Asthenozoospermia - nízka pohyblivosť

lia1234
26. jan 2016

Ahojte,

uz rok sa snažíme o babetko, no neuspesne. Najprv som ja navštívila svoju gynekologicku s tymto problemom. Gynekologicka mi spravila sono aj odber krvi na funkcost vajecnikov. Obe výsledky boli v poriadku. Mens. mam pravidelmu a nikdy mi ani nevynechala.

Na odporucanie mojej gynekologicky sme navstivili CAR, kde sme si spravili spermiogram. Vysledok však nebol pozitivny ->asthenozoospermia = nízka pohyblivosť spermii. S tymto vysledkom som opat navštívila moju lekarku, kde mi oznámila ze u mna je vsetko OK, ale na moju ziadost mi pre istotu este spravi hormonalny rozbor krvi (este sa na to len chystam). U manžela sa bude spermiogram opakovat cca o mesiac (snad bude lepsi vysledok). V CAR mu dali užívat nejaky prasok na F (sorry nazov neviem).

Moja otázka vediet k tomu, co vlastne bude nasledovat... Gynekologicka mi povedala, aby sme uz necakali, kde u manžela budu opat zle výsledky a rovno aby sme isli na IUI. Ma niekto z Vas podobne skusenosti? Mame este sancu na normalne/prirodzene otehotnenie (možno blba otázka..stat sa moze vsetko)?

Dakujem za kazdu jednu odpoved 🙂

bubbble
26. jan 2016

ahoj, odporucam skusit (kludne obidvaja) uzivat prasok MACA (Lepidium meyeni, peruansky zensen). Osobnu skusenost sice nemam -v tom zmysle ze zatial som otehotniet neskusala, ale venujem sa bylinkam atd a zrovna na tuto diagnozu je to velmi dobre a urcite to neuskodi. Myslim ze je tu na konikovi o tom aj skupina, skus pozriet 🙂 drzim palce 🙂

lia1234
autor
26. jan 2016

@bubbble Dakujem za radu. Ja som Macu aj zacala brat + kys. listovu + kvapky Femi. Ale potom som macu prestala brat..nechcela som velmi miesat. Vtedy som este nevedela, aky mame problém. Teraz uz kde vieme, tak to podsuvam manzelovi, ale on to nechce brat. Niekde sa docital, ze to je pre zeny 😖 skusim mu to dnes este raz vysvěetlit 🙂