Čo na suchú pleť?

28. mar 2023

Ahojte potrebovala by som poradiť čo na suchú pleť už som skúšala kadejaké krémy oleje a nič nepomáha stále sa mi šúpe koža na tvári mám na rukách atopický ekzém ale to len v zimnom období na tvári sa skôr len šupem žiadny ekzém tam neregistrujem.
Za každú radu vopred ďakujem.

nairobi
28. mar 2023

Toto isté som riesila aj ja,a mne pomohla jedine indulona - kúpila som v tescu indulonu s vôňou a problémy so suchou,supinatou pleťou prestali

jsbb
28. mar 2023

Excipial U lipolotio

simsalabim
28. mar 2023

La Roche ma skvely krem na suchu plet https://www.laroche-posay.sk/nutritic/nutritic-...

autor
28. mar 2023

Ďakujem pekne za rady ☺️

bela30
28. mar 2023

Excipial U. Viackrat denne natierat v hrubsej vrstve. Kupis v lekarni stoji okolo 13 eur +-.

rusalinka
29. mar 2023

Ja teda nie som odborník, ale čo - to som si popozerala... a skôr by som ti odporučila vrstviť hydratačné tonery, séra... a až potom krém. Potrebuješ do pleti dostať vlhkosť a tú krémom uzamknúť. Krém ti síce vyživí pleť, ale ak nie je extra hydratačný, tak s tou suchosťou ti až tak nepomôže, ani v hrubej vrstve.
Ja veľmi odporúčam videá od @drews_beauty, kde veľmi zrozumiteľne vysvetľuje a dáva odporúčania, napr.:

https://www.youtube.com/watch?v=iKzRofYhcaA


https://www.youtube.com/watch?v=GXRJLmptP5c


https://www.youtube.com/watch?v=Cjo2K2fRy8o
drews_beauty
29. mar 2023

@rusalinka ďakujem 🙂 len aby ti to admini nezmazali, lebo mne mažú komentáre, kde pripnem svoje videá ako pomôcku pre danú otázku 🙂

ale inak áno, krém alebo olej sám o sebe nevie úplne hydratovať, ale ak mávaš v zime aj ekzém, mohla by ti na to pomôcť vazelína alebo krém na jej báze. Ale tiež ju treba nanášať na navlhčenú pleť. Určite zvoliť čistenie pleti jemné, šetrné, ráno si pleť umývať ani nemusíš. Následne by som pridala nejaký jemný hydratačný toner, ktorý môžeš na seba navrstviť aj 3x, na navlhčenú pleť a potom rovno krém. V niektorých prípadoch je rutinu lepšie ponechať jednoduchú, kým sa pleť dá dokopy.

rusalinka
29. mar 2023

@drews_beauty tak ja som ťa tu už mnohokrát odporúčala, zatiaľ bez ujmy. Tak dúfam, že to vydrží 😀 Vieš, mne sa strašne páči na tebe to, že si stále ostala verná aj koníku a že si aktívna aj tu. Je mnoho báb, ktoré si tu "vybudovali fanúšikovskú základňu", potom prešli na IG a tvária sa, že na MK vlastne ani nikdy neboli... hlavne, že polovicu followerov majú odtiaľto.

No a teda autorka, verím, že si si tu našla nejakú radu 🙂

drews_beauty
29. mar 2023

@rusalinka i keď netuším, ktoré iné baby tu kedysi prispievali a dnes je po nich zľahnutá zem, ďakujem ❤️ veru, pre mňa sú tu tie diskusné kozmetické skupiny srdcovka 😀 a veľa inšpirácie čerpám práve tu, keď vidím, čo sa mnohé ženy pýtajú, s čím majú problém atď.

yna1
29. mar 2023

pri suchej pokozke je potrebna hydratacia, ale to tiez musi byt kvalitny hydratacny krem, tiez som mala s tymto fest velky problem. A ako tu uz vyssie zaznelo nie je to len o kreme, ale je to o celej starostlivosti, aj o cisteni, aj o dekorativke.

autor
29. mar 2023

Ďakujem pekne za rady určite poskúšam ☺️

lucylucka
29. mar 2023

Mne pomohol krém na veľmi suchú pleť Avene cicalfate + skúšala som viac krémov no pomohol mi len tento.Teraz sa mi pleť už ukludnila tak používam len krém na suchú pleť z drogerie.Ale predtým má pleť až pálila od každého krému len Avene mi ju upokojila.Pocula som že je aj dobrý Laroche Posay Cicaplast.Ten do budúcna určite tiez vyskúšam.