icon

Je možné, že nám vznikne vysoký nedoplatok?

kitty2803
2. dec 2025

Stala sa mi taka vec, muž išiel posledný z bytu a nechal omylom otvorené veľké balkónové dvere dokorán, samozrejme boli otvorené celý deň takže 8 hodín boli dokorán, radiátory sú horúce v celom byte je mega zima, chcem sa opýtať aký to môže mať vplyv na spotrebu, či čakať nedoplatok on mi tvrdí že to nič nieje 🤦‍♀️🤷 fakt neviem..

viestta
2. dec 2025

Nie, nebudes mat nedoplatok stovkach eur, mozno za par eur ste prikurili panubohu do okien

deti95060810
2. dec 2025

ale kdeže vysoký nedoplatok. max pár eur.
tak ste si dobre vyvetrali ... 😉

maranco
2. dec 2025

@kitty2803 pozri spotrebu na merači na radiátore a porovnaj s minulým rokom o koľko % je viac

anonym_167ded
2. dec 2025

@kitty2803 aká mega zima? Ja som pred rokmi nechala otvorené dokorán obloky na dvoch izbách, zazvonil mi mobil, zabudla som na ne a odišla som do práce. Všimla si to susedka, asi po štyroch hodinách, ke%d išla do obchodu, tak som odbehla z práce ich zatvoriť, A to bolo asi mínus osem ráno, chcela som otvoriť na desať minút, vyvetraž a zatvoriť 😀. Na spotrebe sme si to ani nevšimli

viestta
2. dec 2025
@maranco

@kitty2803 pozri spotrebu na merači na radiátore a porovnaj s minulým rokom o koľko % je viac

@maranco co napozera, vsak jej nabehlo akurat par jednotiek, v horizonte 6 mesacnej vykurovacej sezony absolutne zanedbatelna cifra.

maranco
2. dec 2025
@viestta

@maranco co napozera, vsak jej nabehlo akurat par jednotiek, v horizonte 6 mesacnej vykurovacej sezony absolutne zanedbatelna cifra.

@viestta podľa čísla zistí či môže kľudne spávať alebo odkladať peniaze 🙂

zuzanaete
2. dec 2025

1 den vetrania ti prievan v penazenke neurobi.

andrejka1974
2. dec 2025

@kitty2803 ani to nezbadas

kitty2803
autor
2. dec 2025
@deti95060810

ale kdeže vysoký nedoplatok. max pár eur.
tak ste si dobre vyvetrali ... 😉

@deti95060810 vyvetrane bolo veru perfektne to musím uznať 🤣

kitty2803
autor
2. dec 2025

Ďakujem za odpovede 😊

memma
2. dec 2025
@anonym_167ded

@kitty2803 aká mega zima? Ja som pred rokmi nechala otvorené dokorán obloky na dvoch izbách, zazvonil mi mobil, zabudla som na ne a odišla som do práce. Všimla si to susedka, asi po štyroch hodinách, ke%d išla do obchodu, tak som odbehla z práce ich zatvoriť, A to bolo asi mínus osem ráno, chcela som otvoriť na desať minút, vyvetraž a zatvoriť 😀. Na spotrebe sme si to ani nevšimli

@anonym_167ded nám sa raz tak stalo.Boli sme u našich, manžel pre niečo odbehol domov vo februári bolo -10 nechal otvorené 3 balkónové dvere dokorán. Zazvonil mu telefón a odišiel. Domov sme prišli po 4 dňoch. Zatvorili sme dvere a šli k našim ešte na jeden deň spat, keďže sme mali vtedy 4 ročnú a pol ročnú a vnútri bola neskutočná zima. Nedoplatok sme nemali

synne
3. dec 2025

Ak ťa to poteší, vrátila som sa to služobnej cesty po viac ako mesiaci a mala som otvorené okno 🤦
Radiátor na trojke, kvety mi skapali a v rohu miestnosti mám pleseň, keďže tam bolo vlhko.

margotka17
3. dec 2025

@kitty2803 môj tak často ráno zabudne zatvoriť okno v kúpeľni, no napriek tomu, vždy zatiaľ máme preplatok 👍

oblecenie99
3. dec 2025

@kitty2803 Minule môj muž so synom utekali do škôlky a jeden z nich nechal otvorený kohútik s vodou. Ja som mala ťažkú noc s malou (bábätko), tak som si k nej ešte ľahla a keď sme sa zobudili po hodine a pol, tak až potom som si všimla, čo sa deje v kúpeľni. No, majú obidvaja zákaz kúpať sa (teda sa môžu iba osprchovať) aspoň dva mesiace :D

Raz sa nám ináč stalo, že manžel (vtedy ešte len priateľ) odišiel do roboty tak, že zabudol si vytiahnuť žehličku zo zásuvky. Potreboval urgentne niečo vyžehliť či čo... ja som odišla o siedmej, on o ôsmej, ja som prišla večer o siedmej, on ešte nebol doma. Tá žehlička normálne vykúrila celý byt za ten čas (vtedy sme ešte bývali v garzónke v nájme). Našťastie sa zapínala a vypínala, a nenechal ju na ležato, ani nespadla, ale zle mi vtedy prišlo... odvtedy ju podľa mňa nedržal v ruke a mne sa pridala obsesia kontrolovať žehličku pri každom odchode z domu, aj keď som ju vôbec nepoužila.

kitty2803
autor
4. dec 2025
@oblecenie99

@kitty2803 Minule môj muž so synom utekali do škôlky a jeden z nich nechal otvorený kohútik s vodou. Ja som mala ťažkú noc s malou (bábätko), tak som si k nej ešte ľahla a keď sme sa zobudili po hodine a pol, tak až potom som si všimla, čo sa deje v kúpeľni. No, majú obidvaja zákaz kúpať sa (teda sa môžu iba osprchovať) aspoň dva mesiace :D

Raz sa nám ináč stalo, že manžel (vtedy ešte len priateľ) odišiel do roboty tak, že zabudol si vytiahnuť žehličku zo zásuvky. Potreboval urgentne niečo vyžehliť či čo... ja som odišla o siedmej, on o ôsmej, ja som prišla večer o siedmej, on ešte nebol doma. Tá žehlička normálne vykúrila celý byt za ten čas (vtedy sme ešte bývali v garzónke v nájme). Našťastie sa zapínala a vypínala, a nenechal ju na ležato, ani nespadla, ale zle mi vtedy prišlo... odvtedy ju podľa mňa nedržal v ruke a mne sa pridala obsesia kontrolovať žehličku pri každom odchode z domu, aj keď som ju vôbec nepoužila.

@oblecenie99 tak to už je iný level 😲 ešte že sa nič nestalo!! No ja som v tomto taka viac poriadna ako muž 🤷 ale tak každému sa môže stať..

tesi56
4. dec 2025

Sa mi aj zdalo, že sa na Slovensku zrazu nejak oteplilo.

alexanderkovacs
Včera o 10:57

@kitty2803 to max par eur. Netreba to riesit vobec. 🙂