Priebeh intrauterinnej inseminácie v rôznych centrách

miri28
26. mar 2007

ahojte vsetky snažilky,
chcem poprosiť tie z vás, ktoré ste podstúpili, alebo ešte len podstúpite IUI, aby ste sa podelili o svoje skusenosti a priebeh tohto zákroku v konkrétnom centre. Najma by ma zaujímalo:
1.ci ste podstupili IUI bez stimulácie (a preco ste sa tak rozhodli,alebo preco vam to navrhol vas lekar),alebo so stimuláciou (aké lieky ste brali,ako ste sa citili, kolko ste platili)
2. v akom centre ste IUI podstupili
3. v kolkom dni MC vam bol vykonany zakrok
4. aku velkost malo vajicko predtym nez vam odporucili pichnut si injekciu na vyvolanie ovulky a ci je to podla vasich skusenosti aj den, ked mavate normalne ovulaciu
5. ci ste po zakroku lezali,a ako dlho
6. kolko IUI uz ste podstupili, a kedy ste boli uspesni, pripadne neuspesni
Dakujem velmi pekne uz dopredu za vsetky odpovede.
Ja som po prvom neuspesnom IUI bez stimulcie v centre Gyn-fiv BA.Zakrok mi robili 13 DC, injekciu pregnyl som si dala pichnut 11 DC, vajko malo 15 mm.po zakroku som brala utrogestan,rano a vecer 2 tabl.po zakroku som nelezala (myslim v centre, doma ano).ovulaciu mavm normalne 17-18 DC.

siska78
26. mar 2007

miri, no neviem ci ti velmi pomozem, ale ja som po prvej IUI v GINFIVE vcera. My sme stimulovali Fostimonom, na IUI mi robili tusim na 18 DC a pred a 36hod pred som si pichla Pregnyl. Folikul mal na 15DC 16mm a teraz len cakame. Ovulku vobec neviem posudit, lebo sme pred tym casto neovulkovali. Teraz beriem Utrogestan rovnako ako ty. Ja chodim k dr. Drabekovi, ale zaujimave je, ze som ho doteraz videla len dva krat a inac ma vzdy merali a aj IUI mi robila lekarka. Tiez som po zakroku nelezala a co este, isla som strihat hrozno. Ak sa to tam ma uhniezdit, tak sa to tam uhniezdi aj keby traktory padali.
Preco si isla na IUI, ked mavas normalne ovulku?

miri28
autor
26. mar 2007

ahoj sisi, dakujem za info. ja som svoju dr.behunovu videla tiez vsehovsudy 3 krat, ale zakrok mi robila ona. ten fostimon si brala injekcne sama doma, alebo ti ho pichali v centre? mala si nejake bolesti? inak s tym uhniezdenim si myslim to iste. ja som si polezala doma cca 2 hod. a potom som zacala normalka fungovat.
na IUI sme isli preto, ze sa nam nedari asi 2 roky. a zase nic 😖 . tebe prajem mnoho stasticka a informuj o priebehu, ake pocity a tak 🙂 .

siska78
26. mar 2007

Fostimon mi pichal moj drahy, alebo kolegyne v robote kazde rano priblizne v tu istu dobu. Ale myslim ze niektore kocky chodia do centra na inekcie, ale zda sa mi to zbytocne.Bolesti som nemala, len vcera po IUI ma bolelo lave vajko, ale dnes mi uz je lepsie. Uvidime o dva tyzdne Teraz sa chystas znova?

lilinka76
26. mar 2007

Tak aby to bolo v kope, Miri: Ja som podstúpila IUI v Iscare, pregnyl som pichala v 8 DC,veľkosť folikulu ale neviem, bolo to také nečakané, Dr. ma pozrela, rýchlo zobrali krv, dostala som recept a potom telefonické inštrukcie, inseminácia prebehla 10 DC. Po zákroku som ležala asi 10 min. v ISCARE, potom aj doma, papala som 3 x 1 tbl. Urogestan. Kedy mám ovulku posúdiť neviem, hlien mám ťažko pozorovateľný, BT som si nikdy nemerala. A testovať idem v stredu, ale to ty už vieš.
Ináč, nám sa nedarí otehotnieť rok, ja mám práve dnes 31, manžel 33. Nebuď smutná, určite aj nás raz navštívia bociany.

siska78
26. mar 2007

Bambulky, aj vas pobolievalo brusko den po IUI? Tak ako pred mrchou.

miri28
autor
27. mar 2007

ahojte babulky,
dakujem pekne za vase odpovede aj povzbudenie. lilinka, zajtra ti silno drzim pasticky 😵 . velmo ti to prajem, pretoze dokazem pochopit ako po tom tuzis. kedze ty si bola na zakroku 10 DC, ja 13 DC a siska 18 DC, je to fakt asi rozne u kazdej z nas.

sisi, mna zacali tiez boliet hned po IUI vajecniky, co som si vysvetlila ako ovulaciu. ved pregnyl pichaju preto ze do tych 36 hod. je ovulka a aby si tam hadikov uz mala pripravenych ked vajko ovuluje. navecer mi to prestalo a vytiekla zo mna taka cira tekutina, co neviem co bol ovulacny hlien, alebo tie spermijky. potom uz nic, az po tyzdni ma zacalo boliet podbrusko jeden den ako pred MS, co som sa docitala, ze moze byt uhniezdovanie, ale v mojom pripade to teda nebolo tak. ty sa ale nevzdavaj, moooc stasticka prajem 😉 a informuj o svojich pocitoch dalej.

siska78
27. mar 2007

miri,mne uz z toho neako zacina zahrabavat. Ved kde je tych 10-15% co sa to podarilo? Stale citam ze to nikomu nevychadza.
Dnes ziadne zvlastne pocity, akurat po orgazme citim maternicu ako pocas mrchy. Ale asi si to uz namyslam.
Kedy ides na dalsie IUI?

ajka2
28. mar 2007

Ahoj Miri,podelím sa aj ja o skúsenosť.
1.IUI mi doporučil lekár.Mám PCO vaječníky a partner trošku horší spermiogram.Stimulovala som Merionalom 1 amul.denne.Jedna stála 400Sk.Pocity neboli nejaké výnimočné.
2.Nie som z BA tak som ešte nebola v špecializovanom centre.V ZV sa to robí v centre jednodňovej chirurgie.
3.Pregnyl sa pichal na 11DC 2 ampulky a IUI bolo na 12DC.
4.Folikulka mala 21mm a ovulku nemávam tak to neviem porovnať či to bolo v ten deň "d".
5.Ležala som 30min v centre a zvyšok dňa som mala ležať doma,ale dáko veľmi som to nedodržala.
6.bolo to prvé IUI a neúspešné☹
A ešte ma napadlo že aj mňa bolelo ľavé vajco po IUI a aj podbrušok trošku.
Siska presne viem o čom hovoríš aj ja som mala všetky príznaky,hlavne som si to teda namýšľala.Ale neboj ja si myslím že sa ti to podarilo 😉

erikae
28. mar 2007

ahojte všetky snažilky. dovoľte, aby som sa k Vam so svojimi pocitmi pripojila aj ja🙂
my sa s manželom pokušame o "potomka" uz skoro dva roky..a zatiaľ žiaľ bezvýsledne. Absolvovala som uz všetky tie vyšetrenia, čo poznáte aj vy (ako HSG, horm. profil...) manžel dva krát spermiogram (teraz vyšiel v pohode). Ja mam jeden vajičkovod nepriechodny. Tiež chodime do gyn-fivu. Dr. nam odporučila IUI, prvý krát, ak bude všetko ako má byť ho podstúpime cca. koncom apríla. už mám doma v chladničke Pregnyl, medzi liekmi closterbegyt a utrogestan myslím...uvidíme, ako to pôjde. pekný den dievčence a veľa pozitívneho myslenia želám 🙂

miri28
autor
28. mar 2007

ahojte 🙂 siska,nebojkaj,ty si este len na zaciatku.nestresuj sa hned,ber to trosku s nadhladom,aj ked velmi dobre viem, ze je to tazke.ja som napr.nemala vobec chut na sex,tak ty to vyuzi a uvolnuj si telo a myslienky 😵 😵 inak po orgazme ta to moze boliet aj z ineho dovodu 😉 na dalsie IUI som myslela ze pojdem (este vcera) hned dalsi mesiac,ale mne to bude asi vychadzat (este som mrsku nedostala) prave cez sviatky a vtedy neberu krv,tak neviem ☹ mozno az april-maj.
ahoj ajka,dakujem za info,folikul si mala teda vacsi nez ja,co si myslim ze bolo lepsie,aj to ze si si polezala.a kedze mas PCO,nerozmyslala si nad laparkou s drillingom vajecnikov?viem ze to znie trosku strasidelne,ale ja to mam za sebou,aj ked PCO nemam,ale oplati sa. a este k tej IUI,tusim vsetky z nas boleli tie vajka,cize podla toho sa neda riadit ci bola IUI uspesna,alebo sme vsetky mali dobre nacasovanu ovulku?no snad 🙂
ahoj erikae,ked uz mas lieky nachystane,tak uz si nasa 🙂 aj ja som ich mala asi dva mesiace doma pred prvou IUI.drzim palceky,aj ja by som najradsej na dalsiu isla co najskor.
pekny den plny slniecka a usmevu papa 🙂

miri28
autor
28. mar 2007

ajka a kedy ides na dalsiu IUI?

siska78
28. mar 2007

miri ja stale nerozumiem preco vsetky cakaju na mrchu. Preco si nepichnete agolutin? Ja to tak robim vzdy, inac by som este stale cakala. Agolutinom si to pekne nacasujes a nema problema

lenusa
29. mar 2007

Ahojte babulky prispejem aj ja svojou skúsenosťou 🙂
1. V septembri po laparoskopii mi diagnostikovali PCO, manželov spermiogram bol v poriadku, tak nám hneĎ odporučili centrum a iui
2. Chodíme do ISCARE k dr. Hrúzikovi, je to úplne perfektný doktor, všetko povysvetľuje, poradí a hlavne sa o mňa poriadne stará,
3. Prvé iui sme absolvovali 30. januára 2007, po stimulácii clostilbegytom, ktorý som znášala bez problémov. Pri iui som mala 3 folikuly o veľkosti 24 mm. Samotná iui nebola, len po nej som ležala asi 15 min. a potom som mala bolesti ako pri mrche, ktoré potom ustúpili. Doma som ležala potom celý deň. No žiaľ aj napriek snahe nám iui nevyšlo....
4. Tento mesiac 27. 3. 2007 sme mali ísť na ďalšie iui, ale stimulácia clostilbegytom nezabrala, folikuly nenarástli a tak mi doktor dal na zváženie, či chceme ísť aj Ďalší mesiac stimulovať clostilbegytom, alebo radšej injekčne, za čo sa dopláca 4000,- - 5000,- SK. Rozhodli sme sa ešte raz pre clostilbegyt, veď sa hovorí, že do tretice všetko dobré....tak dúfam, že to tentokrát víde a budeme mať //.
PRajem aj Vám všetkým čoskoro //...aby sme sa zbytočne nemuseli trápiť. 🙂

erikae
29. mar 2007

pekny den dievcence i ked je dnes trosku uprsany.
Miri mas trefne motto a v nasom pripade sa ho musime i drzat.. 😉
Naozaj je to vsetko asi nejaka vyssia moc, a cim dalej tym viac chapem to, ze dieta je dar..a snad ten dar bude umozneny aj nam co po nom velmi tuzime.
i ked je paradox, ze prave nam, co babo velmi chceme sa nedari ho mat, a tie pary, co si to este odkladali tak babo cakaju a ani nevedia ako. ci je to vsetko len psychika, never mind...keby sa to dalo vytesnit a nemysliet na to, mozno by to pomohlo..tolko moje ranajsie uvahy 😖

ajka2
29. mar 2007

Aj ja prajem všetkým skoré // 😉
Ahoj miri,na laparke a drílingu som už bola minulý rok.Aj hormonálne testy robené 3cylky za sebou už mám.Proste vyšetrenia všetky.My sa nažíme už štyri roky.Najprv dva len tak a posledné dva sme absolvovali všetky vyšetrenia.
Trvalo to trošku dlho nakoľko som bola 5mesiacov min.rok pracovne v zahraničí.Takže teraz keď už poznáme svoj zdravotný stav nás čaká ďalšie IUI približne o tri týždne.Možno aj skôr,uvidíme ako folikulky porastú. 🙂

erikae
29. mar 2007

ajka2, obe nas caka IUI prvy krát..snad folikulky budú také aby sa dalo IUi aj realizovat.

siska78
29. mar 2007

erikae, kam chodis do centra? a cim stimulejs?
Prajem skore// 😅

ajka2
29. mar 2007

Erike aj ja dúfam...
Mňa čaká už druhé,ale to je v podstate jedno keď sa to prvé nepodarilo. 😖

erikae
29. mar 2007

chodim do gyn-fivu, siska78
budem stimulovat teraz po prvý krát, a budem brat closterbegyt, potom pôjdem na krv,zmeraju mi folykul, potom mam zobrat 3x Pregnyl a este mam utrogestan...aj tebe skore//

siska78
29. mar 2007

A ak sa smiem spytat ku komu? Ja k Dr. Drabekovi

erikae
29. mar 2007

k Dr. Stenovej. si spokojna s Dr. Drabekom?

siska78
29. mar 2007

No co ja viem asi ano, ale zatial som ho videla le dva krat, aj IUI mi robila Dr. Behunova. Tam asi robia vsetci vsetko a je jedno koho pacientka si. Pozeram ze stimulujes s CLostylbegitom. To som mala aj ja dva mesiace, ale na mna nezabrali.

erikae
29. mar 2007

ako si sa citila, ked si ho brala?
siska Pregnyl Ti pichli v gyn-five?closterbegyt-u mam len 1 tabliet, a mam ho zacat uzivat od druheho dna menstruacie...

siska78
29. mar 2007

Pregnyl mi pichol doma drahy, tak ako vsetky injekcie. Po Clost. som sa citila uplne v pohode, dokonca moj drahy hovori ze ked beriem tie hormony tak som omnoho milsia 😀 Myslim ze ja som ho brala od 5teho DC

maaja
29. mar 2007

ja som tiez chodila kvoli tymto problemom do GF, a naozaj, ako pise siska, tak vsetci lekari robia vsetko - robi ten ktorý tam zrovna je ... ja som napriklad patrila k Drabekovi, ale ziadny zakrok mi on nerobil ... teda ja som newbola na IUI ale rovno na IVF, ale aj tak .... napriklad odber vajicok mi robil Harbulak, transfer Behunova a kontroly, ktorý lekar bol, napriklad aj Stenova ... no a ked som po druhom IVF konecne zostala tehu - tak som sa prehlasila k Dr Stenovej a k nej chodim do poradne a budem s nou aj rodit ...

siska78
29. mar 2007

maaja mne to ale ani nevadi, teda zatial. Doktorky su mi aj tak milsie. No nie? Ja tiez rozmyslam nad IVF, ved naco chodik oklo ked mozem ist priamo na vec

maaja
29. mar 2007

siska, myslim ale ze to IUI je podmienka pre poistovnu .... okrem ak mas taky problem, ze ani 10 IUI by nezabralo .... my sme absolvovali 3x IUI, ale mimo GF, u teraz uz neboheho Dr. Vrabca .... a dobre bolo ze sme odtial odisli, lebo mam pocit, ze oni by nam IUI robili snad dodnes, tam sme za kazde platili 2000 Sk ... a ked sme dosli do GF, lekar Drabek mi porobil dalsie vysetrenia a na ich zaklade usudil, ze 4 IUI, ktore vraj poistovna ziada - teda ze ich chce 4 dokopy, uz je zbytocne, lebop som mala nepriechodne vajcovody ,,, tak hned ma vypisal na IVF a nariadil lieky .... prvy pokus nevysiel, pri druhom trosicka malicko pozmenil lieky, teda injekcie a do konca tyzdna idem rodit 🙂)

siska78
29. mar 2007

maaja tak to som nevedala, ze musia byt 4IUI, lebo mne Dr. Drabek hovoril, ze ak mi poistovna bude preplacat IUI, moze povedat ze na mna minuly vela penazi a nemusia mi schvalit 3X IVF. Ako to ze si mala nepriechodne vajcovody? Nerobili ti laparku? myslim ze to je podmienkou na IUI

erikae
29. mar 2007

ano, ked robia IUI musi byt priechodny aspon jeden vajcovod..
ja jeden priechodný nemám a idem to IUI podstupit.. Robili mi HSG a tam zistili nepriechodnost jedneho. Avsak lekar mi laparku uz potom kvoli spriechodneniu aj druheho zatial nedoporucil, myslite, ze by mal? 🙂

erikae
29. mar 2007

maajka vsetko dobre Ti zelam a hlavne, aby porod prebehol v poriadku a obaja ste boli zdravi. potom sa s nami podel o ten zazitok, budem radi.
Cvicila si nejako specialne v tehotnosti, kvoli kondicke?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre