Používam retinol, kyselinu hyalurónovú a niacinamid cca 6 týždňov a nevidím absolútne žiadne výsledky.necakala som žiadny zázrak,no nemám z toho ani žiadny pozitívny pocit,akože naozaj nula pocit,nula výsledok,veľké sklamanie. Nechápem,na základe čoho to toľko ľudí vychvaľuje,pre mňa zbytočne vyhodené peniaze, všetko som ráno vyhodila do koša nespotrebovane,myslím,že 6 týždňov je dosť na akúkoľvek aj minimálnu zmenu. Máte skúsenosti???
@petkaaa ano...používam peeling
@petkaaa inak ja som sa tiež bránila vete "to je na ich pleť",ale začínam sa k tomu prikláňať,mne z tej kórejskej a japonskej kozmetiky nesadlo fakt nič,ani len na ten chvíľkovy 5 minútový pocit,žiaľ...
To je o správnom výbere produktov, o vyskladaní rutiny, nie vždy sa trafíš do produktu na prvý krát, ale 95% produktov je tak jednoducho a ľahko formulovaných, že sadne Aziatke aj Európanke. Oni majú veľa čistých produktov, bez zbytočných parfumacií, a podobných vecí, na čo sme my tu v Európe zvyknuté. ... to isté Ordinary. Môžno ti produkty jednoducho len nesadli, to sa v pohode môže stať, alebo tvoja pleť na ne reagovala zle. Ide o to poradiť sa, popýtať sa, skúšať...
@petkaaa ten matrixyl si nemala? Alebo ten argirelin? Na to som bola zvedavá
Matrixyl som nemala... Argireline hej, v pohode bol, ale napriklad moju sestru pálil. To je individuálne. To isté s tým vit C. Po 23% som mala taký výsyp na pleti a po tom prášku to po prvom použití jemne štípalo a odvtedy už úplne v pohode, pleť si zvykla.
@petkaaa možno ešte hento vyskúšam niekedy,ale zatiaľ už nebudem dávať nic
Ja používam cca pol roka TO a maximálne sa mi zlepšila pleť. Používam Kys. hyaluronovu, Niacinamide, Retinol, Lactic, krém a odličovaci gél. Ale tak 100 ľudí 100 chutí. Ja sa tejto kozmetiky zbaviť nechcem, mne veľmi pomohla🙂samozrejme treba aj vedieť používať TO kedže sú to kyselinky.
Keď ste vítamin C nikdy nepoužívali tak by ste si nemali kupovať 23% ale práveže s nižším percentom, to iste sa týka aj ostatných kyselín a podobne. Všetkého sa má nanášať máličko. Kyselina sa zmolkuje aj mne a preto si ju dávam len na noc. Na deň sa viac oplatí hydratačný krém. A taktiež neodporúčam si dávať na noc rovnaku rutinu ako cez deň (napríklad taký niacinamide 2x za deň už je veľmi veľa a pleť sa môže vysušiť) ja si ho dokonca dávam každú druhu noc
z produktu si treba davat malo, tak 2-3 kvapky, niektore sa vpiju lepsie do vlhkej pleti, niektore do suchej, niektore kombinacie spolu nemusia pasovat, nieco sedi lepsie na suchsej pleti, nieco na mastmejsiu, nieco musis pockat kym sa uplne vpije a az potom davat druhu vrstvu aby sa to nezmolkovalo.. je toho vela co treba odpozorovat, vyskusat si.. a nie si to patlat halabala, byt cela lepkava a potom to smarit do kosa 🙂 aj ja som taka bola 🙂 ale uz som si vyskusala co s cim, kedy a ako 🙂
Vitamin C 23% je fakt silny, tie ktore ste predtym nic s vit C nepouzivali ste nim fakt nemali zacinat 🙂 A pridavam sa k zenam ktorym The Ordinary a korejska kozmetika fakt pomohli, treba si len najst to svoje, co potrebujete a co vam sedi. A naucit sa to pouzivat 🙂
Autorka, ak sa ti vsetko zmolkuje, tak to proste nevrstvis dobre. Klucom je vlhka pokozka, preto je dobre pouzivat medzi vrstvami lahke hydratacne tonikum / esenciu, napr spominana Pyunkang Yul... Pises ze retinol davas hned na niacinamid, no, retinol obsahuje skvalan, ktory sa ma tiez nanasat na fakt dobre zvlhcenu plet, ktoru asi vtedy nemas...takze tam bude chyba ak ti to nedrzi 🙂 Napriklad.
@stanzi napíšem ti to presne,posud sama:
Čistenie pleti v 3 krokoch (micelarka,čistiaci krém, potom docistujem cerave) potom dávam tonikum a čakám. Potom ide sérum kys. Hyaluronova do vlhkej pleti a čakám a na to dávam na noc retinol 1% v skvalane,nič viac nepoužívam (občas dám niacinamid medzi kys. Hyal.a retinol,retinol nedávam nikdy do samotnej pleti,vždy na kys.Hyaluronovu) ale nikdy nemám z toho dobry pocit na pleti,cítim akoby preťaženie na pleti po Tom všetko vrátane tých čistiacich...jediný dobrý pocit je ten zo skvalanu,že sa ráno nezobudim až tak veľmi "dokrcena" inak by som mala ešte hodiny po prebudení hlbocizne vrásky,ale inak nic
No to cistenie podla mna nemas dobre, je tam toho moc. Micelarka moze vysusovat. A naco dva rozne kremove cistice? Ten Cerave je uplne v pohode na normalne cistenie, nie len na “docistenie”. Vyssie si pisala ze po naneseni sera mas pocit napnutej pleti, to podla mna nebude tym serom, ale dehydrataciou pleti (ktoru casto sposobuje prave nespravne cistenie). Malo hydratacie celkovo moze byt aj pricina preco mas pocit ze produkty len sedia na tvari...
@stanzi sa zapojím ak môžem. Teraz tu čítam, že "retinol sa tiež nanáša na vlhkú pleť"? Len sa uisťujem. Lebo ja ho vždy cápem na suchú a mne sa na tom strašne páči tá olejová konzistencia, tá robí mojej pleti veľmi dobre. Ale teraz si mi normálne nasadila chrobáka do hlavy s tým, že na vlhkú pleť. Doteraz som bola v tom, že na vlhkú ide iba kys. hyalurónová?
Nie kazdemu vyhovuje taka narocna vrstvena kozmeticka rutina. Niekomu sedi viac minimalisticka rutina - po dokladnom vycisteni vmasirovat hydratacny krem alebo olej do vlhkej pleti a hotovo.
Pokial ide o moje skusenosti s The Ordinary, tak som toho vyskusala dost, nieco mi sadlo, nieco nie. Napr. ta ich kyselina hyaluronova zmolkuje a cokolvek na nu das, vsetko uz bude zmolkovat - preto si ju uz nekupujem. Maju aj inu - Marine hyaluronics, ta je uplne vodova a nezmolkuje. Ale pre mna bola malo hydratacna. Vyhovuju mi hyaluronove sera inych znaciek - Ryor a Vichy mineral 89. Niacinamid od TO je super, pouzivam stale - iba vecer. Retinoly/retinoidy mi tiez vyhovuju - ale skor tie v emulzii, lebo tie skvalanove su na mna moc mastne. Vitamin C 23% suspenzia je silna naloz s potencialom podrazdit plet a nie je ani prijemna na pouzivanie. V pripade reakcii ju treba miesat s inym hydrat. kremom. TO ma ine C-ckove sera, ktore su super. Ja mam rada Ascorbyl glucoside solution 15% - pouzitie je fajn na rano, vobec nezmolkuje, nemasti, je na vodnej baze. Super je aj ten cerveny kyselinovy chem. peeling - asi najlepsi produkt pre mna od nich, ale to je len pre pokrocilych, ktori uz dlhsie pouzivaju kyseliny. Korejsku kozmetiku pouzivam obcasne, ale vseobecne mi vyhovuje, najradsej mam sheet masky a slimakove produkty 😊
@seahorse27 myslíš,že ten červený peeling je moc,ak som nemala na tvári žiadnu kyselinu? Lebo to mám doma,ale ešte som to nepoužila
Tym by som urcite nezacinala. Skor by som skusila kys. salicylovu 2% a kys. mliecnu (kludne aj 10%, ak nemas citlivu plet). Alebo namiesto mliecnej ten tonic s kys. glycolovou.
Ja to hyaluron serum koli zmolkovaniu nepouzivam. Ale.. v 42 ked si dam kyselinu mliecnu.. a b5 ..rano plet ako z rozpravky
Ešte ma napadlo, autorka, vyskúšaj kyselinu mandľovú... tá je úplne jemnučká, tá by ti podľa mňa sadla... je to jeden z najjemnejších exfoliantov, z tých čo ponúka Ordinary
@petkaaa viem,poznám,mám naštudované,ale mám pocit,ze ak už mám riešiť exfoliaciu,tak asi "poriadnu" lebo ja mám otvorené póry,aj čierne bodky,tak uvažujem,nad tou 10% kys. Mliecnou a potom až červený aha/bha peeling no a ešte potrebujem kys. Salic. Vyčistiť póry
Vyskúšaj 🙂 Mne napríklad kyselina mliečna nesadla vôbec. Ani 5% ani 10%. Ja, ako vtedy absolútne neznalá som začínala s aha+bha 😀🙈 .. na 2 minúty najskôr. Raz týždenne, postupne som pridávala po minútke a zastavila som sa na 7 minútach. To je maximum, čo moja pleť znesie.
@petkaaa ja si ale nemyslím,že to vadí ak začneš aha/bha....stale je to len kozmetika,ublížiť nemôže
Môže. Je to veľmi vysoká koncentrácia. Môže ti spáliť tvár, alebo niektoré miesta, môžu sa ti vytvoriť lišaje, môžeš mať výsyp, môžeš sa začať šúpať.
@petkaaa a ta mliečna ti nesadla v akom zmysle?
Svrbela ma po tej pleť, keď som si ju naniesla.
@eliska13 To nie je pravda 🙂