imunologiu do Nitry. v centre maju andrologov, ktorych je mimo centier ako safranu. androlog posudzuje kvalitu spermii (fragmentacia dna, pohyblivost, morfologia), co je velmi dolezite. diagnosticku laparoskopiu alebo prefuk vajcovodov ti bud urobi tvoj gyne alebo ta posle do nemocnice...centra by som nezatracovala, su take ktore skutocne hladaju priciny nrplodnosti a take, ktore hned len ivf. ono nie nadarmo vznikol novy smer mediciny, ktory sa venuje liecbe neplodnosti, je okolo toho vela info a bezny gyne nema vzdy kapacitu vediet o tom vsetko.

lily1983
Odpoveď bola odstránená
Zobraz