Neplodnost u muže. Jak se postupuje? Jsou nějaké léky?

Ahoj holky, nikde jsem tady nenašla nějaké informace, jak se postupuje případě problémů na straně partnera. Kde a kdo provádí spermiogram? Co se děje dál, když se zjistí např. snížená pohyblivost spermií nebo cokoliv jiného. Jde mi jenom o představu, jsou nějké léky apod.?
niga
22. jan 2010
Ahojte, presli sme rovnakym problemom ako vy, az sme dospeli k rozhodnutiu podstupit IVF. A stal sa zazrak, ze v mesiaci ked som mala podstupit zakrok, som otehotnela prirodzene, co lekari tvrdili, ze je v nasom pripade nemozne. Manzel uzival vsetky vitaminy, ktore sa tu spominaju. No a preto nam zostal este Profertil, nepouzity, na 3 mesiace, ak by ste mali zaujem, za cenu pre vas zaujimavu, napiste mi IP.
kaculka46
22. jan 2010
niga:strašně moc gratuluju a přeju ať to dobre dopadne moc dobře vím jaký je to štěstí a radost.
toja
22. jan 2010
ahoj niga, aku cenu ponukas?
niga
23. jan 2010
Ahoj toja, povodna cena bola 125€, ja to predam za 84€. Dakujem kaculka.
niga
23. jan 2010
Toja, este upresnujem balenie - 180 kapsulove, nepouzite.
lukza
23. jan 2010
Ahojky holky chci vás jen povzbudit v boji za miminkem.
My měly taky hodně špatný spermiogral doktoři nám furt tvrdily že přirozeně by to byl zázrak že máme tak nanejvíš 10% uspěšnosti že se zadaří a to jen tehdy když vychytám plodný den uplně snad na minutu přesně.máme za sebou 1ICSI+ 2 Kety neuspěšně.pak manža začal baštit eregmu max a já taky vitáminy a zadařilo se přirozeně a to jsme dva měsíce před zadařením byly na spermiogamu a byl stále stejný.no a za pár budeme mít miminko na světě takže nic není stracené moc vám přeji pevné nervíky v boji a hlavně nestrácejte naději.držím všem moc pěstičky
bubulka722
24. jan 2010
Siouxie, prepáč ale doteraz som sa k netu nemohla dostať. Oslavovala som 30. narodky a plný dom som mala gratulantov. Takže konečne som to našla a posielam ten link. Ako som čítala, našla si článok na túto tému. Neviem, ale mohla by si sa pokúsiť pokecať s revíznym lekárom zo zdr. poisťovne, prípadne sa dohodnúť s doktorom, podať tam na základe jeho odporučenia žiadosť na schválenie. Takýmto systémom by to bolo najreálnejšie. Držím palce, pretože tam je vo vašom prípade pravdep. pes zakopaný. 😉

http://www1.lf1.cuni.cz/~kocna/biochem/text10.htm

Niga a Lukza, srdečne gratulujem k vytúženým bábetkám a držím palce nech sú zdravučké!!! Díkes, takéto super správičky vždy pomôžu a dodajú nádej a odhodlanie nikdy to nevzdať. 🙂
siouxie
24. jan 2010
bubul, všetko najlepšie! veľa, veľa zdravia a želám ti, aby ste to čo najskôr dotiahli do víťazného konca, či vlastne začiatku 😃 x-)

a kedy si mala narodky? ja mám totiž zajtra 😃 😃


Dík za info, dobrý tip... Len mi tak napadlo, čo ďalej, ak sa zistí, že inhibín b je nízky a tým pádom FSH vysoké? Ak to má prapôvod v tom neskorom zostúpení semenníka, je to síce informácia navyše, ale či by bude nejako užitočná...? :-|
bubulka722
24. jan 2010
Siou, konzultácie určite len s dr. Kočím. S týmto ti na Slovensku nikto neporadí. Inak pokial ide o kryptorchyzmus tak biopsia testes by mohla vniesť viac svetla či sa nejedná o testikulárnu atrofiu. Tá je ale taktiež možná len s dobrým lekárom!!! Veď o odbornosti mnohých lekárov na slovensku vieš svoje... Národky mám dnes, narodila som sa pred 4 hodinami. 😃 Siou, taktiež ti z celého srdiečka gratulujem a prajem skoré vyriešenie problému a onedlho velké brušeno pred sebou!!! Verím, že sa to podarí!!! 😉 To je super, obidve sme vodnárky 😃
Ďakujem za gratuláciu a prajem nám všetkým ten najkrajší začiatok.
siouxie
24. jan 2010
bubul, aj ja ti ďakujem veľmi pekne 😉 😃 x-) x-) x-)


Tak to je jasné, že konzultovať už budem iba s ním, len som si neuvedomila, že sa dá dať na tento špecifický odber žiadosť do poisťovne. otázka je ako by sa k tomu postavili (vszp). Uvidíme. Skúsime pentoxifylín a medzitým zisťovať ďalej...
bubulka722
24. jan 2010
Ja mám tiež VSZP a na môj vkus to najlepšie zo všetkých. Určite by som dala pokec s revíznym lekárom a opýtala sa na postup ako na to. Určite sa to dá, možno bude treba nejaké všimné a šlo by to. Záleží na prístupe!!! Každopádne budeš potrebovať odporučenie na tento výkon od lekára. Ozik, ten pentosifylín si teda nakoniec zohnala?
siouxie
24. jan 2010
uhm, niekde som to aj tresla, ale si bola zaneprázndnená oslavami a zaniklo to v iných príspevkoch 😃 . Vtipné je, že budem mať 20 tb za 2.50 eur, takže paráda.
Lebo to, čo som našla na nete vyzeralo tak, že by bolo treba doplácať 50 eur s receptom a 200 stojí celý liek (bez receptu).
bubulka722
24. jan 2010
Super, tak mi nehovor, že sa ti nedarí 😃 Kamoška volala, tak sa idem vyvenčiť. Som všetkého taká prežratá, ledva dýcham :-S, no a teraz si naplánuj dietu. Možno ešte večer nakuknem. PA!
siouxie
24. jan 2010
Papa 😃
luboss761
24. jan 2010
Ahojte Baby, prosin Vas je tu neaky par ktory manzel ma varikokelu a splodili spolu deti?...Prosimm Ozvite sa mI...
bubulka722
25. jan 2010
Luboss, napísala som ti do témy Manžel na spermiograme.
PA!
hu.hu
25. jan 2010
ahojte baby aj nebaby 😉
mm ma zle vysledky SPG (nemam ich este na papieri, viem to len z telefonatu z andrologickou), koncentracia 1mil./ml !,
morfologia z dovodu nizkej koncentracie ani nevysetrena :-o , kultivaciu nam tiez nerobili :-| progresivne pohyblivych malo, dost mrtvych. percenta ale zatial neviem.
co ma zaujima, je dalsi algoritmus vysetreni. hormonalny profil pre manzela uz buduci tyzden na plane, a ked to bude ok, co dalej? urolog? androlog? genetika?

dakujem za odpoved
bubulka722
25. jan 2010
Hu.hu, potom skúsiť kultiváciu ejakulátu, genetické vyšetrenie, možno biopsia testes, imunológia. Príčin je veľa a je možné, že sa na dôvod zlého spg. nepríde. Každopádne všetko riešiť s dobrým andrológom. Držím palce!
hu.hu
25. jan 2010
dakujem bubulka
biopsia testes :-o to nie zle a asi to aj riadne boli 😕 uufff
simpatica
25. jan 2010
ahojte, dievcata.
my mame prvy termin na ICSI 1.2, sme uz obaja vysetreni, manzel ma zly spermiogram. Neviete ako dlho trva, kym sa clovek dopracuje k realizacii samotneho vykonu?
bubulka722
25. jan 2010
Hu.hu, no nebudem klamať bolí to, ale ak je o.k. tak máte oveľa vyššie šance zvrátiť diagnózu. Treba to ale podstúpiť u poriadneho andrológa aby tam nejaký masiar nenarobil ešte horšie ako je. Biopsia sa vždy berie z lepšieho testes.

Simpatica, nerozumiem otázke...
mravvcek
27. jan 2010
Baby ktore vitaminky odporucate 🙂 pre manzela,je dobry vitamin profertil?
kevama
28. jan 2010
Ahojte, vidim ze niektore ste celkom skusene v tejto teme co sa tyka neplodnosti muza, tak ak viete prosim poradte.
Manzelovi bola minuly rok v marci diagnostikovana teratospermia stredneho stupna,no lekar nem tvrdil, ze je to zbytocne liecit, dokonca nas nikde ani neposlal a ani mu neurobil kontrolny spermiogram.
Teraz mne zistili totalnu nepriechodost vajcovodov, takze sme si dali ziadost na IVF a cakame.
CHcela by som sa spytat, nemala niektora z vas podobne problemy s manzelom, nechcem totiz pred ivf nic podcenit.Lekar z iscare nam poradil ze by sme mali ist na geneticke vysetrenie, ale je mi blbe mojmu lekarovi diktovat kde nas ma poslat. 😞
marrad
28. jan 2010
len pekne diktuj
ked ho to nenapadne sameho
Ty stracas cas, nie on....
esther03
4. feb 2010
Baby robili vasim muzom hormonalny profil? Tomu mojmu zistili velmi zizke FSH, dali mu lieky, ale zatial bez uspechu. Je este sanca na prirodzene otehotnenie alebo uz len umele? dik dik
bubulka722
4. feb 2010
Ahoj esther! Napíš aké mal všetky hodnoty horm. profilu a ako dlho sa liečil. Hormonálna liečba je vec dlhodobá a v mnohých prípadoch sa výsledky dostavia až po roku liečby.
esther03
5. feb 2010
Ahoj bubulka, vysledky FSH boli 1,9 (referencne hodnoty su napisane od 1,5 do 12,6) a ten moj ich mal teda dost nizke 😞 . Z ostatnych LH 1,20, HCG 0,1, testosteron 6,3. Dr. mu predpisal tamoplex, profertil a apaugrin (na zvysenu viskozitu). Navyse nam zistili, ze ma len 3 mil pohyblivych spermosov. Morfologia 70%. Co na to hovoris? Je nadej, ze sa to podari prirodzene?
bubulka722
5. feb 2010
Esther, to je v akých jednotkách??? Tie hodnoty sú fakticky dosť divné. Prosím napíš čo sú to za jenotky, pretože labáky sa líšia v udávaní jednotiek výsledkov. Pokieľ je samotný testost. v nmol/ml, tak to je strááášne nízko, ale zase veľká pravdepodobnosť nápravy.
esther03
5. feb 2010
Bubulka,je to tam takto napisane: LH 1,9 IU/l, FSH 1,9 IU/l, Prolaktin 10,20 ng/ml, HCG 0,1 IU/l, testosteron 6,O3 ng/ml. Inak vsetky vysledky boli v referencnych hodnotach iba to FSH bolo brutal nizke. Co ty na to?
bubulka722
5. feb 2010
Esther existuje hormonálna liečba na zdvihnutie FSH syntetickými hormónmi. Skúsili ste už nejakú liečbu na zharmonizovanie horm. hladín na prírodnom základe, napr. Macu, Tribulus? Inak FSH priamo stimuluje Sertoliho bunky, ktoré sú zodpovedné za správne dozrievanie spermií, takže to FSH je veľmi dôležité. Je fajn, že sa prišlo na príčinu, ktorú treba určite riešiť. Držím palce!!!