Máte skúsenosti s cvičením na steppery na stehná?

bublifuk1991
29. máj 2019

Dobrý deň, prosím Vás má tu niekto skúsenosť s cvičením na steppery? Kúpila som si stepper a začala som na ňom cvičiť, mám problém so stehnami potrebovala by som z nich zhodiť.
Ďakujem za všetky rady 🙂

tyrkysova_kobyla
29. máj 2019

@bublifuk1991 stepper mi skor pride na vypracovanie svalov (zvacsenie objemu) na nohach a zadku, nez na chudnutie

lorela
29. máj 2019

@bublifuk1991 Presne, ono to nefunguje tak, že cvičením na určitú partiu tela schudneš. Cvičením zameraným na konkrétnu partiu posilníš a spevníš svalstvo, čo v konečnom dôsledku môže spôsobiť, že tá časť tela (stehná, zadok, brucho...) budú pôsobiť o niečo objemnejšie.
Chudneš úpravou stravy + zvýšením aeróbneho pohybu (rýchla chôdza, aerobik, bicykel, plávanie) pri docielení kalorickým deficitom - vyšší výdaj energie ako príjem.
Na chudnutie môžeš síce využiť aj ten steper, no nastav si minimálnu alebo žiadnu záťaž, tempo zvoľ také, aby si sa pri ňom nezadýchala a trvanie postupne zvyšuj až na 45 minút 3 - 4x do týždňa. No a bez úpravy stravy to nepôjde...

selest
29. máj 2019

Cvicila som na stepperi 6x do tyzdna 40 minut az hodinu a schudla som aj zo stehien a samozrejme aj z celeho tela z velkosti vacsie mko az l na xs a mensie. Ale k tomu som vzdy dala este 20 minut take klasicke cviky ako zopar drepov klukov bruchaciek a cvikov na zadok a stehna podla toho co potrebujes. Stepper je super na kondicku a pre mna bol super kedze z behania ma bolia kolena. Aj stravu musis upravit..

bublifuk1991
autor
30. máj 2019

@lorela ďakujem za rady 🙂 ja som začala cvičiť od februára. Začala som s fitsheakrom. Upravila som si stravu a tento stepper som začala teraz. Schudla som 7 kg, len tie nešťastné stehná nie a nie dole. Mám problém si kúpiť nohavice :/ cez stehná ledva oblečiem a na bruchu sú mi veľké....na stepper chodím tak 3-4 krát do týždňa na 45 minút plus ten fitsheaker...tak dúfam, že to bude mať efekt.

bublifuk1991
autor
30. máj 2019

@selest ďakujem za radu. Budem teda pokračovať a hádam sa výsledok dostaví 🙂 pekný deň

lorela
30. máj 2019

@bublifuk1991 Za málo.
Výsledok sa celkom určite dostaví, a aj na tie stehná raz dôjde 🙂.
Prajem veľa pevnej vole!