Neplodnost u muže. Jak se postupuje? Jsou nějaké léky?

Ahoj holky, nikde jsem tady nenašla nějaké informace, jak se postupuje případě problémů na straně partnera. Kde a kdo provádí spermiogram? Co se děje dál, když se zjistí např. snížená pohyblivost spermií nebo cokoliv jiného. Jde mi jenom o představu, jsou nějké léky apod.?
eva.a
17. mar 2009
Larati, přítel má stejnou diagnózu. V caru nám řekli, že k urologovi jít můžeme, ale že léčba problému by byla velmi zdlouhavá a vzhledem k tomu, že chceme dítě hned, byl by to běh na dlouhou trať. Takže přítel nikam nejde a jen jí vitamíny.
smejka
17. mar 2009
ahoj prom 🙂 ...blahozelam k tehu...az krasne rastiete x-)
prirodzene....parada 🙂 🙂 ake ste brali vitaminy?
lucifuk321
18. mar 2009
Ahojte.

Prispeje niekto svojou skusenostou, ked partner - muz, mal predpisanu hormonalnu liecbu? Pomohla Vam? Ja som mal niektore faktory HP mimo ramec...

Doplnim moje hodnoty HP:

PRL (0,35 - 4,94) : 5,5
LH (0,02 - 1,23) : 2,4
FSH (1,26 - 10,05) : 2,7
TT (0,32 - 0,64) : 2,3

Dik za prispevok!!!
chrobacek
18. mar 2009
ahoj, bohužel tak daleko jsme se ještě nedostali........na vyšetření pořád čekáme, co ti na ty výsledky řekli?
chrobacek
18. mar 2009
Wobludko držím palec na kontrolní spermio 😉
wobludka
18. mar 2009
hodne stesti prom 🙂 nam se dari tak nejak neutralne, zitra jdeme na kontrolni spg, ale vzhledem k manzelove prodelane chripce to vidim na pekny chcipaky 😃 ale doufam, ze uz skonci to blby cekani a zacnou s nami neco delat 🙂

S tim hormonalnim profilem neporadim, my ho mame v norme... Preju, at leky zaberou 🙂

Chrob, co vas jeste ceka? Myslela jsem, ze pujdete hned na operaci. To cekani je vopruz, co 😞
chrobacek
18. mar 2009
wobludko.....no tak to právě tak rychlé není k operaci potřebuješ další vyšetření a na to nejdůležítější jsou objednací lhůty dost dlouhé takže jde až 12.5., takže fakt pecka čekáme jak kreténi..... ]-( ]-( navíc má chlap strach, aby se to jen nezhoršovalo.....no prostě pakárna.....

takže jde na genetiku, hormonální profil, sono, a kontrolní spermiogram a na základě toho někdy nakonci května se uvidí co nám doporučí, ale my jsem se už rozhodli pokud tam bude z čeho brát jdeme na IVF+ICSI a pak půjde na operaci.......nechceme čekat až ta operace pomůže může to být taky až za rok nebo vůbec nikdo ti úspěch nezaručí
wobludka
18. mar 2009
ty jo 2 mesice, to jsou teda borci... Tak at vam to pekne utika. My na zitrek cekame od konce listopadu, az se divim, ze jsem se toho v relativnim psychickem zdravi dozila 😃
prom
18. mar 2009
wobludko, drzim palce na kontrolnom spermiograme. To neni dobre, ze chlapi prechadzaju chripky ... ale zas ti poviem, moj bol tiez chory cez vianoce, aj 2 mesiace pred tym, to boli tie chripkove epidemie.. tak som bola tiez celkom vyplasena, ze jak dopadneme, ked je furt chory... no a otehotnela som, dokonca prirodzene, a vlastne jeden den po mojich plodnych dnoch ochorel zasa a ja vlastne o par dni neskor, dostala som to od neho. A to som uz bola tehotna 😉
smejka, dakujem... ano tesime sa, vcera som bola na UTZ v 12 tt, mimino tam tancovalo ako ked je manzel pripity, tak som sa smiala na tom 😃
tu je link, kde som sa rozpisala, ze co manzel uzival:
http://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThread...
Lucifuk321, no v 1.rade by ti mal nieco odporucit Vas lekar, treba sa nebat a pytat. Inak v tejto teme posobil aj uzivatel menom Stingray, najdes ho v historii tohto fora.. od neho som ziskala cenne rady, mozno by ti vedel poradit, skus mu napisat IP, len teda neviem ci este chodi na modreho konika ...
chrobacek
18. mar 2009
no jo to vyšetření provádí jedno dopoledne v týdnu ]-( ]-( , a dělá ho jedno pracoviště v Brně a bez něj se nehneme.....

