Kedy je najlepšie si pichať injekcie pred IVF?

altea
29. apr 2007

Ahojte,vie mi niekto poradiť- kedy si mám pichať injekcie /je určený nejaký najvhodnejší čas ???/,dnes som dostala menzes a mám si pichať Decapeptyl a od zajtra Puregon.
Je jedno či si ich pichnem ráno,naobed,alebo večer ?Mám si ich pichať naraz,alebo s časovým odstupom ??

Ďakujem za rady

saskie
29. apr 2007

ahoj alteo tobe nerekli v car kdy mas pichat asi bych pichala rano a ten casovy odstup ti neporadim ale kdyz ti v car nerekli ze mas mist odstup tak bych to pichla ve stejnou dobu .myslim si ze by jsis mela urcit cas v kolik si injekce budes pichat .ja pichala jen puregon rano a vecer mel bit dodrzen stejny cas teda hodina

helka1
29. apr 2007

Altea, ty si musis stanovit cas a to taky ktory by ti vyhovoval kazdy den, pretoze tie injekcie by sa mali pichavat kazdy den v priblizne rovnaku dobu. A pichat si to mozes aj naraz , ako chces. Vela stastia 😉

jankatr
29. apr 2007

ahojky, já byla v Brně na Unice, a tam mi řekli, že nejlíp ráno, pokud možno ve stejnou dobu, a časový odstup není nutný. Mimochodem, teď jsem tady v diskusi četla, že je lepší nechat injekce chvíli venku (asi 15 min) aby nebyly uplně ledové, prý to pak míň bolí a natýká. Je fakt, že já jsem si je vždycky nachystala a píchla jsem si je až po snídani spolu s práškama, takže ledový nebyly a problémy jsem neměla. Jaké to je když jsou hned s ledničky to už neposoudím, protože už jsem naštěstí skončila (úspěně, ale pššt 🤐 ať to nezakřiknem)

jankatr
29. apr 2007

držím palečky 🙂 🙂 🙂

aaandrejka
29. apr 2007

altea, je uplne jedno, kedy v priebehu dna si ich zacnes pichat, ale tu hodinu priblizne dodrzuj... ja som si pichavala o 17.00.. kazdej z nas to byhovuje inak... a jankatr ma pravdu, treba si tie injekcie vybrat aj cca hodinu pred pichnutim, inak su neprijemne ;) drzim prsty!

lia
30. apr 2007

ahojte,

vie mi niekto poradit??pero s puregonom treba mat stale v ladnicke??

veva55
30. apr 2007

ahoj Lius, tak ako? Uz zacinas s Puregonom? Boli ta ta injekcia, alebo len stipe (ako Decpeptyl)?.

lia
30. apr 2007

a ty ako vevi??kto ti picha decapeptyl??alebo uz aj nieco ine pichas??
troska to stipkalo,ale budem si to sama pichat,vtedy ma to tak neboli,oni sa tam ponahlaju,rychlo to pichnu,kdezto ja si doma pomalinky picham,ved mam cas.a ked som taka citlivejsia,chvilku pockam..
dnes som zacala puregonom,vsetko bolo ok,co som rada 😵 .a v piatok idem na dalsiu kontrolu.
asi na krv,ci zase na uzv??nevie dakto??

saskie
30. apr 2007

lia to bude urcite utz jak rostou folici mas kratky protokol? 😅

altea
autor
30. apr 2007

dievčatá prúser !!!
Idem si pichať Puregon,a prídem na to,že neviem pracovať s perom !!!
Vie mi niekto poradiť ???,ale rýchlo prosím !!!!
dakujem

altea
autor
30. apr 2007

pre liu
Puregon je nutné mať v chladničke !

francis
30. apr 2007

ahoj altea 😅 S tým perom som aj ja mala troška problém ale iba prvý krát a potom to už išlo samo.Ovor pero a vlož do neho náplň,zatvor,nasaď si ihlu tá sa šrobuje ale nechaj ešte na nej kryt a teraz nastav s kolečkom koľko máš počet jednotiek a teraz vyber kryt z ihly.Teraz už môžeš pichnúť rovno pod kožu a hneď stlač ten vrchný klobúčik až do konca.Predtým než ideš pichať si môžeš označiť na ampulke pokiaľ máš tekutinu,aby si si po pichnutí mohla skontrolovať či ti to nadávkovalo.Držím palce.Napíš ak chceš ešte niečo vedieť 😅

francis
30. apr 2007

tak ako altea už si si pichla puregon?čakám na odpoveď a tá neprichádza.drž sa 😅

aaandrejka
30. apr 2007

altea. www.puregonpen.com, mas tam totalne podrobne video, co mas robit ;)

lia
30. apr 2007

mne to dnes ukazali v centre,ale urobila to tak rychlo,ze si radsej rano pozriem videjko,dakujem andyška 😉 .
altea,mam ho v ladnicke 😉 ,dakujem.

lia
1. máj 2007

andy,mne to nejdu tie ukony,preco??boze,zvladnem to??spoliehala som sa na to,ze je to este na nete ☹ .

misi76
1. máj 2007

Lia, neboj nie je to ťažké. Ak si aj natočíš na pere viac jednotiek ako máš predpísané, tak ho v prostriedku vyšróbuj a potom pri číselníku stlač.

lia
1. máj 2007

ide to po nemecky.misi tak idem na to 🙄

misi76
1. máj 2007

Držím palčeky!!!!!!!!!!!!!!!

lia
1. máj 2007

uz je po tom 😉 .misi a ty dochadzas az z nitry??

misi76
1. máj 2007

Áno, trošku nákladné, ale čo by sme pre malého chrústika neurobili.
Však si tú ihličku ani necítila, Puregon je lepší ako Decapeptyl. Pri Dec. som si spravila pár-krát aj modrinku malinkú.

lia
1. máj 2007

mne vcera urobila sestricku modrinku.ano,je lepsia nez decapeptyl,len sa bojim toho,ze si musim sama nastavit a ze to nejako spackam.ale pozerala som sa,kolko tam bolo predtym a je tam menej,takze malo by to byt v poriadku.
a co si teraz pichas ty??aj tebe zostalo z puregonu??mne ostane asi z tejto 900ky.a vy tam nemate ziadne centrum niekde v okoli??ja som uz uvazovala nad tym martinom,kazdy o tu chvalil,ale bolo by to dost daleko 😖 .
a preco si sa rozhodla pre gynfiv??

misi76
1. máj 2007

Ja pichám denne Decapeptyl, Puregon 100 IU, Menopur 75 IU. Ja mám ešte v chladničke 3 balenia Puregonu 300IU, takže pichať budem do vtedy, kým tie folíky nedozrejú. Len Decapeptyl mi dochádza, mám ešte na 6 dní. Ale vo štrvtok sa na to spýtam.
My v NR nemáme žiadne CAR. Môj gynko mi odporučil 2 centra a to GF a Ferticent. Tak som trošku surfovala po nete a ťahalo ma to do GF. Nám keď nevyjde ani 2. IVF tak na to tretie chceme ísť tiež do Heliosu do Martina. Má zatiaľ dobré referencie. Je to o pár km ďalej od NR ako BA.

lia
1. máj 2007

medzi tymito dvomi sme sa rozhodovali aj my,ale gynfiv mam blizko aj od domu,tak som sa rozhodla pren.
tak dufam,ze nam to obom vyjde.a v com mate problem,u teba,ci u manzela??

misi76
1. máj 2007

No my s manželom sme sa hladali. Ja mám PCO - už po laparke a manžel má azzospermiu - žiadne spermie v ejakuláte. Takže ide v deň mojej punkcie na MESA/TESE.
Aj ja dúfam, že všetko nakoniec dopadne dobre, pretože mám pocit, že sa predierame veľmi tŕnistou cestou.
Napr. zistili nám tieto dg, mne pri Decapeptyle neprišla mrcha tak stimulujem bez nej, pri predoperačných vyšetreniach mi zistili pozitívny vírus žltačky B ( Dr. povedal, že to má polovica národa, som asi len nositeľ ), vajíčka rastú pomaly, čakám čo ešte na nás padne. Tak stále prechodávam v sebe optimizmus, že po búrke sa vyjasní.

lia
1. máj 2007

neboj,urcite bude dobre,musime im len verit.ako ti zistili tu zltacku??mne teraz zistili pri tych vysetreniach vyssie pecenove testy a vobec nevedia z coho ☹ .ani vitaminy mi nedali,rozmyslam,ci si mam ist sama nejake kupit.

veva55
2. máj 2007

Babulky som zufala, ani mne este neprisla mrcha a dnes idem uz na 13-tu injekciu Decapeptylu. Budem aj volat do centra, nech mi povedia, co mam robit, ale bojim sa toho, ze bez mrchy nebude ovulka a ja budem dopichana uplne zbytocne. Bojim sa, ze tymto je ohrozene cele nase UO. Miska, tebe tiez neprisla mrcha, viem, ze Puregon aj tak pichas, ale nepovedali ti nieco viac? Napr. ci to moze mat vplyv na ovulku alebo celkovo na uspesnost zakroku (UO)?
Sakra, kazdy mesiac som sa doteraz modlila, nech mrcha nepride a ona svina vzdy prisla a teraz, ked na nu cakam ako na spasenie, tak nepride ani za svet.

misi76
2. máj 2007

Lia, veď z tých pečeňových testov vyplýva žltačka, aj ja mám jeden test zvýšený. Nechcem ale strašiť, popýtaj sa obvodnej. Pretože moja obvodná mi povedala, že to je mierne pozitívne a internistka nie. Potom mi obvodná rovno napísala výmenný lístok a utekala som na infekčné. Tak sa Dr. vyjadrila, že budem pravdepodobne nositeľ vírusu a neohrozujem okolie a ani blízkych. Ale dala mi pre istotu spraviť špeciálne testy.
Vevi, hlavne treba byť v kľude, skús sa nestresovať. Viem, že to nie je ľahké, sme plné očakávania a nádejí. Ale choď do CAR, spravia ti HP a UTZ a povedia, čo ďalej.

altea
autor
2. máj 2007

Pre francis:
ďakujem za radu,nakoniec som to pichanie akosi sama zvládla.Ide to už ľahko.Dnes som bola v Heliose po prvý krát,no poviem Vám je to makačka :-,na to ,že je to 160 km od môjho bydliska.mala som tam byť už o 07.00-robili mi sono+ krv.zatiaľ je to všetko OK 😅 aj napriek endometrioze.ďaľšia kontrola pozajtra.Pravdupovediac,tak časté kontroly som nečakala. 😨 ale zas sa to nedá porovnať s prístupom v BA.TAm to bolo o 80 km bližšie,ale zatiaľ som spokojná.budem musieť to dochádzanie nejak vyriešiť...
držím palce všetkým snažilkám 😉 😉

francis
2. máj 2007

ahoj altea 🙂 som rada ak ti to pomohlo,lebo aj mne sa stalo,že som si to nevedela pichnúť a bolo to zúfalé.Až na druhý deň mi to bolo vysvetlené a teraz už to hádam nezabudnem.Držím ti palce nech ti folíci pekne rastú 😅 ja začínam asi o 3 týždne,tak sa drž

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre