Ahojte, mate niektora skusenost s tym, ze parfemy zo stranky notino mozu byt fake? Dostala sa mi tato informacia, sama nemam skusenost, este som parfem od tial neobjednavala.😁
To či je parfém fake alebo nie sa dá celkom ľahko zistiť, napriklad na stránke http://m.checkcosmetic.net/ zadáte výrobné číslo a značku a bude to jasne..prípadne sú aj iné podobné vyhľadávače. Čo sa týka notina, už logicky pochybujem že predáva fake parfémy, je to veľká firma fungujúca vo viacerých krajinách, nemyslím že by roky fungovali s protizákonnou činnosťou :D ale pravda je aj to, že kvalita môže byť naozaj nižšia - možno vykupujú sklady nepredaných veci a natrafíte napr na starší parfém (preto slabšia intenzita a podobne) - vek kozmetiky vám ukáže ta stránka tiež ..ja som na notine mala šťastie aj na "mladší" parfém ako som si kúpila v parfumérii, ale aj na o niečo starší..ak natrafíte na taký, vždy sa dá do x dní vrátiť aj bez udania dôvodu takže sa to dá risknúť..
všetky stránky s týmito parfúmami sú riedené parfémy (teda fake) osobne som si raz tak kúpila a stačilo bordel žlté fľaky a tak, originál stopercentne kúpeny vo fann, marionnaud a douglas dovi inde by som nekupovala zriedenú sračku
@zuzubb007 mas len jednu skusenost a na zaklade toho si presvedcena, ze vsetky stranky predavaju riesene vonavky? 🙈
@blabla22 no prave to ze je to obrovska spolocnost, si myslim, ze kvalita moze pokrivkavat. Mam dost velky eshop, sice v inom segmente, ale nepreverit si kazdeho jedneho dodavatela je risk a cim je ich viac, tym horsie sa to robi. Totiz aj jeden produkt,ma viacero distributorov, nie je nic take ako "oficialny" vyrobca, ktory kazdemu dodava.. a ti medzi sebou cenami konkuruju a predavaju, ekd u jedneho vypadne nieco, nahradiho druhy.. ja na fake /nefake nejak neverim - teda v tom zneni,ze niekto vedome predava fake. A v takom mnozstve. Skor sa tam dostane nieco, co nemalo... a citala som recenzie, kde poslali spat takyto parfum, ze to nie je ono a vymenilli im ho za iny kus. Cize tym potvrdili, ze nie kazdy kus je celkom ok ale asi nie kazdy si da namahu to riesit.
Ale jasne, su aj horsie strankyna pa kozmetiku ako notino :D a ja to risknem z netu, mne to stoji za ten rozdiel v cene oproti fann a spol.
@veroonikadan nie konkrétne mám aj iné skúsenosti, nepísala by som to len tak pre nič za nič, predovšetkým treba vedieť čo treba porovnávať pri originály čísla a tak, a proste to ti každý povie čo sa venuje kozmetike ako to funguje, áno je to ten parfém ale zriedený, preto intenzita vône 5 x menšia a podobne, ale neodcudzujem to však každý si kupuje kde chce a čo chce, ale keď sa niekto pýta na názor a chce vedieť ako to je tak treba čistú pravdu
@simca06022011 no veď tak som to aj myslela, že sa nedá paušálne povedať že všetko je fakea to je ich biznis plán:D . Ale takisto by som ani nečakala nejakú garantovanú kvalitu ako napr pri Le Labo alebo iných podobných, kde majú svoju výrobu (čomu potom zodpovedá aj cena). Predpokladám že nejaká extra garancia kvality sa nedá čakať ani pri veľkých parfumeriach - fann a podobne..ale tiež to mám tak že objednávam aj z notina, prípadne občas majú e-shopy tých "oficiálnych" parfumérii aj 30% na všetko čím sa dostávame na cenu notina, tak kupujem aj odtiaľ..a rozdiel som zatiaľ nezistila, asi som mala stastie
Ja odtiaľ objednávam a zatiaľ som spokojná....ako už vyššie spomínali vek vône robí veľa...dokonca keď vonia úplne inak resp. Smrdí môže ísť o zlomenú vôňu ....3 roky do zadu mal môj šéf aj e-shop s parfumami a čo viem väčšina sk e-shopov bola buď pod fann alebo od nich odoberali ....notino tam ale asi nepatrilo ....
