ISCARE Bratislava - skúsenosti s lekármi.

mayka
20. sep 2006

Ahojte,
rada by som sa dozvedela o skusenostiach s CAR ISCARE v Bratislave. Vzhladom, ze sa mi nedari otehotniet uz 3 roky ma lekar chce poslat do tohto centra na umele oplodnenie.
Prosim o info o lekeroch a celkovom dojme v tomto centre. Myslim, ze to pomoze nielen mne ale aj ostatnym. Vdaka

sikulka
20. sep 2006

ahoj mayka 🙂
ja tam chodim 😉

mayka
autor
20. sep 2006

Ahoj sikulka,
uz dlho? A ku komu?

mayka
autor
20. sep 2006

Ja chodim k Maršikovi do Prosanusu a on ma tam nahovara ist uz pekne dlho. Stale sa tomu nejako branim. 😒

lia
20. sep 2006

preco sa tomu branis mayka??
ved tam ti mozu len pomoct.

sikulka
20. sep 2006

mayka my sme sa v I. zaregistrovali pred 3 rokmi,ale az teraz zaciname... 😉
a nebran sa navsteve v I.centre,zacni skor,vsetko Ti potom bude zbytocne pripadat dlho.
lia, Ty mas s I. tiez nejake skusenosti? 😎 😉

lia
20. sep 2006

nie,ale kamaratka tam bola a na prvy pokus sa im to podarilo 🙂

mayka
autor
20. sep 2006

Ja viem ale vnutorne som na to zrejme neni pripravena. Stale dufam ze pomozu lieky. Uz som bola aj na laparoskopii kvoli PCO a neprav. menzesu a anovulacii. ☹
Vobec mi ta laparoskopia nepomohla. Tak teraz ideme znovu stimulvat vajecnikmi hormonmi a ak to nevyjde 2 cykly za sebou tak pojdeme na inseminaciu do ISCARE a ak ani to nie tak potom na umele.
Stale si to nechavam ako tu poslednu moznost. Mam 2 kamaratky ktorym to sni po dvoch IUI nevyslo a nechali tam hrozne peniaze. Tak asi som trosku skepticka. Ale qaj tak viem ze ma to zrejme neminie, preto chcem poznat skusenosti dievcat ktore tam chodili.
Sakra dnes som nejak negativne naladena. 🙄

sikulka
20. sep 2006

lia myslis harry? 🙂 ona myslim bola v teme UO,ze? 😵

mayka
autor
20. sep 2006

Sikulka - No ja som tam tiez zaregistrovana vyse roka a boli sme tam na hormonalnom profile a manzel na spermiograme ktory dopadol dobre. Evidentne je problem vo mne. Tiez ste tak dlho vahali? Co si uz vsetko podstupila a aky mas problem?

Lia - vzdy ma potesi ked sa dozviem ze sa to niekomu podarilo. Je to uzasne. 😉

lia
20. sep 2006

kamoska sa vola "harry",tak skus jej napisat,urcite ti vsetko vysvetli 😉

mayka
autor
20. sep 2006

Inak ani som nevedela ze tato stranka existuje. Je to super. DOteraz som chodila len na Edusan.

lia
20. sep 2006

sikulka-presne 😉

sikulka
20. sep 2006

No vidis mayka, mne ten hormon. profil ani nerobili,ale ja by som mala byt v pohode.Drahy je na tom v nasom pripade so sperm. blbo.My sme zvazili ze teraz je ten spravny cas na baby,takze preto az teraz sme sa odhodlali k zakroku.
Aky Ti robili ten horm. profil a ake hormony boli v zlych hodnotach,ak sa smiem spytat?
Mayka a ci je vinnik jeden alebo druhy,to sa neda naozaj relevantne povedat.Oznacenie na jedneho ci 2. ze je na vine,nema v tomto pripade vyznam,po babu tuzite obaja intenzivne,a prave ta tuzba vo vas vyvolala to odhodlanie skusit aj takuto moznost ,ktora sa naskyta ako nahrada toho co priroda nezabezpecila do detailov a preto jej treba troska pomoct.
Vam odporucili IVF or inseminaciu?Toje otazok-fuj som sa zapotila. 😀 😉

mayka
autor
20. sep 2006

Zrejme nemali dovod ked ti ten HP nerobili. A robili mi ho pred vyse rokom a tusim bol v pohode. Len si to uz akosi nepametam 😅
Mam PCOS a nedozrievaju mi kvoli tomu folikuly vo vajecnikoch. Ked mi aj stimulovali vajecniky clomhexalom tak mi nedorastli do potrebnej velkosti. V marci som presla laparoskopiou kde mi trosku tie cysticky zredukovali ale zrejme uz znovu dorastli pretoze mam presne tie iste problemy co predtym. Ale ako hovorim tak este chcem vyskusat tu hormonalnu liecbu s inseminaciou a az potom ak vycerpam vsetky jednoduchsie a aj finnacne menej narocnejsie moznosti pojdem na umele.
No najprv mi lekar odporucil inseminaciu a ak to nezaberie tak potom umele. Jedine stastie mam ze ten lekar je MUDr. Marsik a chodim k nemu do prosanusu, ale zaroven pracje aj v ISCARE a rodi na Antolskej. On mi vlastne robil aj lapku.
Ty chodis ku komu v ISCARE? A uz mate nejaky termin ? Si sdamoplatca? Tiez som riadne zvedava... hihi 😀

sikulka
20. sep 2006

mayka, ja chodim k Valkymu.Tiez mi teraz zistili minuly tyzden cystu-vraj neprasknuty folikul(este som ju nikdy nemala) a cakame ci praskne sama teraz pri mz-(mam ju dostat dnes)a 2. den mz cyklu idem na uzv kde mi odkontroluje ci praskla a hned mozem zacat s podavanim liekov a injekcii(stimulaciou)aby sme mohli ivf absolvovat uz nento mz cyklus. 😉
mate to super ze vam staci inseminacia 😉 ivf je narocnejsie najma tym rizikom dostavenia s hyperstimul. syndromu 😒 co uz!
mayka a co je PCOS?
a vidis - mame to cez poistovnu,na schvalenie sme cakali 1 mesiac.
😵
kolko mate s manzelikom rockov?
-lebo mne sa zda ze oni odporucia ivf az ked ten vek je vyssi alebo su zle spermie.

mayka
autor
20. sep 2006

Tak to budem drzat palceky. 😉 DUfam ze ma potom budes informovat ako tovsetko prebiehalo , verim ze to bude uspesne.

Pocula som o Valkym ze je dobry odbornik. Ked som tam bola tak som bola milo prekvapena aka tam je docela prijemna atmosfera a ze nikto tam na teba nezazera. Aj moj lekar mi vzd&y vsetko vysvetli po lopate a humornou formou ze sa na tom zabavim a odburam stres. Este som ho nezazila so zlou naladou.

Inak neviem ci nam staci inseminacia, dolezite bude aby som konecne ovulovala. Ale to budem chodit na folikulometriu pravidelne. Takze neviem ci to bude stacit. Bodaj by...

Ja som si myslela ze na schvalenie poistovne sa caka dlhsie. Som milo prekvapena.

My mame obaja cochvila 3O. A vy?

Co ja viem tak zrejme zalezi kto ma problem - ci muz alebo zena.

Napr. Kedze moj mal dobry spermiogram tak poasitvona by zrejme potrebovala k schvaleniu laparoskopiu u mna. Co nie je problem lebo ju mam za sebou.

Co sa tyk a cyst tak mozes ju mat z horm. liekov. Mne ked raz stimulovali vajecniky tak sa mi vytvorila 4cm cysta ale ked som dostala menzes tak praskla a vyplavila sa mi von. Zrejme ta tiez stimulovali, takze ziadny stres. Ako pises to bude neprasknuty folikul.
Hlvne trebqa mysliet pozitivne a hlavne vydrzat nejaky ten hyperstimulak ja ked to je asi tazko ovladatelne - hlavne tie nase nalady. Mavala som niekdy stavy ze z nicoho nic sa pustili slzicky a tak.

mayka
autor
20. sep 2006

NO budem zatial koncit. Zajtra sa tu ukazem. Prajem ti dobru noc. Pa 🙂

sikulka
20. sep 2006

mayka este som nebrala stimulaky,ani nikdy ziadne hormony,obvodny gyn. skonstatoval ze cysta je zrejme neprasknuty folikul ☹
mayka my mame vek-2 roky do 30tky.teda ja 3. 😀
ake stimulac.lieky si uzivala? Nevies ako to je v pripade ak sa Ti pocas stimulacie vytvori cysta y tzch hormonov a maju Ti robit ivf ci Insem?mozu v takomto pripade pokracovat aj napriek existencii cysty, ci musia pockat do dalsieho my cyklu? som z toho pekne popletena. 😨
mayka ja dufam ze to vyjde nam obom na 1.x
😉

sikulka
20. sep 2006

mayka idem s manzelikom do obchodiku,budes tu este o 10.p.m. alebo ides spinkat? 😵

