Kúpili by ste starší rodinný dom?
Kúpili by ste starší rodinný dom, 7izbový, s maličkým pozemkom? Podla mna je pre nás zbytočne veľký taký dom, ale zase je v lokalite ktorú chceme.
Ja by som brala 7izb, pekná predstava, každý má svoju izbu, osobitne pracovňa, osobitne bola nejaká multifunkčná cviciaca izba, plus sklad našich veľkých veci a jedna izba pre babku a dedka keď dôjdu, lebo sú zďaleka, tak nech majú kľud. Ja by to využila 😃
@anonym_autor a prečo nie? Máš možnosť ubytovať príbuzenstvo, prazdninarov, vo voľnej izbe sa realizovať, spraviť tam hernu, fitko…. Pripadne iné hobby. Mne taká izba chyba 😀
ak má dom toľko izieb na uvedenom pozemku, pravdepodobne je to typ kocka z rokov osemdesiatych postavený zo šedého kvádra a s plochou strechou. Zateplenie takého domu je nerentabilné, návratnosť investície je cca 25 rokov a toľko je aj životnosť zateplenia.
@done my sme takú klasickú kocku predali bol to dom postavený v r.1980.Novy majiteľ ho prerobil na krásny moderný dom zvonku aj dnu.Penazi nazvyš asi nemali bola to mladá rodina s deťmi.
Aj, keď by to stálo veľa peňazí kde dnes dostane dom so slušným pozemkom za dobrú cenu.Prerabat nerovná sa prerobit
Nie
Dom ma 250m², na pozemku cca 580 ale len za domom je kusok zelene inak zamkova dlazba.
@anonym_autor tak toto by som NIKDY nekúpila.. veď to nemá pozemok..
Starý a veľký dom = obrovské náklady na vykurovanie.
Plus nevies, aké má skryté vady, čo všetko sa pri prerabke vynorí.
Stary dom môže úplne v pohode stať nakoniec omnoho viac ako novostavba s normálnou veľkosťou pozemku.
Nekupila by som,ved tam nemas pozmok ziadny.My mame dom 200m2 sme 6ti ale zahradu mame cez 1100m2.bazen,trampolina,altanok,uzitkova zahrada kusok,hojdacky.Na 580m2 si neviem predstavit existovat.
@anonym_autor nekupila... za dva roky zacnu platit energeticke certifikaty... a ked ten dom nebude splnat, mas smolu.
@anonym_autor a prečo nie? Máš možnosť ubytovať príbuzenstvo, prazdninarov, vo voľnej izbe sa realizovať, spraviť tam hernu, fitko…. Pripadne iné hobby. Mne taká izba chyba 😀
@anonym_29a449
@anonym_3c55bb áno, využitie by sa našlo, ale nie je sranda každý mesiac platiť a vykurovať 250m2 starého domu.. ktorý bude treba prerábať.
Zatepleny? Strecha? Kurenie? Plyn? Kanalizacia? Elektirka nova/stara? Ono je tam toho viac. My sme kupili a prerabali. Prerabame uz 5.rok. Vzdy po troske. Kupili sme ako 3-izbak. Prerobili sme dalsiu izbu-hostovsku. A akurat prerabame pojd na 3izby pre deti.
No zas to nie su nejake velke izby.
Kuchynu mam napr mensiu nez niekto v bytovke 😉
Mame 4 deti. Rodina na druhom konci. Takze ak pridu tak ja par dni.
@anonym_29a449
@anonym_3c55bb áno, využitie by sa našlo, ale nie je sranda každý mesiac platiť a vykurovať 250m2 starého domu.. ktorý bude treba prerábať.
@13uzivatelka11 veď nikde nepíše, že ma problém to vykúriť. Ak financie nehrajú rolu, tak v klude môže ist do toho a realizovať sa tam. 😉 ja osobne by som sa vytesovala voľnej izbe/izbam, vedela by som si tam hocičo predstaviť.
@anonym_29a449
@13uzivatelka11
Ale vozit sa 2 hodiny denne hore dole v zacpe zo satelitu plus deti kruzky ziadna vybava lekarov nikde ale hlavne mam certifikat a krasny betonovy plot.
680 je malý pozemok?Taký pozemok stojí v mojom okolí 300 eur m/ st.Ved ona nejde chovať kozy a orať s traktorom🤣úplne postačujúci na relax aj kvety, sadenie.Zavolaj si statika nech pozrie dom a podľa toho sa rozhodni.
@13uzivatelka11 veď nikde nepíše, že ma problém to vykúriť. Ak financie nehrajú rolu, tak v klude môže ist do toho a realizovať sa tam. 😉 ja osobne by som sa vytesovala voľnej izbe/izbam, vedela by som si tam hocičo predstaviť.
@zajinkakoni nepíše dokopy nič.. kebyze majú peniaze na rozhadzovanie, nepísala by sem a neváhala by
@13uzivatelka11
Ale vozit sa 2 hodiny denne hore dole v zacpe zo satelitu plus deti kruzky ziadna vybava lekarov nikde ale hlavne mam certifikat a krasny betonovy plot.
@anonym_37d89c to je ako tie prispevky či sa rodičia dožijú maturity🤪nestarnúci folklór každý deň to tu padne.Su deti, ktoré nechodia na krúžky, ale majú kamarátov u susedov, na dvore, alebo lietajú po dedine a hrajú sa.Na dvore je miesta na aktivity až až.Bytovkove deti treba zabaviť preto chodia väčšinou na krúžky.Okrem toho sú krúžky aj v škole, alebo si predstav, že aj na dedine😆nič lepšie pre veľkú rodinu ako dom nie je
680 je malý pozemok?Taký pozemok stojí v mojom okolí 300 eur m/ st.Ved ona nejde chovať kozy a orať s traktorom🤣úplne postačujúci na relax aj kvety, sadenie.Zavolaj si statika nech pozrie dom a podľa toho sa rozhodni.
@anonym_554e1c 580 a z toho je 250m dom.. ostane jej cca 300m, čo síce môže stačiť, ale veľmi záleží od toho ako je rozložený ten pozemok.. ak je polovica z toho napríklad len pred domom ako parkovisko s dlažbou, niečo okolo domu kde je väčšinu dňa napríklad tieň.. na sadenie jej až tak veľa neostáva, ak majú ešte aj deti a chcú to využiť na nejaký bazén a iné aktivity
Mame kocku,zateplenu,aj strecha aj stropy.Minieme 5ton peletiek za zimu,plyn nemame,fotovoltika na streche,teplu vodu tiez ohrievame trubicovym solarkom,cez zimu zase vodu ohrieva kotol,aj akumulacku.Kotol je aj na drevo,automatika.
Pozemok je tak akurat,mala predzahradka pred domom,za domom mame foliovnik,sliepky aj okolo pestujeme.Vedla domu mame zamkovu dlazbu,kde sa zmesti v pohode aj 6aut,ked mame oslavy.Branu mame elektricku,otvorim ju a idem rovno pod pristresok na auta,muz ma statie hned vedla.Vedla pristresku na auta je aj altan a hned vedla altanu zase sopa na pelety,naradie.Ploty mame tiez betonove z dielcov,a aj bazen v zemi sme robili.
Naklady elektrina 50eur,hypoteka a tie pelety tak okolo 1300eur na zimu.
Do prace a do mesta,to mame tak 15min autom,viem to robit aj kratsie,deti maju tiez autobusy.V dedine je lekaren,zubar,posta,skolka,2 obchody,kadernicky,kozmeticky.
@janickacrazy mame 3 deti
@anonym_autor
Deti časom odídu, dom predáte, pôjdete do mensieho
Bývali sme 13 rokov v byte v meste a keď sa nám naskytla možnosť kúpiť starší dom (30 ročný) v mestskej časti tak sme neváhali. Muž je vyučený murár, robí na stavbe a 70% veci si urobí sám. Strecha bola v poriadku, vymenili sme okná, podlahy a kuchyňu. Kúpeľne boli síce staré, ale funkčné. Kúrenie bolo tiež funkčné, len ventily sme vymenili. Máme 4 deti a každé má svoju izbu. Postupne si prerábame. Dom má okolo 300m2 vrátane veľkej pracovné, pivnice, kotolne, garáže a letnej kuchyne. Máme poschodový dom, takže som zaberie okolo 150m2. Pozemok okolo 650m2. Bývame v malom meste, všetko blízko, dá sa aj pešo. Nemenila by som za novostavbu v dedine. Švagrina tak má a len deťom robí taxikára. Autobusy nič moc. Moje deti si na krúžky aj do školy zájdu samé, okrem najmenšej. U mňa rozhodla lokalita. Ta nezávislosť ohľadom deti, by mi nový dom nevynahradil a aj ja mám do práce blízko. A čo sa týka zamkovky, veď to si upravíte ako vám vyhovuje. Na dome sme robili len kozmetické úpravy, takže sme sa vyhli byrokracii.
@anonym_554e1c 580 a z toho je 250m dom.. ostane jej cca 300m, čo síce môže stačiť, ale veľmi záleží od toho ako je rozložený ten pozemok.. ak je polovica z toho napríklad len pred domom ako parkovisko s dlažbou, niečo okolo domu kde je väčšinu dňa napríklad tieň.. na sadenie jej až tak veľa neostáva, ak majú ešte aj deti a chcú to využiť na nejaký bazén a iné aktivity
@13uzivatelka11 ty si asi nebola dobrá v matematike však?ten dom je dvojpodlažný, takže nemôžeš odrátať celú plochu domu od pozemku.
@anonym_autor autorka lokalita je najdôležitejšia zavolaj si 2 ľudí, ktorí tomu rozumejú a zistí stav.Nikto nemá všetko ten vždy to je o prioritách ten , čo je v meste má všetko po ruke, ale aj problém s parkovaním, chodiť s deťmi von baliť veci, v dome budú zase iné problémy ty si daj či je pre vašu rodinu priorita
Nie je to okolie Košice? Družstevná pri Hornáde?

ak má dom toľko izieb na uvedenom pozemku, pravdepodobne je to typ kocka z rokov osemdesiatych postavený zo šedého kvádra a s plochou strechou. Zateplenie takého domu je nerentabilné, návratnosť investície je cca 25 rokov a toľko je aj životnosť zateplenia.
@done zateplenie je to na 2 veci úplná strata peňazí..