@zuzubb007 ja som nemala problem s intenzitou vone, davam si ju na seba len rano a staci mi to, ale tak kazda mame nejaky ten nazor 🙂 ja to chapem, no ja som spokojna, takze nebudem svoje rozhodnutie menit a budem tam nakupovat aj nadalej 🙂
@safira8 ono je to ťažko odhadovať, kde jak tie parfumy aj skladujú aj neviem čo, do toho nevidíme. Ja môžem hodnotiť len to, čo som si objednala a čo používam. Veľa vecí mám skúsenosť aj z kamenných obchodov aj z internetu a konkrétne z tejto stránky som už xkrát kupovala a kvalita fajn
Nie su to fake ale parfumy ktorym vyprsala "doba spotreby" alebo lezali dlho na skladoch a pod. preto su menej intenzivne a pozmenena moze byt aj vona kedze molekuly sa po case rozpadavaju.
@zuzlaka asi tak nejako, teraz som aj kopu darcekov poobjednavala, mali by prist zajtra, tak som zvedava, uz budem mat na komplet vsetky darceky, tak sa aspon nebudem uz stresovat 🙂
@zuzanna822 ak niektorym smrdia parfumy z notina kvoli argumemtu - pretoze su to vraj testery, tak potom vam budu smrdiet aj tie, ktore skusate v kamennych predajniach z marion ci fann, pretoze to su tiez testery 😂 original parfum maju v marionaude myslim len jeden ci dva a to od Diora a Chanellu za vyse 200€ ak nie aj 300€ vsetko su to inak parfumove vody alebo toaletky, nepamatam si presne (pracovala som v marionaude) od toho tiez zalezi vydrz...
Eshopy byvaju lacnejsie aj kvoli tomu, ze do ceny vyrobku nepremietaju kopec vydajov ako vyplaty na predavacky-priestory atd atd. Cize nie vzdy je fake vsetko co nie je predrazene. Nakupujem aj na notine
@bluebriggs dobrý deň, rada sa zapojím.
Niektoré parfémy majú fake, napr. Chanel. Treba sa ozvať vždy danej firme a bez problémov vám odpovedia, či majú zmluvu s notinom alebo nie.
Ďalšia vec, že testery vždy voňajú intenzívnejšie. Ci už sú z dm alebo z parfumerky.
Notino má testery ktoré si robia sami od streky z voňačiek, ktoré predávajú fyzicky na predajni.
Pre väčšie parfumerky a dm dodáva tester dodávateľ s vyššou koncentráciou vône
@zuzanna822 ja mám skúsenosť s rakúskym Notino. Objednala som si cez neho parfum , ktorý som už predtým používala a poznala. Prišiel mi presne taký istý . Takze ja mám dobrú skúsenosť. A predávajú nielen parfumy, ale aj inú kozmetiku a teda neviem si predstaviť, že by riedili take krémy, alebo iné veci. Lacnejšie ceny si môžu dovoliť preto, lebo nemajú také náklady ako kamenné obchody. A predávanie fake pod originálnou značkou je trestné, takze neviem či by si to dovolili robiť legálne ...
@gabrielkaa kamarátka pracovala pre notino. Oni sa súdia dlhodobo presne preto, že nepredávajú všetko originál 🙂 majú pobočku v ČR, Maďarsku, atď. Ak chcete originál, kúsok za hranicami je drogéria Muller.
Nakoľko som sa osobne stretla s tým ze jedna pobočka u nás jednej drahsej parfumerky nemala dostatok tovaru a pred Vianocami objednávala vybrané kusy z notina (v tom čase sa ešte volali parfums)
P. S. pre milovnicky parfémov ako ja, je veľký rozdiel v tom, akej krajine sa parfém kúpi, pretože každá krajina má určite normy čo s akým obsahom môže byť predajne. Napr. Preto Coca cola v SR a Amerike chuti trosku inak.
@zifco aha. To som nevedela. Mne to asi potom s tym parfemom vyslo.
@gabrielkaa ja tiež kupujem na notino, ale ak chcem kúpiť novu, overujem si🙂
@zifco ano, ved aj ja tak. prvu vonu si kupim napriklad v Mülleri a potom na notino. Inak ale aj tak najkrajsie vonaju vzorky co dostavam v casopisoch. Podla toho potom idem vyberat do parfumerky a tam sa mi zda, ze uz to inak vonia 😀.... alebo je to mozno aj tym, ze toho vela naovoniavam a uz mam paralyzovany nos aj vsetky zmysly 😀.
@gabrielkaa mne v parfumerke vsetko inak vonia, lebo tam uz je vsetko vo vzduchu :D ja si capnem na seba dve vone... a idem prec. Bezne nabehnem, co im tam tak krasne vonia.. a bohuzial to uz je vsetko dokopy :DDD
@zifco ale no... kde su take normy? Je to o tom, a jedine o tom, co su kupujuci ochotni kupit. A v ramci EUR, mame totozne normy, ktore su "povinne". Cize teoreticky by malo byt jedno ci to kupis tu alebo to kupis v HU/AT... nie je to tak, jedine kvoli ochote zakaznikov kupit to aj tak, kvoli cene.. atd. Vidno to na viacerych produktoch od drogerie az po potraviny. Skodlive latky su zakazane rovnako, ostatnu kvalitu/resp. originalnost vone v tomto pripade/ si strazi vyrobca.
@simca06022011 netvrdím, že vo všetkých výrobkoch ide o iné normy. Tlmocim len, čo mala kamarátka na školení. Spomínala aj, že na svk išla nižšia rada výrobkov ako napr do zahraničia
Prečítal som si celú diskusiu a kupujem parfum pre priateľku a už sme sa o tom bavili, že notino má fejky, alebo ležiaky, alebo čo, proste menej kvalitné. Presne aj môj parfum Hugo Boss Hugo, tiež neskutočný rozdiel.
Napr. príklad, ako môže byť medzi Fann a Notino na parfume pri 100 ml rozdiel 40€
Giorgio Armani Si 100 ml
Notino 92€
https://www.notino.sk/armani/si-parfumovana-vod...
Fann 132,5€
https://www.fann.sk/giorgio-armani-si-parfumova...
ja neviem povedať ako to robia, keďže je to celosvetová sieť :D ale všimol som si, že to vedia porovnať iba ľudia ktorí si raz skutočne kúpili originál. Niekto kto si od začiatku kupuje parfum v Notine nato nikdy nepríde :D
Taktiež som si všimol, že tá nálepka naspodu, taká igelitová okrúhla 1x1 cm ktorá sa dá odlepiť bola úplne iná na parfume z Notina a iná z Fannn.
Najjednoduchšie kúpiť ten istý parfum z Fann a druhý z Notina a poslať do labáku na rozbor 🙂
@tomasko1990 neviem, či už som to tu písala, je tu toho veľa. Niektoré parfémy majú originál, niektoré s nižšou koncentráciou. Je vidno rozdiel v,, igelite,, a mnohokrát aj jazyky na krabici sa líšia.
Leziaky majú sotva, pretože viem, že predajňa sa otvára o 9 alebo 10 a baby chodili už na 7 až 8 ráno pretože bolo brutálne veľa objednávok.
Skôr to bude tými normami, ktoré nie sú jednotné ;) tiež som si spočiatku hovorila, načo by napodobňovali lacné voňavky, ale guess z dm je intenzívnejšia podstatne ako z notina.
Je lepšie si vône skúšať sám na sebe, pretože všetci máme inú pH pokožky a na každom vonia vôňa inak a tiež aj výdrž je individuálna 🙂
@ckatka ako som pisala s tymto sa ja napriklad nestotoznujem kedze uz nejaku dobu objednavam a mam skusenosti aj z kamennych obchodov a teda rozdiel v kvalite som nespozorovala, teraz pouzivam od Vichy aj fluid aj kremiky a OK 🙂 neviem ci by si mohli dovolit predavat nieco nekvalitne, predsa len su na trhu uz velmi dlho a myslim, ze to o niecom svedci 🙂