sikulka
20. sep 2006

az teraz som si vsimla ze uz odchadzas.Dobru noc. 🙂 😵

anielik
21. sep 2006

Ahojte,

ja som v Iscary stravila 1,5 roka a musim povedat ze vzdy som bola milo prekvapena aky su fajn.
Hlavne je u nich objednavat sa k jednemu lekarovi, lebo potom nemas pocit ze ta "obkuka" cele zariadenie 😒
Ja som chodila k doc. Valkymu. Je to velmi fajn clovek a velmi nam pomohol. Aj ked nasa cesta bola velmi dlha. Nevysli nam 4 inseminacie ☹ No aj ked on niekedy vela nenahovoril, ked bolo treba povedal aj viac ako bolo treba.
No ako vidis vsetko pisem v minulom case. Prave v lete sme absolvovali IVF (cez poistovnu) a uspesne. 🙂
Neboj nie vzdy to je lahke, boli tam i kocky co im to vyslo na 1x, no my sme k nim nepatrili. Tiez som bola na laparke a bola tam so mnou kocka co prave mala hypers. syndrom a ja som mesiac na to sla na IVF, takze som sa velmi bala, ale V iscary to vedia podla niecoho dopredu,ci to mozes mat alebo nie.
Dufam ze som ti pri rozhodovani trosicka pohohla, aj tak hlavne treba velmi dobre nervy a ako som ja hovorila aj topanky (chodila som tam ako na klavir 🙂 )
Drzkajte sa.

mayka
autor
21. sep 2006

Anielik - Ty si vazne anjelik, 😉
ani si nevies predstavit ako sa tesim ze Vam to vyslo a zaroven si mi svojimi slovami dodala vela sil ist dalej a nebat sa. Obdivujem Ta zato ze si nevzdala a isla si za svojim cielom aj napriek tomu ze vam to parkrat nevyslo.

Vies moj manzel mal tak trochu strach pre umelym oplodnenim a dlho sa tomu branil. Nejako sme moc o tom nehovorili, pretoze som nechcela aby to vyzeralo ze to chcem nasilu a nutit ho do toho. Nakolko ho uz nejaky ten rocik poznam vedela som ze jednoducho k tomu musi dospiet sam.
Stale mal dojem ze su to nasilu deti aj ked vytuzene a ze tym ze zeny netehotneju klasickym sposobom tak tie deti mozu byt postihnute atd. Vysvetlila som ze to tak nie je pretoze tie zeny su viac sledovane a moze sa to stat aj zenam ktore otehotneli normalne. Tak sa zda ze to pochopil a chce ist aj dalej ak to bude nevyhnutne.

mayka
autor
21. sep 2006

Anjelik,

a ty si nemala ten hyperstimulak? Ake lieky si uzivala a pribrala si z nich? Ako si to cele znasala?

mayka
autor
21. sep 2006

Anjelik, este mam dotaz kolko sa plati za inseminaciu v Iscare? A kolko si cca doplacala za ivf? Aj ked viem ze to je individualne... Ale aj tak ak to nie je tajne tak by som ti bola vdacna za info.

anielik
21. sep 2006

Mayka,
dufam, ze ti to sapon troska pomohlo. Ja sa priznam, po kazdom tom neuspesnom sme si riadne poplakali a aj vzdy ked nam niekto opat povedal ze je v tom ☹ Nemozem povedat ze by som niekomu zavidela (vacsinou su to supes kamosky, kolegynky...) ale islo o to ze my nie ☹
My sme tiez davali IVF ako najkrajnejsiu volbu, presne z toho isteho dovodu ako tvoj manzel (ako keby som citala o mojom 😀 ) Ale na 4xIUI sme brali uz lieky ktore sme mali na IVF a nevyslo hned lekar povedal ze na dalsi mesiac ideme na IVF, takze sme sa nejako zabudli na to pripravit aisli sme do dalsieho kolotoca. U nas je totiz problem v oboch 😢

Manzelovi si to dobre vysvetlila s tymi detickami je to tak, pokial je akykolvek naznak poskodenia ti ho zoberu.

Ja som brala cetrotide (do brucha) a merional (zadok) a malinku davku pregnylu. Po odbere vajicok (8) sa nam oplodnili 3 a dve som dostala a tretie je mrazacik 🙂
Z liekov som vobec nepribrala, aj ked som sa toho bala, toto fakt neviem podla coho to zavisi 🙂 (asi ma je uz dost 😀 )
Ja som nemala HSS, chvalabohu, treba po vlozeni embrii vela pit vody ale aj davat si pozor a vela chodit na vecko, potom by sa to nemalo stat.

anielik
21. sep 2006

ja som platila 15tis + lieky asi 10tis.
Zalezi to od toho co ti robia, myslim ze na webe maju cennik, ale ak nie daju ti ho na vyziadanie ked tam budes.
Plati sa cast za zakrok, potom ci chces mrazit (to vacsinou chces ak mas viac embryi), potom ci ti robia ICSI, alebo mas darcu.... a tak

mayka
autor
21. sep 2006

Ty si pokladik,

presne chapem pocity ktorymi si preslo co sa tyka otehotnenia kamaratok. Ja som mala dokonca obdobie kedy som sa odmietala s nimi stretavat. Niezeby som ich nemala rada ale jednoducho som tym trpela a mala som z toho len depku. Myslim, ze to pochopili a vobec sa nehnevali. 😅

Inak moj manzel to stale berie tak, ze vsak ked bude dieta bude rad a bude statny tata 😉 a ked nebude tak si budeme uzivat a cestovat po svete. To skor ja stale stresujem. A na druhej strane nechcem byt stara mama. 😀

OKrem toho momentalne sme zauverovani az po usi lebo staviame dom tak peniaze potrebujeme na ine veci ako na IVF. Takze aj zato sa bojim ci to nebudu zbytocne vyohdene peniaze do luftu, lebo to nie malo penazi.

A to IUI co Vas vyslo? Myslim samotny vykon. POcula som ze to stoji okolo 2000 SK. To sme zatial ochotni zaplatit. Ak ani to sa nepodari niekolko krat tak potom pojdem na IVF.

Takze vlastne, ak dobre chapem - tie lieky uz boli drahsie a urcite aj kvalitnejsie ked ta poslali na IUI. Urcite ti nedali nejaky clomhexal.

Ozaj a ako znasas tehotenstvo? Uz mas aj nevolnosti? A chodis do prace alebo si na rizikovom?

anielik
21. sep 2006

nie som 🙂
no velmi to nechapali, nevie o tom vela ludi iba moja supis kamoska, ale ta to tiez najprv nechapala, ale akceptovala. Teraz maju oni trosku ine problemy a pochopila ma....skoda, ze vsetko si musis vyskusat na sebe ☹

Jasne, ze bude stastny tatino, my sa bez pusinkovania bruska, rano i vecer ani nerozlucime 🙂 Ja som v praci, mne okrem unavy a vela spania nic nie je 😉 Ale teraz som doma, lebo mam chripku..ci co tak sa trapim, lebo si nechcem dat antibiot. ale uz nic neucinkuje tak si ich asi dam ☹

Neboj vzdy su korunky, my mame tiez uver a prave chceme kupit auticko, ale tiez na leasing...ale po tom co ma moje kamosky maminky zasobovali vecami pre drobca i pre mna asi neminiem ani korunku 😉

IUI v iscare stoji myslim 3tis- 3,5tis..uz si presne nepamatam a k tomu inekcie a utrogestan...dokopy je to mozno +-nejakych 7tis
Clomhexal som nemala ani pri 1dnom, aj ked kocky ho tu spominali..

anielik
21. sep 2006

a nestresuj sa.
Ja som sa zavalila pracou, a prerabkou v byte, a jednou chorobou v rodine. A samozrejme este aj sefka mi toho davala neurekom. Jedine co som stihla poprivsetkom si pamatat, ze kedy musim ist na inekciu...inak som nemala sancu na to mysliet.
Este aj po vlozeni embryi som sla hned do roboty. Lezala som len 1hodniku v Iscary...

wewerka
21. sep 2006

ahojte babulky 😅
Dnes som sa na tento web nahodou nalogovala, lebo hladam na nete, kto predava hormonalne injekcie na IVF.
Precitala som si vsetky vase prispevky a som strasne rada, ze som tu narazila hlavne na Anjelika, lebo som sa dozvedela plno zaujimavych skutocnosti.
Aby ste boli v obraze: chodim do Iscare cca rok, od zaciatku patrim MUDr. Petrovej - super zena 😉 Robili mi iba uvodne vysetrenia z krvi a manzelovi spermigram a hned bolo jasne, ze je problem v nom ☹ Takze po prvom neuspesnom IUI sme si v juni podali do ZP ziadost a uz mame termin na oktober. Mam z toho zmiesane pocity, ale ked som si tu precitala vase prispevky, je mi lepsie. Lebo vidim, ze niesom sama a je super sa s niekym podelit o tieto problemy ... Poistovna preplaca cca 27 tis. a ja budem doplacat este 15 tis. za lieky a 20 tis. Iscaru, ako zalohu za cely zakrok a zmrazenie. Takto mi to bolo povedane ... Velmi by som chcela byt v Tvojej kozi Anjelik ... uprimne Ti zavidim ...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre