• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Neplodnost u muže. Jak se postupuje? Jsou nějaké léky?

15. novembra 2016 
ahoj stingray,

hm, citam sono doppler, uz som si pozrela na nete co to je :wink:
nemas nahodou informacie nakolko je relevantny vysledok sona pri podozreni na upchate semenovody.. na zaklade manzelovho krvneho obrazu (aj test ten "pruzny" test na fhs) mali podozrenie na upachate semenovody.. ale sono vysetrenie (u lekara, specializovaneho na tieto operacie v De..) su vraj v poriadku... :stuck_out_tongue_closed_eyes: mozu byt v "poriadku" krvne testy, sono a nemat ani jednu spermiu? :unamused: :wink: zaujima ma tvoj pohlad. vdaka :slight_smile:
15. apr 2009 o 10:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
stingray, ty mas v tejto teme dobre meno ako odbornik. vies mi povedat, co moze ovplyvnovat celkovy objem spermii? preco ma niekto "toho celkoveho" skratka menej? niekde to zostava, nevychadza to von, alebo sa skratka vytvori menej ako ostatnym? dakujem.
15. apr 2009 o 10:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
floskula,
ja som si najprv precitala vytopi a nie vytvori :grinning: :grinning: :grinning: :slight_smile:
15. apr 2009 o 10:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
sono doppler si predstav ako "policajny radar" ktory Ti zmeria rychlost prudenia krvi takze mas realnu predstavu o pritoku aj odtoku krvi zo semennikov. Dolezite je sledovat pomer medzi FSH/LH a aby som nezabudol pri tejto diagnoze treba zabudnut na volne trenky a prejst na pevnejsie pradlo.
15. apr 2009 o 10:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Dobrý deň.Chcela by som Vás poprosiť,či mi neviete niekto poradiť,či sa môže brať Profertil a k tomu Tribus.manžel mal zlý spg.Zlý tvar aj pohyblivosť. :unamused:
15. apr 2009 o 10:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
opravujem Tribulus :slight_smile:
15. apr 2009 o 10:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
děkuji, no stejně se budeme řídit radami odborníků to je jasné, pokud mu doporučí operaci určitě půjde, ale prvně zkusíme ivf+icsi, nechala jsem rozhodnutí na manželovi a momentálně je takové, tak třeba po tom sonu bude všechno jinak......jdeme ještě na TRUS, tak se modlím, aby to nebylo ještě něco horšího než to co tu píšeme.....zdraví mého muže je na prvním místě!
15. apr 2009 o 10:45  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
stingray
pri ktorej diagnoze? variko? ci azoo? :confused: treba nosit pevnejsie pradlo? :slight_smile:
15. apr 2009 o 10:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Nic nie je v poriadku pretoze hormonalny profil sa neda vnimat samostatne ale vzdy ako pomerna sucast viacerych markerov......neexistuje aby HP bol okej a diagnostikovana neobstruktivna azoospermia.
15. apr 2009 o 10:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Varikokela - tam je dolezite odlahcit semenniky tak aby sa zlepsilo prekrvenie semennikov.
15. apr 2009 o 10:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
stingray můžu ti prosím pak napsat hodnoty HP až ho budeme mít?
15. apr 2009 o 10:48  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no vidis :sunglasses: a lekari su hudu svoje :slight_smile: v tom nasom pripade :slight_smile: podla mna je testosteron v dolnej hranici, podobne ako fhs :sunglasses: ale ja nie som lekar, ze ano :slight_smile: nevadi, skusime inych lekarov, si ma povzbudil, tymto vyjadrenim :slight_smile:
15. apr 2009 o 10:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Mnozstvo spermii sa neda posudit podla mnozstva ejakulatu pretoze spermie su v nom zastupene v cca. 3%.
15. apr 2009 o 10:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
stingray, najdes nejaku odpoved aj na moju otazku, prosim? tak vyssie, 10.29 som pisala. dik.
15. apr 2009 o 10:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
stingray, ale da to teda brat priamou umerou, ze ked je viac ejakulatu, je aj vyssia sanca, ze je viac spermii? resp. ked je ejakulatu menej, tak je sanca na oplodnenie mensia? :frowning2:
15. apr 2009 o 11:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
medzi mnostvom spermii a objemom ejakulatu nie je ziadna priama umera
15. apr 2009 o 11:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj Stingray.

Mozem sa aj na nieco spytat, co robit s takymto HP? Moj lekar tvrdi, ze je to v poriadku, ale mne sa nejako nezda. Videl som na internete, ze niektore hodnoty maju byt inaksie.

PRL (0,35 - 4,94) : 5,5
LH (0,02 - 1,23) : 2,4
FSH (1,26 - 10,05) : 2,7
TT (0,32 - 0,64) : 2,3

A na zaklade SPG mi diagnostikovali astenoteratozoospermia.

Cim sa to da upravit...vitaminy, lieky...?

Velke dik vopred!!!
16. apr 2009 o 06:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
nechcem byt na poplach lebo si niesom isty ci su udavane jednotky dobre odpisane a ci su v SI jednotkach. Ak si sa nepomylil v opisovani TT malo to byt tT ako celkovy testosteron a jednotky v nmol/l ak mas teda 2.3nmol/l tak uz si mal byt davno na androgennej substitucnej liecbe. Treba presne specifikovat hodnoty pretoze EU labaky by mali pracovat prednostne na SI jednotkach.
16. apr 2009 o 11:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
spíš to vypadá, že je posunutá desetinná čárka :wink:
16. apr 2009 o 12:03  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
stingray... tak na to sa musim pozriet, ci som to dobre odpisal. a ak ano, tak by mala nastupit ta androgenna liecba? a sam si mozem nejake vitaminy aleto tbl. naordinovat? dik za rady!!!
16. apr 2009 o 13:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
najprv treba presne specifikovat jednotky v ktorych bol robeny rozbor lebo to co si opisal je zavadzajuce. Napr. ak by LH ako tak zodpovedalo IU/L (mIU/ml) tak pri tolerovanej rozpati 0.02 - 1.23 by si mal mat tak 12-13rokov a prave Ti zacinala puberta :slight_smile:
16. apr 2009 o 13:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
stingray... jasne, idem to checknut este raz.
a co sa tyka tej astenoteratozoospermie? na to by si mi co poradil? mam si nejake vitaminy, tbl. nakupit??? dik!!
16. apr 2009 o 13:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
skusim v skratke tiez opisat nas porod... wild horses - mali sme to dost podobne :slight_smile:

Takze - rano v sobotu pred 5 mi zacali kontrakcie, o 3 poobede sme dosli do porodneho domu, to uz boli po 5 minutach. Midwife bola fajn, chcela nas poslat domov, lebo som podla nej bola prilis v pohode na to, aby som rodila :grinning: ale ostali sme tam, dostali sme peknu porodnu salu s balonom, vanou zachodom, roznymi pomockami (pisem to preto, lebo na Slovensku by toto bol tazky nadstandard), pustili sme si hudbu, tancovala som brusne tance, predychavala kontrakcie, midwife nam uvarila caj (mala som specialny na kojenie este z domu) a priebezne nam nosila novy a toasty a lekvar :grinning: potom mi napustila vanu, vliezla som si do nej a bola to prijemna ulava (kontrakcie som mala strasne bolestive - pomahalo mi ich predychavat a pri vydychu robit hlboky zvuk "vuuuuu". A este mi velmi pomahalo, ze ma manzel stale masiroval - mali sme to nacvicene z predporodneho kurzu, takze vedel presne, co ma robit, bol uzasny.). Ozaj, jest neodporucam - ja som si len hryzla z mueslitycinky a hned som sa z toho povracala. :confounded: Ale pila som stale a vela. Potom, ked som tie bolesti uz nevedela vydrzat, poprosila som midwife, ci uz mozem ist do bazena a ona, ze este asi nie som dost otvorena, ale skontrolovala ma a zistila, ze uz som na 6 cm, tak hura do bazena :grinning: no a tam to bolelo este viac, neskor mi ponukla ten entonox, tak som ho skusila a bolo to super :grinning: som z toho bola uplne sfetovana :grinning: no hej a mala som fakt ten orgasmic birth, takze je to pravda, da sa to. (midwife bola dost prekvapena z toho, ako rychlo sa otvaram a ako dobre predychavam kontrakcie, mala som zo seba velmi dobry pocit, som jej vysvetlila, ze robim jogu :wink: ) Potom akurat nastal problem, ze babatko akosi nechcelo ist von, kedze bolo asi take obrovske. Medzitym sa vymenili midwife a to bolo super, lebo ta druha midwife bola uplne uzasna a uz sme ju poznali - ona ma prijimala. Najprv ma len pozorovala, radila mi, co mam robit a ked to neslo, vyhlasila, ze ideme z bazena von, tak sme sli na stolicku, tam sa mi podarilo nieco vytlacit, ale babatko to nebolo :sweat_smile: (midwife ma velmi pochvalila a slo sa dalej), potom sme sli na postel a tlacila som v polosede, jednu nohu som mala zapretu do manzela a druhu do midwife. No a takto som tlacila asi 3 hodiny, lebo Zoranko asi cely cas spinkal :grinning: . Myslela som si, ze umriem, ze ho nevytlacim, ze budem musiet mat cisarsky, nastrih, zvon a neviem co este, no a nakoniec sa nam to podarilo :grinning: bol to ten najkrajsi pocit na svete, ked som pocitila, ze uz konecne ide von a potom, ked som ho uvidela - bol nadherny, najkrajsi na svete :grinning: . Manzel si musel sadnut, lebo toho bolo nanho trochu moc (videl viac ako ja :grinning: . Hned mi Zoranka polozili na brusko a prikryli nasim cervenym uterakom a tak sme tam nejaku dobu ostali a tesili sme sa. Potom mi pomohli prejst na stolicku, kde som vytlacila placentu (bez syntocinonu), midwife ju skontrolovala, ukazala nam ju (Zoranka medzitym drzal dojaty ocko). Potom som presla na postel, midwife ma skontrolovala, mala som male natrhnutie, ktore zasila (dala mi entonox a umrtvovaciu injekciu - vobec to nebolelo a bolo to hned). Potom mi prilozili Zoranka na prsia, ale cuckat sa mu nechcelo, tak sme sa len tak vytesovali. Potom som zaspala.
Idem kojit - dokoncim neskor :wink:
16. apr 2009 o 15:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
stingray... som si overil tie jednotky na HP, tak podla referencnych hodnot daneho laboratoria, kde to vysetrovali mam vsetko v norme, okrem testosteronu, ktory je znizeny, norma u nich je 3-15 a ja mam 2,3. Porad, co s tym dalej...? Dik!!
16. apr 2009 o 16:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
neda sa robit nic pokial nie je su presne udaje......tie ich referencne normy si mozu vies co......

PRL ma stanoveny rozptyl medzi 2.1-17.7 v ng/ml co do certa maju za jednotky?
16. apr 2009 o 17:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
stingray... neviem, co maju za jednotky, ale uz mam z toho nervy..neviem, co teraz s tym... ak pojdem este raz na odber, moj doktor to posle opat do toho isteho labaku.. ak si z vychodu, vies poradit niekoho dobreho?
Vopred Dik.
16. apr 2009 o 17:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojky stingray,
muzu ti tady napsat nase hodnoty HP????? (vcetne jednotek :wink: ) ze bys na to svym okem kouknul a rekl nejake alespon priblizne resume :sweat_smile:

takze:
Prolaktin 6,1 ng/ml
Folikulostimul.hormon 12,6 IU/l
Luteinizacni hormon 1,5 IU/l
Testosteron 11,9 nmol/l

AFP marker 1,0 IU/ml
celk. beta hCG -< 0,1 IU/l


diky :dizzy_face: :dizzy_face: :dizzy_face:
17. apr 2009 o 07:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, jsem tu nová a potřebuji poradit. Včera jsme obdrželi výsledky spermio a málem nás to trefilo:
Oligoasthenoteratospermie....
koncentrace 0,3mil/ml
objem 3,1 mil - normální
pH 7,8 - normální
zkapalnění a konzistence také normální
ale:
pohyblivé 0%
pomalé 1%
nepohyblivé 1%
imobilní 98%

morfologie:
normální 2%
patologie hlavičky 59%
patologie krčku 28%
patlolgie bičíku 11%

Máme šanci????
17. apr 2009 o 10:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj, mému manželovi při SPG taky zjistili špatnou morfologii, máme 15% dobrých sp., doktor se nás ptal, zda manžel neprodělal nějakou vážnou nemoc,ozařování, úraz, ale nic takového neprodělal. Uvažuju o tom, zda by nemělo smysl zajít také k urologovi, aby manžela lépe vyšetřil, zda uvnitř není nějaká překážka, která by se dala třeba i operativně odstranit. Co si o tom myslíte, má to smysl? Nechci to jen tak vzdát, IVF je až ta poslední šance. Taky nevím, zda se na urologii může manžel objednat sám, bez doporučení jiného doktora a jestli si bude muset vyšetření hradit. Nemáte někdo s tímto zkušenost? Díky
17. apr 2009 o 10:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Hanesi, tak to vítej v klubu jsi na tom ještě o chlub líp jak my :frowning2: šanci nemáte.....jediné co je možné je ivf+icsi na přirozené otěhu zapomen
17. apr 2009 o 10:51  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok