Má zmysel cvičiť s epinom a aniballom, keď čakám druhé bábätko?

zuzanitaina40
14. feb 2015

Pred prvým pôrodom som na tom necvičila, dcérka mala 4 kilá a ešte 2 týždne po pôrode som poriadne nesedela. Má zmysel cvičiť s epinom alebo aniballom keď čakám druhé bábätko? Nemá to tam už žena roztiahnuté od prvého pôrodu? dakujem

uhnakova
14. feb 2015

Ja som bola po prvom porode totalne znicena, sili ma 50 minut, hojila som sa cele sestonedelie. Pri druhom porode som dopadla ovela lepsie, len par stehov, po tyzdni som uz zvesela behala. A pritom druhe babatko bolo vacsie 🙂. Aniball som nepouzivala ani pri jednom tehotenstve.

alicka850
14. feb 2015

@uhnakova ja presne tak isto

evening_star
14. feb 2015

Neporadím, len poviem svoju skúsenosť: v prvom tehu som svičila s epinom poctivo, nacvičených vyše 30cm, a aj tak ma strihali (možno aj moja chyba, lebo som im to nepovedala) a šili ma riadne dlho, aj vnútri som bola dotrhaná. V druhom tehu som sa po predošlom sklamaní na všetko vykašľala, nič som necvičila, a nenastrihli ma, a ranku som mala minimálnu, šili asi 5 minút.

dejka77
15. feb 2015

Ja ti mozem tiez len povedat svoju skusenost. Prvy porod bol celkom ok, dcera mala pod 3kg takze asi aj preto. Tu nastrih nerobia, ale natrhla som sa samozrejme. Hojenie v pohode, sediet som mohla hned bez problemov. Pred druhym porodom som rozmyslala, ze si kupim epi-no. Ale zdalo sa mi to komplikovane tak som sa na to vykaslala. Radsej som si zvolila porod vo vode aby to slo lahsie, no nakoniec som skoncila aj tak na posteli. Syn bol vacsi, mal skoro 3,8kg a slo to velmi pomaly. Bola som natrhnuta, ale vsetko bolo v poriadku, ziadne bolesti, stipanie, nic. Este lepsie ako po prvom porode. A poviem ti tak, ze lutujem, ze som to epi-no neskusila. Iba som sa zbytocne trapila.
Nevies ako to bude u teba, mozno budes mat rychly porod (na to som sa spoliehala a dopadlo to presne naopak), ale na tvojom mieste by som urcite epi-no vyskusala.

majka1981
15. feb 2015

mne moja gynekologicka povedala, ze najlepsia priprava na druhy porod je uz prvy porod. takze som si ziaden epino nekupila. porod bol rychly, natrhla som sa ovela menej ako pri prvom. vedela som ako tlacit a kedy tlacit, prvy syn mal 3520 g (hlavka 38 cm) a druhy 4090 (hlavka 34 cm).

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre