Ako dlho trva priprava na IVF?

evinkakub
26. dec 2018

Kocky som po 3 neúspešných IUI. Rozhodli sme sa pre IVF. Ako dlho trvá priprava na zákrok? , teda, je to vsetko tak isto ako pri IUI? Príde menstruacia, a môžme ist na to, alebo je tam nejaka dlhsia predpriprava liekmi, injekciami, hormonmi a podobne? Neviem co macaka a ako si pýtať v práci voľno... dakujem

janulka257
27. dec 2018

Ahoj, ja som absolvovala IVF. Mala som dlhý stimulacny protokol. Pichala som si injekcie na stimuláciu vaječníkov, aby dozrelo čo najviac vajíčok. Odber vajíčok sa robí v celkovej anestézii. Pred celým týmto je vhodné absolvovať genetické vyšetrenie, reprodukčnú imunológiu a hematologiu - to ti málokto povie.. nám prvý transfer nevyšiel a potom na imunológii aj genetike sa zistili problémy, ktoré sa včas podchytili a KET už vyšiel 🙂 Ak ťa niečo zaujíma, kľudne sa pytaj, keď budem vedieť, rada poradím.

evinkakub
autor
27. dec 2018

@janulka257 ahoj, dakujem za odpoveď... ja čakám na vysledky z genetiky, majú byt v polovici januara, z imunologie uz mam, tam je všetko v poriadku.
Je pravda ze schvalovanie poisťovňou trvá ďalší mesiac??? Mám pocit ze to všetko trvá príšerne dlho... menstruacia mi ma začať 17.1. Kedy myslis ze by som najskor nohla ist na zakrok? Dakujem pekne za odpoveď

janulka257
27. dec 2018

@evinkakub tak to zhruba trvá s poisťovňou... ťažko povedať, kedy by ti vyšiel zákrok. Záleží od toho, aký protokol zvolia, ako budú tvoje vaječníky reagovať.. ja si to už tak moc nepamätám, ale možno to celé trvalo aj mesiac.. najprv injekcie som brala na vyblokovanie mojej hormonálnej osy, potom sa čakalo na menštruáciu. Potom sa pridali ďalšie 2 druhy injekcií, a rast vajíčok sa kontroloval na sone a hormonálne hladiny v krvi. Potom pred odberom vajíčok sa pichal jednorazovo hormón hCG na dozretie vajíčok, a nasledujúci deň bol ich odber. Vajíčka sa ešte cca deň kultivujú, aby sa zistilo, ktoré sú vhodné na oplodnenie. Ak ti môžem odporučiť, to čo sa podľa mňa oplatí z výkonov, ktoré nehradí poisťovňa, je predĺžená kultivacia embryí - vkladajú sa 5 dňové.

zoja82
27. dec 2018

@evinkakub ahoj, aj my sme na tom rovnako, 3neuspesne iui a este aj menzes mam mat v tom istom termine ako ty 🙂. Planujete hned v januari zacat s ivf? Na tu imunologiu a hematologiu si sa vypytala sama alebo to poslali?

zoja82
27. dec 2018

@janulka257 ahoj, prosim ta na tu genetiku, imunologiu a hematologiu ta poslal vseobecny lekar? Treba vymenny listok?

janulka257
27. dec 2018

@zoja82 ja som výmenný lístok potrebovala. Poslal ma gynekológ

deni73
27. dec 2018

Musí ti schváliť zákrok poisťovňa, potom idú vyšetrenia z cyklu, tretí deň a ďalšie dni. Tieto ukážu, aké hormóny potrebuješ, a aký protokol budeš mať. Krátky protokol trvá cca. 2 týždne, dlhý protokol asi mesiac s vkladom. Voľno nemusíš brať, injekcie si picháš sama, po vklade môžeš ísť do roboty, podľa charakteru práce.

evinkakub
autor
28. dec 2018

@zoja82 ahoj Zoja, ja som sa vypytala po dvoch IUI sama, ale kym prisli vysledky, skusili sme este tretie, pretoze mi doktorka povedala, ze IVF mi aj tak nepreplati poistovna, kym neabsolvujem aspon 3x IUI. Tak som na to tretie sla aj bez vysledkov.
A ano, chceme začať hned v januari s IVF, 14.1. Mam konzultaciu, tak uvidim ako to všetko rychlo pojde...
A vy máte aký problém ze sa vam nedarí?

evinkakub
autor
28. dec 2018

@janulka257 dakujem pekne😊

evinkakub
autor
28. dec 2018

@deni73 ďakujem Deni

deni73
28. dec 2018

@evinkakub Do 39. veku ti prepláca poisťovňa, ale aj tak počítaj s vyššou sumou na jedno ivf, od 500 do 1000 €....

zoja82
28. dec 2018

@evinkakub u nas je len to, ze mam jeden nepriechodny vajcovod, ale ovulujem aj z druhej strany a napriek tomu nic. Tiez sme boli na konzultacii na ivf uz po druhom iui ale povedali to iste ako vam a teda isli sme do tretieho. Tera si teda dame porobit tieto vysetrenia, aby si maximalizovali sance na ivf a preliecili, ak nieco treba. Drzim ti palce a budem citat ako to zvladas a verit ze sa podari, lebo uz sa musi.

evinkakub
autor
30. dec 2018

@zoja82 držím palce aj ja tebe, ako hovoríš, už sa musi👍👍👍

janulka257
30. dec 2018

@zoja82
@evinkakub žienky držím vám palce ❤️ my sme síce IUI neabsolvovali, nám hneď doporucili IVF.. prvé nám nevyšlo, potom sme si porobili vyšetrenia a zistili mi ďalšie veci. A na ďalší krát to už vyšlo 😍 netreba strácať vieru a nádej ❤️

lottul
3. jan 2019

Ahojte, zostali mi po novembrovej stimulacii 2 injekcie Meriofert 75 (posuniem po 3 eura/kus) a 2 injekcie Meriofert 150 (posuniem po 7 eur/kus).

zoja82
14. jan 2019

@evinkakub ahoj, ako ste dopadli na konzultacii?

slniecko1975
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zdenkahu
16. jan 2021

Ahojte. Mám kúpené lieky, ktoré sú potrebné pre ženu ako príprava na IVF v hodnote 260eur. Keďže sa nám podarilo otehotnieť prirodzene, už ich nepotrebujem. Nepoznáte niekoho, komu by pomohli?? Je veľká škoda ich zahodiť, nevyužiť. Dala by som ich za symbolickú cenu.

zdenkahu
16. jan 2021

Ahoj. My sme pred pár mesiacmi začali, boli sme na vyšetreniach a potom som si mala začať pichať injekcie hneď ako mi začne menzes. Keďže sa nam medzitým zázrakom podarilo otehotnieť, lieky v hodnote 260 eur mam doma v chladničke. Ak by si ich potrebovala, rada ich dám za symbolickú cenu. Držím palce

renatka098
16. mar 2021

@zdenkahu ahoj môžem sa opýtať o aké lieky ide??

zdenkahu
18. apr 2021

@renatka098 Ahoj. Prepáč, dlhšie som tu nebola... Doma mám ešte pergoveris- to sú injekcne perá s hormonálnou liečbou na tvorbu folikulov- vajíčok pred odberom. Ak sa chystáte na IVF, určite ti ich predpíšu... Každé balenie stojí cez poisťovňu asi 60 eur, ja ti dám 3 zadarmo ak budeš potrebovať. Držím palce

renatka098
18. apr 2021

@zdenkahu ahoj ďakujem za tvoju odpoveď. No mne idú predpísať gonal neviem ci to je to iste

zdenkahu
19. apr 2021

@renatka098 ok. Tak sa držte, nech Vám to vyjde 😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre