Neplodnost u muže. Jak se postupuje? Jsou nějaké léky?
Ahoj holky, nikde jsem tady nenašla nějaké informace, jak se postupuje případě problémů na straně partnera. Kde a kdo provádí spermiogram? Co se děje dál, když se zjistí např. snížená pohyblivost spermií nebo cokoliv jiného. Jde mi jenom o představu, jsou nějké léky apod.?

•
13. máj 2009chrobacek... este pockajte na HP, mozno tam sa nieco objavi, co nebude v poriadku. a inak mate vsetko uplne ok?
0
Lucifuk když má chlap azoospermii protože měl v dětství příušnice (těžký průběh) tak má HP v pořádku?
ahojte kocky,
tak uz mame vysledky spermiogramu... astenospermia.
objem: 3,5 ml
viskozita: v norme
koncentracia: 122 mil./ml
pohyblivost: rychla progresivna: 13%
pomala progresivna: 22%
neprogresivna: 3%
nepohyblive: 62%
bunkovost: 4,0 mil./ml
morfologia: normalna: 14%
patologicka: 86%
- kmitavý pohyb.
viete mi niekto povedat, ako velmi je to zle? asi dost, ze? |-|
a na spodku listka bolo: VERTE!
??? nechapem.
na zadnej strane bolo: Dg.: kult. a PCK vyš. na vyš. uroinfekcie (neviem dobre precitat to slovo), pri negat. naleze event. po prelieceni kontrol. vyš. spermiogramu
kto mi to vysvetli?
dakujem....
tak uz mame vysledky spermiogramu... astenospermia.
objem: 3,5 ml
viskozita: v norme
koncentracia: 122 mil./ml
pohyblivost: rychla progresivna: 13%
pomala progresivna: 22%
neprogresivna: 3%
nepohyblive: 62%
bunkovost: 4,0 mil./ml
morfologia: normalna: 14%
patologicka: 86%
- kmitavý pohyb.
viete mi niekto povedat, ako velmi je to zle? asi dost, ze? |-|
a na spodku listka bolo: VERTE!
??? nechapem.
na zadnej strane bolo: Dg.: kult. a PCK vyš. na vyš. uroinfekcie (neviem dobre precitat to slovo), pri negat. naleze event. po prelieceni kontrol. vyš. spermiogramu
kto mi to vysvetli?
dakujem....
Hraniční hodnoty spermiogramu
Objem: 2 - 6 ml
pH: 7,1 - 7,8
Koncentrace spermií na jeden ml: Větší než 20 milionů spermií na ml
Celkový počet spermií: Větší než 40 milionů
Počet živých spermií: Minimálně 75 procent živých spermií
Pohyblivost: Minimálně 50 procent (poměr pohybujících se k celkovému počtu)
Kvalita pohybu - hodnotí se podél McLeodovy škály v rozmezí od 0 - 4:
0 - nepohybují se
1 - pohybují se na místě
2 - pohybují se vlnovitě
3 - progresivně vpřed
4 - rychlý a progresivní pohyb kupředu
Stupeň pohyblivosti musí být větší než 2 a alespoň 25 % z nich musí mít stupeň 3 až 4
Tvar: Alespoň 30 % normálně tvarovaných spermií. Normální tvar spermie se popisuje u spermií s oválným tvarem a hladkými konturami. Je u nich akrozom (enzymatická čepička) dosahující minimálně do 40 – 70 procent délky hlavičky. Nejsou také popisované žádné zdvojení a abnormality bičíku. Velikost normotvarované spermie je 40 - 50 mikrometrů.
Objem: 2 - 6 ml
pH: 7,1 - 7,8
Koncentrace spermií na jeden ml: Větší než 20 milionů spermií na ml
Celkový počet spermií: Větší než 40 milionů
Počet živých spermií: Minimálně 75 procent živých spermií
Pohyblivost: Minimálně 50 procent (poměr pohybujících se k celkovému počtu)
Kvalita pohybu - hodnotí se podél McLeodovy škály v rozmezí od 0 - 4:
0 - nepohybují se
1 - pohybují se na místě
2 - pohybují se vlnovitě
3 - progresivně vpřed
4 - rychlý a progresivní pohyb kupředu
Stupeň pohyblivosti musí být větší než 2 a alespoň 25 % z nich musí mít stupeň 3 až 4
Tvar: Alespoň 30 % normálně tvarovaných spermií. Normální tvar spermie se popisuje u spermií s oválným tvarem a hladkými konturami. Je u nich akrozom (enzymatická čepička) dosahující minimálně do 40 – 70 procent délky hlavičky. Nejsou také popisované žádné zdvojení a abnormality bičíku. Velikost normotvarované spermie je 40 - 50 mikrometrů.
u nas
objem : 4, 5ml
vzlad, konzistencia: mierne viskozna
koncentracia apermii/ viac 20 mil./ml, total .40mil./: 90 mil/ml 8-(
zivotnost /viac ako 75%/: 60% 8-(
Pohyblivost: 0% linearna, 17% pomala linearna, 14% nelinearna, 69% nehybnych 8-(
Prestup / do 2 min. /: 00min 00sek = nedostatocny , nehodnotitelny 8-(
invazna pohotovost/ viac ako 1000=vyborna, 500-1000= dostatocna/ : nedostatocna, nehodnotitelna 8-(
Percento defektnych spermii/ menej ako 70%/: 66%
prevladajuca patologia: 18% DAG, 24% zalomeny bicik 😞
objem : 4, 5ml
vzlad, konzistencia: mierne viskozna
koncentracia apermii/ viac 20 mil./ml, total .40mil./: 90 mil/ml 8-(
zivotnost /viac ako 75%/: 60% 8-(
Pohyblivost: 0% linearna, 17% pomala linearna, 14% nelinearna, 69% nehybnych 8-(
Prestup / do 2 min. /: 00min 00sek = nedostatocny , nehodnotitelny 8-(
invazna pohotovost/ viac ako 1000=vyborna, 500-1000= dostatocna/ : nedostatocna, nehodnotitelna 8-(
Percento defektnych spermii/ menej ako 70%/: 66%
prevladajuca patologia: 18% DAG, 24% zalomeny bicik 😞
shaarka no myslim že to dole znamena že možno ma tvoj manžel infekciu močovych ciest,takť´že sa mu urobia kultivačne vyšetrenia a tam ak sa najde nejaka bakteria vačšinou vedia aj zistit na ake antibiotika je citliva,podla toho ich dr predpiše a kultivacia sa robi uplne jednoducho...podla toho čo chcu dat vyšetrit
chrobi, hej - to mi je jasne. ja som chcela ale odborny vyklad, resp. podrobnejsi. domysliet si viem hadam vsetko (ved su v zatvorkach normy).
a percentualna sanca? hm.. vidim to do tych 20%
kuku, no co uz - ale samko je super! 😃 takze manzel ma sice spermii pomenej, ale ked sa nejaka kvalitna najde, tak to fakt stoji za to! 😃
a percentualna sanca? hm.. vidim to do tych 20%
kuku, no co uz - ale samko je super! 😃 takze manzel ma sice spermii pomenej, ale ked sa nejaka kvalitna najde, tak to fakt stoji za to! 😃
normalny...aspon teda neviem o tom , zeby nieco bolo na prd...ale vsetky vysledky ostali u Hredziho v karte a nemam si to ako porovnat, tie hodnoty progesteron, prolaktin atd :-| ale ja som nikdy nemala problemy, ovulacia bola potvrdena aj u gyn, ked som bola obcas na folikulometrii...
kuku, neviem, ze co teraz dalej. sa mi to trosku pobabralo - teda to, co som mala vymyslene.
asi nam ostava fakt len ten CAR a rovno IVF.
totiz nacasovat moju neexistujucu ovulku s dobrym spermiom MM bude asi dost nepravdepodobne...
este mam jedno eso v rukave:
bud. tyzden idem na UZV a ked tam budu nejake foliky, tak poprosim Dr., nech mi pichne pregnyl a skusime to. ze ci bude ovulka, samozrejme. pregnyl mi posiela jedna super kocka z konika (prave cestuje ku mne), lebo moja Dr ma s tym nejaky problem. tak tam nabehnem rovno s pregnylom a ked budena monitore nejaky dominantny folik, ten pregnyl si pichnem aj sama. 😃
ak foliky nebudu, tak koncime, kaslem na menzes ci mam alebo nie, ale pojdem v lete na laparku a na jesen do centra na IVF.
asi takto to vidim.
asi nam ostava fakt len ten CAR a rovno IVF.
totiz nacasovat moju neexistujucu ovulku s dobrym spermiom MM bude asi dost nepravdepodobne...
este mam jedno eso v rukave:
bud. tyzden idem na UZV a ked tam budu nejake foliky, tak poprosim Dr., nech mi pichne pregnyl a skusime to. ze ci bude ovulka, samozrejme. pregnyl mi posiela jedna super kocka z konika (prave cestuje ku mne), lebo moja Dr ma s tym nejaky problem. tak tam nabehnem rovno s pregnylom a ked budena monitore nejaky dominantny folik, ten pregnyl si pichnem aj sama. 😃
ak foliky nebudu, tak koncime, kaslem na menzes ci mam alebo nie, ale pojdem v lete na laparku a na jesen do centra na IVF.
asi takto to vidim.
Začni písať odpoveď...

Odošli