ty jo to je taky opruz, co? od listopadu to je fakt peklo 😞 škoda, že jste v tom čekání už neotěhotněli 🙂 já tak nějak pořád doufám, že to zmákneme sami do té doby než se dočkáme výsledků 🙂
wobludka
18. mar 2009
to je bezva prom 🙂
On tu chripku neprechazel, poctive doma tyden lezel, jenze mel 39 horecky i po ibalginu a s tim clovek proste nic nenadela 😞 takze uz je ok, ale co tam bylo, tak nejspis v dusledku teploty chciplo... Ja ji mela taky, jenze moje telo je tak chytre, ze si ovulaci o tyden posunulo na dobu, kdyz uz jsem byla ok 😃

Chrob to je k vzteku, jenze nenadelas nic. Holt to musime vydrzet.
jane86
18. mar 2009
Ahoj holky. Mám dotaz je tady někdo koho partner prodělal jako dítě příušnice? A teď to má nějaké následky=neplodnost?
chrobacek
19. mar 2009
Prom....pročetla jsem si co píšeš to je prostě úžásné, ale já do manžela tolik věcí nenarvu 😞

Wobludko ....myslím na vás od rána 🙂 a držím palec
prom
19. mar 2009
chrobacek, viem, chlapi su v tom strasny aj ten moj, keby nebol doma pod mojim dozorom, tak bude zapominat ... Ale zasa pochopil, ze je potreba sa obetovat .. a prehltnut par tabletiek denne este nikoho nezabilo.. my holky podstupujeme daleko vacsie peklo pri IVF ... A kedze sme nechceli ist do darcovstva spermii alebo donekonecna skusat nove a nove IVF, co by nas snad aj financne zruinovalo a to nehovorim o psychickej stranke .. tak radsej poctivo papkal vitaminky 🙂 skus to tak podat tomu svojmu 😉
neviem, aky je problem u vas...
moj muz mal ako maly nezostupene varlata, co jeho rodicia a lekari neriesili, a tym asi doslo k poskodeniu spermii :-| Bol u urologa, ten teda nic nezistil / neporadil, ale ten lekar mal taky hrozny pristup, ze sa radsej ani nechcem rozculovat ]-( Podozrenie o tych nezostupenych varlatach - zle spermie, nam potom aj potvrdila embriologicka v CAR, ze takych pripadov mali viac ...
chrobacek
19. mar 2009
Prom já vím 🙂že my jsme na tom hůř při stimulaci hormony......ale šel do sebe to zase jo 🙂 a jí multák a multi macu, cvičí Mojžíšovku a víc asi nezvládnu i když jsem mu poslala ted tvůj přispevek, tak uvidíme, ale už jednou jsem mu o tom říkala a nereagoval 😞..............když jsme zjistili výsledek spermia tak jsem mu dala na výběr zda macu nebo profertil a vybral si multi macu 🙂

jo jinak problém u nás je 13mil, 1% morfologie a žádný pohyb, podle urologa první diagnoza varikokela II stupně a nejpravděpodobnější příčina sekundární sterility a čekáme na výsledky a vyšetření, které budou až v květnu

nemůžeš doporučit co přesně jste měli za vyrobky od které firmy (ten kotvičník a L-arginin).....tj. odkaz na netu 🙂 dík........a za jak dlouho vám to vlastně pomohlo?
chrobacek
19. mar 2009
jo a ještě urolog z centra říkal, že varikokela je u 40% neplodných chlapů co do caru přijdou.....takže není žádná vyjímka 🙂
prom
19. mar 2009
chrobacik, ja to mam od firmy Kompava, je na slovensku aj v Cechach
http://www.kompava.sk/cz/tribulus-terrestris.html
http://www.kompava.sk/cz/l-karnitin.html
fakt ale asi treba dodrzat davkovanie ako pisal Stingray!
to su v podstate vitiminy co beru aj chalani v posilovniach, mozno aj tam sa oplati zajst kuknut a kupit to tam. V lekarni urcite nekupovat, predrazene a v jejich vyrobkoch su podprahove davky.

Ten selezin ACE som uz kupila normalne v lekarni.
Cenovo dokopy su tieto veci uplne v pohode, nie ako spominany predrazeny Profertil
Inac aj ta Maca je dobra 😉

My sme planovali IVF na februar 2009, cize manzel zacal brat vitaminy asi v oktobri 2008, ja som otehotnela zaciatkom januara 2009, takze to vychadza ze efekt fakt nastal po 3 mesiacoch uzivania. Na IVF uz sme neisli...
Mne islo hlavne o zlepsenie morfologie spermii, to je najdolezitejsie, aby pri IVF mal embriolog vacsiu sancu trafit tu geneticky spravnu spermiu.. to ze nam to vyslo prirodzene bolo neuveritelne prekvapenie. 🙂
chrobacek
19. mar 2009
kujííííííí zkusíme doma zatlačit 🙂

jo tam jsem četla, že kotvičník 700mg a jen měsíc a na ten L-arginin ještě mrknu to nevím kolik psal

jojo jak píšeš po těch třech měsících by to mělo být poznat když ne tak je asi chyba někde jinde a vitamíny nepomůžou

no jasně jak píšeš my to děláme taky kvůli morfologii, protože ten pohyb si myslím, že se ted zlepší vitamíny, nekoupáním, zdravějším stylem života atd.

no každopádně jsi mi tím jak se vám to úžasně povedlo nalila šťávu do žil 🙂
prom
19. mar 2009
chrobacek, ver mi, aj ja som mala chvile uz uplneho zufalstva, no hruza.. ked sa v tejto teme objavil Stingray so svojmi prispevkami tak som tiez uplne ozila, lebo nepisal rady typu - jedna babka povidala - naopak, vedecky podlozene fakta ... tak som si povedala, ze to skusime, zas tak drahe to nebolo ked to porovnam s inymi vecami. No uplne ma nastartoval 😉
budem Vam strasne moc drzat palce 🙂
chrobacek
19. mar 2009
hele víš co mi došlo? ted jak tady sleduju co jsi poslala, že v té mutli mace toto už je 🙂 a když dodrží dávkování 2 + 2 tablety denně tak splní i dávkování Stingraye 🙂

toto je složení jedné tablety 🙂
Maca (root) 500mg*
Tribulus terrestris (fruit) 200mg*
Muira Puama (root) 200mg*
Catuaba (bark) 200mg*
L-Arginine 150mg*
Saw Palmetto (fruit) 150mg*
Pygeum africanum (bark) 50 mg*
Co Enzyme Q-10 10mg*
Soy Extract 10mg*
chrobacek
19. mar 2009
jo tak diky tobě mi to i došlo 🙂 no takže snažení zdar 🙂 měsíc užívání už máme za sebou tak ještě dva 🙂 a výsledek spermiogramu snad bude lepší 🙂
chrobacek
19. mar 2009
asi jste neměli výsledky z kontrolního spermia, co? dost by mě zajímalo na kolik se to zlepšílo ....nebo jestli to prostě jeden bojovník zvládl až do konce .....
prom
19. mar 2009
jj, pri davkovani 2 x 2 denne ste za vodou 🙂
pre druhe kocky zopakujem to davkovanie, aby vedeli, ze o com tu klabosime 😉

- L-KARNITIN s kombinaciou B-vitaminov .....minimalne /denne 500mg

- Tribulus Terrestris alias Kotvicnik zemný - min/denne 700mg. pricom uzivanie moze byt max. 1 mesiac a nasledne 2 mesiace relax ide totiz o umelu stimulaciu ktora ma u muza podporne ucinky na testosteron, to moze nasledne narusit telu vlastnu tvorbu testosteronu - preto ten relax 2 mesiace.
prom
19. mar 2009
Kontrolny spermiogram nam v tom januari 2009 nerobili, proste automaticky na IVF-ICSI podla minulych vysledkov, viac menej rovnake - tragedia ... ale v novembri-decembri 2008 sme boli na imuno vysetreni, kde robili podrobny spermiogram a tam sa mnozstvo zvysilo z povodnych 100.000 na 3 miliony a morfologia bola asi 25 % dobrych. Takze urcite uspech uz po mesiaci uzivania.
chrobacek
19. mar 2009
ty brdo tak to je hustý 🙂 to je jak zázrak 🙂
chrobacek
19. mar 2009
no jo ale ted mi do toho moc nesedí to vysazení kotvičníku 😞 ten je už v tom 😞
wobludka
19. mar 2009
tak mame vysledky a neni to na panaka, ale rovnou na obeseni 😃

Z 90mil/ml mame jen 16 a morfologie 0. Pry je zasazeny nejakou chemickou latkou. Tak to teda fakt nevim. Budu doufat, ze to bylo tou chripkou. Tak za 2,5 mesice repete a fragmentace, muze se psat do hajzlu, posranej zivot 😃?
chrobacek
19. mar 2009
ahoj...................😞 hmm tak to je asi tou chřipkou ...........ale přijde mi ujetý jít za 2,5 na repete????? co to je za blbost ................přece by měli začít řešit dál........kde jste byli? u urologa nebo v centru??? i když vy už máte za sebou i hormonální profil........ty jo to je pech..... já bych to asi šla zkusit znova za měsíc........
wobludka
19. mar 2009
byli jsme primo v centru, nicmene ono to logiku ma - spermie se obnovi zhruba za 2,5 mesice a on tu chripku mel pred 14ti dny, mozna uz to jsou 3 tydny, takze relativne zanedbatelnou dobou. Tak alespon ze nam priste udelaji i tu fragmentaci, ikdyz za to vysolime 2500,- kc, vem to cert
mima263
19. mar 2009
baby čaute, čo je tá fragmentácia? vyšetrenie DNA ? Dúfam, že nie som úplne mimo